Πώς κατασκευάζονται τα Αστεράκια Ring Slings

Τα Αστεράκια είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν. Το γεγονός ότι δεν εισάγονται, αλλά παράγονται εδώ, σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις τις δικές σου επιλογές σε ό,τι αφορά το χρώμα και το σχέδιο. Αλλά κυρίως σου εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε ανθρώπους ειδικά εκπαιδευμένους στο babywearing, όχι σε απλούς μεταπωλητές βρεφικών ειδών γενικά.
Στο babywearing.gr ασχολούμαστε αποκλειστικά με τους μάρσιπους αγκαλιάς, εκπαιδευόμαστε και ενημερωνόμαστε συνεχώς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για να έχεις πάντα τη σιγουριά ότι θα βρεις την υποστήριξη που χρειάζεσαι.

Ράψιμο/Κατασκευή:

Τα "Αστεράκια" ring slings κατασκευάζονται με φροντίδα στο χέρι, στην Ελλάδα (με νόμιμη εργασία). Ράβονται με πολλή προσοχή, χρησιμοποιώντας διπλές και τριπλές ραφές στον ώμο για τη μέγιστη σιγουριά ότι θα είναι ασφαλή και άνετα! Το sling σου στριφώνεται όμορφα σε όλες τις πλευρές του (η γνώμη μας είναι ότι έτσι δείχνουν πολύ καλύτερα από τα slings που απλά περνούν από "κοπτοράπτη"), και χρησιμοποιείται πυκνή,διακοσμητική ραφή στον ώμο.

Ώμος:

Στο μάρσιπο αγκαλιάς Αστεράκι θα βρείτε το πιο άνετο στυλ για το ράψιμο στον ώμοΟι κρίκοι ράβονται στο ύφασμα χρησιμοποιώντας "συμμετρικές πιέτες", μετά από άδεια της "εφευρέτριάς" τους, Jan Andrea, από το www.sleepingbaby.net. Πιστεύουμε ότι είναι το πιο άνετο στυλ, δεν απαιτεί καμία προσαρμογή ή άνοιγμα πριν το φορέσεις και εξασφαλίζει ομοιόμορφο άπλωμα του sling σου στον ώμο και την πλάτη σου. Έτσι νιώθεις άνετα, το βάρος μοιράζεται με τον καλύτερο τρόπο και το ύφασμα αγκαλιάζει φυσικά το στρογγυλό μέρος του ώμου σου, όπως θα έπρεπε.

διάβασε περισσότερα:"Το extreme-makeover ενός sling (ακατάλληλοι κρίκοι)"

Κρίκοι:

Κρίκοι (δαχτυλίδια) για μάρσιπο slingΧρησιμοποιούμε μεταλλικούς κρίκους που εισάγουμε από ελεγμένους προμηθευτές από την Αμερική (slingrings.com). Είναι οι ασφαλέστεροι, κατασκευάζονται αποκλειστικά για slings και ελέγχονται ειδικά γι' αυτό το σκοπό. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν την αντοχή που απαιτείται και ακόμη περισσότερη, τη διατήρηση του σχήματός τους, τη σωστή διάμετρο ώστε να μην είναι ούτε πολύ χοντροί ούτε πολύ λεπτοί και έτσι να περνάει σωστά το ύφασμα μέσα και να μη γλιστράει, το να μην έχουν μεγάλο βάρος, κλπ. Δεν έχουν πουθενά σημείο "ένωσης" και βγαίνουν σε πολλά χρώματα.

διάβασε περισσότερα: "Με κρίκους στο σωστό μέγεθος"

Ουρά:

Αστεράκι SlingΌλα τα "Αστεράκια" ringslings έχουν ανοιχτή "ουρά" (το τμήμα του υφάσματος που περνάει έξω απ' τους κρίκους). Αυτό δίνει περισσότερη ευελιξία, καθώς σου επιτρέπει να προσαρμόζεις το sling σου ακριβώς όπως εσύ θέλεις. Η ανοιχτή ουρά προσφέρεται επίσης για κάλυψη (από τον ήλιο ή τον αέρα, από τα "αδιάκριτα" βλέμματα", όταν θέλεις να θηλάσεις, ή όταν το μωράκι σου κοιμάται). Αν πάλι δε σου αρέσει να φαίνεται, μπορείς εύκολα να την "κρύψεις" προσωρινά ανάμεσα σε σένα και το μωρό ή να την τυλίξεις γύρω απ' τους κρίκους. Στην ουρά θα μπορούσε να ραφτεί τσέπη, ή να υπάρχει κάποιο σχέδιο (accent) με άλλο ύφασμα.

