Τύποι Slings

Προκειμένου να αποφασίσεις ποιος τύπος sling είναι ο καταλληλότερος για τις δικές σου ανάγκες, πρέπει να λάβεις υπόψη σου το στυλ ζωής που ακολουθείς, την ηλικία και το βάρος του μωρού σου, το αν θέλεις να φοράς το μωρό σου συνέχεια ή μόνο όταν χρειάζεται, το αν το μωράκι σου θηλάζει ή όχι, το αν έχεις άλλο ή άλλα παιδιά και φυσικά τις προσωπικές σου προτιμήσεις σε θέματα άνεσης!

Παρουσιάζονται οι βασικοί τύποι μάρσιπων αγκαλιάς (slings):

RING SLING - Μάρσιπος με κρίκους για ευελιξία

Ring Sling
Μάρσιπος με κρίκους
για ευελιξία

MEI TAI - Μάρσιπος για όλους

Mei Tai
(Meh Dai)
Μάρσιπος
για όλους

Wrap
Μάρσιπος στην απλούστερη μορφή του

Pouch
Μάρσιπος
στα μέτρα σου

KiBi
Εργονομικός* μάρσιπος αγκαλιάς με κλιπς

Luna
Εργονομικός* μάρσιπος αγκαλιάς με κλιπς

Kinder Hop
Εργονομικός* μάρσιπος αγκαλιάς με κλιπς

Όλα τα παραπάνω έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των μάρσιπων αγκαλιάς, είναι ασφαλή, άνετα, επιτρέπουν να φοράς το μωρό σου έχοντας και τα δύο χέρια ελεύθερα και είναι ορθοπεδικά σωστά για το μωρό. Είναι τόσο ευέλικτα και πιάνουν τόσο λίγο χώρο ώστε μπορεί κανείς να τα έχει συνέχεια μαζί του, στην τσάντα του μωρού, ακόμα και στην τσέπη ενός μπουφάν!

Κάνοντας κλικ στις παραπάνω φωτογραφίες, μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες για τον κάθε τύπο sling, καθώς και τα "πλεονεκτήματα" και "μειονεκτήματα" του κάθε τύπου. Θα βρεις επίσης αναλυτικές οδηγίες (με φωτογραφίες) για το πώς να φορέσεις το καθένα από τα παραπάνω slings.

Αν προσπαθείς να αποφασίσεις ποιος τύπος μάρσιπου είναι ο καταλληλότερος για σένα και το μωρό σου, διάβασε αυτό: "Ποιο μάρσιπο να διαλέξω για το μωρό μου;"

*Σημ.: Δε μας αρέσει ο όρος "εργονομικός" μάρσιπος, γιατί όλα τα Αστεράκια είναι εργονομικά. Φαίνεται όμως πως στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να ξεχωρίζουμε αυτόν τον τύπο μάρσιπου (soft structured carrier) με αυτή τη λέξη, οπότε τη χρησιμοποιούμε κι εμείς για το KiBi, το Kinder Hop, το Luna Dream και το Tula.

διαβάστε περισσότερα: Ορισμοί μάρσιπων αγκαλιάς