Μάρσιπος Αγκαλιάς KiBi

Δομημένος, εργονομικός μάρσιπος αγκαλιάς KiBi

Εργονομικός μάρσιπος αγκαλιάς με κουμπώματαΤο KiBi είναι ένας μάρσιπος αγκαλιάς (πολύ διαφορετικός απ’ τους συμβατικούς μάρσιπους). Μοιάζει με το Αστεράκι mei tai, αλλά είναι κάπως πιο δομημένος, πιο «έτοιμος». Είναι ιδανική περίπτωση για μεγαλύτερα παιδιά και νήπια, καθώς και για back carries, γιατί η βάση του αυξομειώνεται (μεγαλώνει για μεγαλύτερα παιδιά, μικραίνει για μικρότερα). Παρόλο που έχει αγκράφες και κουμπώνει, πρόκειται για μάρσιπο αγκαλιάς, με όλα τα σημεία προσοχής που προσφέρουν και τα Αστεράκια.

Επιτρέπει στο μωρό να κάθεται στην ίδια εργονομική θέση που προσφέρουν όλοι οι μάρσιποι αγκαλιάς (βαθύ κάθισμα, σωστή κλίση σπονδυλικής στήλης, υποστηριγμένο πόδι). Έχει φαρδιά ζώνη που κουμπώνει με ασφάλεια, ενισχυμένες ράντες με μαξιλαράκια, κουκούλα για κάλυψη και στήριξη, προσαρμογή για το μωρό σε πέντε σημεία: (άνοιγμα ποδιών στη βάση, βάθος καθίσματος, στήριξη πλάτης, ύψος στήριξης αυχένα, κουκούλα) και για τη μαμά ή τον μπαμπά που το φοράει. Πανεύκολο στο θηλασμό, κατάλληλο για βόλτα και ύπνο. Κατασκευασμένο από 100% βαμβάκι, κατάλληλο για μωράκια από 3,5 kg ως 20 kg (το μόνο με βάση που ανοίγει για νήπια και παιδιά ως 4 ή 5 ετών).

Σημ.: Δε μας αρέσει ο όρος "εργονομικός", γιατί όλα τα Αστεράκια είναι εργονομικά. Φαίνεται όμως πως στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να ξεχωρίζουμε αυτόν τον τύπο μάρσιπου (soft structured carrier) με αυτή τη λέξη, οπότε τη χρησιμοποιούμε κι εμείς για το KiBi. 🙂

Δες στο παρακάτω βιντεάκι, νεογέννητο μωράκι που θηλάζει σε μάρσιπο KiBi:

 

Διαφορές του KiBi από ένα Αστεράκι mei tai

 • Δεν κατασκευάζεται στην Ελλάδα. Παρόλο που όλα τα Αστεράκια φτιάχνονται εδώ, το KiBi carrier εισάγεται έτοιμο, κατασκευάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως τώρα, για τα Αστεράκια, δε βρίσκαμε κάτι που να ικανοποιεί όλες τις προδιαγραφές που θέτουμε και που εξασφαλίζουν μέγιστη άνεση και ασφάλεια. π.χ. για τα ring slings, κάποια είχαν άνετο στυλ ώμου, αλλά όχι κατάλληλο ύφασμα, άλλα είχαν καλό ύφασμα, αλλά λάθος μέγεθος κρίκων, άλλα ήταν πολύ όμορφα, αλλά δύσχρηστα στην προσαρμογή, άλλα ήταν πολύ ζεστά για το ελληνικό κλίμα, κλπ. Έτσι, όλα τα Αστεράκια φτιάχνονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που τα κάνουν μοναδικά. Όμως, εξετάσαμε πολύ προσεκτικά το KiBi, το συγκρίναμε με πολλές ακόμα μάρκες μάρσιπων αγκαλιάς αυτού του τύπου και βρίσκουμε ότι δε θα μπορούσε να γίνει καλύτερο! Γι' αυτό αποφασίσαμε να το φέρουμε, όπως είναι, στη συλλογή μας!
 • Marsipos agkalias ergonomikosΚατάλληλος από 3,5 kg. Οι προδιαγραφές από τους κατασκευαστές του είναι για μωράκια από 3,5 kg και πάνω. Δες και αυτό το βίντεο.
 • Επεκτείνεται σε ό,τι αφορά τη στήριξη του ποδιού και είναι έτσι ιδιαίτερα άνετο και εύχρηστο για μεγάλα παιδιά και νήπια. Ένα Αστεράκι mei tai θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί άνετα με πολύ μεγάλα παιδιά. Ωστόσο, από κάποιο σημείο και μετά, μπορεί να μην υποστηρίζεται όλο το πόδι ως το γόνατο (ανάλογα με το πόσο ψηλό είναι το μωράκι που θέλεις να φοράς). Αν σκοπεύεις να φοράς ένα νήπιο για πολλή ώρα, για πεζοπορίες και μεγάλες διαδρομές, με το KiBi θα έχεις μεγαλύτερη άνεση σ' αυτές τις ηλικίες. Το KiBi μεγαλώνει πολύ περισσότερο στη βάση του και με ένα 4χρονο νήπιο για παράδειγμα, θα είναι πιο εύκολο να πετύχεις το σωστό “κάθισμα”. Στο link σχετικά με τα όρια ηλικίας, υπάρχει ένα βίντεο στο τέλος της σελίδας όπου θα δεις και ένα παιδί σχεδόν 5 χρονών σε mei tai. Όπως θα δεις γίνεται και είναι απόλυτα ασφαλές, αλλά θα δεις ως πού φτάνει η στήριξη στα πόδια της. Με το Kibi θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερη έκταση της στήριξης στα πόδια.