(Σημείωση: Στα slings με κλειστή ουρά, το ύφασμα που βγαίνει απ' τους κρίκους ράβεται σαν μια στενή λωρίδα/κορδόνι υφάσματος και δεν προσφέρεται για ανεξάρτητη προσαρμογή κάθε άκρης χωριστά, αντίθετα από τις δυνατότητες που σου προσφέρουν τα Αστεράκι Slings).

διάβασε περισσότερα: "Πώς η ανοιχτή ουρά προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία;"

Ύφασμα:

Φυσικά υφάσματα, βαμβακερά, λινά ή μεταξωτάΔιαλέγουμε μόνο φυσικά υφάσματα (βαμβακερά, λινά, μεταξωτά). Δεν χρησιμοποιούμε υφάσματα που δεν έχουν την κατάλληλη αντοχή (π.χ. βουάλ, τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για παρεό), ή συνθετικά υφάσματα που δεν "αναπνέουν" και που θα κάνουν το μωράκι σου να ζεσταίνεται πολύ.

διάβασε περισσότερα εδώ.

Επένδυση εσωτερικά - μαξιλαράκι:

Επιλέγουμε να μη χρησιμοποιούμε "επένδυση" (μαξιλαράκι) στα ring slings. Από την εμπειρία μας και από συζητήσεις μας με πολλούς γονείς που φορούν τα μωρά τους, βρίσκουμε ότι το να είναι το sling σου επενδεδυμένο εσωτερικά με μαξιλαράκι δεν προσφέρει τίποτα στην άνεσή σου και στην άνεση του μωρού σου. Αντίθετα κάνει το sling σου πολύ ογκώδες (δεν χωράει άνετα στην τσάντα σου ή στην τσάντα του μωρού) και πολύ ζεστό (ειδικά για το καλοκαίρι!). Κατάλληλα επιλεγμένα, σταθερά και μαλακά υφάσματα, καθώς και η σωστή τοποθέτηση του μωρού σου στο sling, εξασφαλίζουν σ' εκείνο την υποστήριξη που χρειάζεται και σε σένα την άνεση που θέλεις!

διάβασε περισσότερα: "Χρειάζεται η επένδυση-μαξιλαράκι στο sling;"

Διπλής όψης:

Διπλής όψης μάρσιποι αγκαλιάςΤα διπλής όψης ring slings, ράβονται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μπορούν πραγματικά να φορεθούν κι απ' τις δυο όψεις. Η ένωση των υφασμάτων κρύβεται όμορφα ανάμεσα στους κρίκους, ενώ και οι δύο πλευρές στον ώμο είναι "καλές". (Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από το να ραφτούν απλά δύο υφάσματα μαζί! Σε μια τέτοια περίπτωση η μία πλευρά στον ώμο θα φαίνεται "ανάποδη", αφού θα έχει διχρωμία!) Σημαντική λεπτομέρεια: για μεγαλύτερη ασφάλεια, ακριβώς κάτω απ' τη ραφή ανάμεσα στους κρίκους το ύφασμα είναι ενισχυμένο με ένα δεύτερο, συνεχές στρώμα, έτσι ώστε να μη βρίσκεται μια ραφή σε σημείο που δέχεται ένταση.

Μέγεθος:

Τα ring slings προσαρμόζονται στο μέγεθος που εσύ θέλεις και χρειάζεσαι χρησιμοποιώντας τους κρίκους. Αυτό σημαίνει ότι η μόνο διαφορά ανάμεσα σε μεγέθη βρίσκεται στο πόσο μακριά ή κοντή θέλεις να είναι η ουρά όταν φοράς το sling σου. Συνήθως όλα τα "Αστεράκια" ράβονται σε ένα "μέτριο" μέγεθος (2 μ.) με στόχο μια ουρά που δεν είναι ούτε πολύ μακριά ούτε πολύ κοντή για τους περισσότερους. Μπορείς να επιλέξεις ένα "μικρό" (1,80 μ.) ή "μεγάλο" (2,10 μ.) μέγεθος αν οι διαστάσεις σου είναι ιδιαίτερα μικρές (ύψος κάτω από 1,55) ή ιδιαίτερα μεγάλες (ύψος πάνω από 1,80) ή αν έχεις πολύ ιδιαίτερες προτιμήσεις για το μήκος της ουράς του sling σου.

Δωρεάν Υποστήριξη:

Όλα τα Αστεράκια συνοδεύονται από δωρεάν υποστήριξη και βοήθεια, όποτε χρειαστείς. Μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού και να έρθεις μαζί με το μωρό σου να λύσουμε μαζί κάθε σου απορία. Μπορούμε να συναντηθούμε μέσω skype. Μπορείς να μας στείλεις email με φωτογραφίες και να αξιολογήσουμε μαζί την τοποθέτηση ή να βρούμε τρόπους να βελτιστοποιήσεις την άνεσή σου. Το σίγουρο είναι ότι αν ζητήσεις βοήθεια, θα την έχεις!