Επέκταση στο πλάτος της βάσης Επέκταση στο ύψος του μωρού

Στις παραπάνω φωτογραφίες, φαίνεται το πολύ μεγάλο άνοιγμα στη βάση, που μικραίνει για μικρά μωράκια, μεγαλώνει για νήπια. Φαίνεται επίσης το πώς ρυθμίζεται το ύψος, που μπορεί να σηκωθεί και να στηρίζει ακόμα και πολύ μεγάλα μωρά, αλλά και να κατέβει ώστε ένα μικρό μωράκι που στηρίζει το κεφάλι του να βλέπει άνετα και να έχει όση ελευθερία θέλει.

   • Μπορείς να το έχεις ρυθμίσει από πριν στο σώμα σου και άρα να είναι πολύ γρηγορότερο και ευκολότερο να το φορέσεις, με δύο κινήσεις. Στην ουσία, ένα Αστεράκι mei tai παίρνει επίσης ελάχιστο χρόνο να το φορέσεις (περίπου μισό λεπτό από την αρχή αρχή, ως και μετά τον έλεγχο, μπορείς να το δεις εδώ). Υπάρχουν επίσης τρόποι να φορέσεις το mei tai σου ήδη δεμένο (π.χ. αυτό), οι οποίοι επίσης, παίρνουν ελάχιστο χρόνο.
    Το KiBi θα είναι πάντως γρηγορότερο και ευκολότερο για back carry (στην πλάτη) με την προϋπόθεση ότι το φοράς μόνο εσύ. (Αν εκτός από σένα, το φοράει και κάποιος άλλος, π.χ. ο μπαμπάς, τότε θα χρειαστεί κάθε φορά να το ξαναπροσαρμόζεις, οπότε θα χάσεις αυτό το πλεονέκτημα).
   • Stin plati me ergonomiko marsipo KiBiΕίναι συγκεκριμένη η θέση που φοριέται στο σώμα σου. Έχει φαρδιά και άνετη ζώνη που κουμπώνει στη μέση σου. Αυτό προσφέρει άνεση, σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να κάνεις π.χ. ένα high back carry (όπου το μωρό είναι ψηλά στην πλάτη σου και βλέπει πάνω απ’ τον ώμο σου). Με ένα Αστεράκι mei tai, αυτό γίνεται, καθώς δένεις τις ράντες ψηλά, κάτω απ’ το στήθος σου. Στο KiBi, θα δένεις πάντα στη μέση σου και το μωρό θα είναι υποχρεωτικά στην πλάτη σου, περίπου στο ίδιο ύψος που θα είναι και όταν φοράς μπροστά σου.
    Αυτό μπορεί να μην έχει σημασία με μεγάλα παιδιά. Παίζει ρόλο σε μικρά μωρά που δεν έχουν αρκετό ύψος για να βλέπουν πάνω απ’ τον ώμο σου, ή πχ σε μια εγκυμοσύνη, όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιείς εύκολα το KiBi, εκτός αν δένεις κάτω απ' την κοιλιά, αλλά αυτό δε θα είναι πολύ άνετο. Ενώ με το mei tai θα μπορούσες να δέσεις πάνω απ' την κοιλιά, ή να κάνεις ένα onbu δέσιμο, με τελείως ελεύθερη κοιλιά.
   • Προς το παρόν, έχει αναλυτικές οδηγίες στα αγγλικά. Ωστόσο, όπως και για όλα τα Αστεράκια, θα έχεις τη δυνατότητα βοήθειας και υποστήριξης μέσω skype ή μέσω email. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σου.
    Δες επίσης το παρακάτω βίντεο:

Marsipos-agkalias-KiBi

Ergonomikos-Marsipos-Kibi

Αγορά KiBi