«Όρθια» θέση (με τα πόδια μέσα) – Pouch

Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 5 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου (15 κιλά) είναι πολύ μεγάλος για την όρθια θέση με τα πόδια μέσα! Χρησιμοποιώ μια ειδική κούκλα-μοντέλο!

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια από την πρώτη μέρα μετά τη γέννησή τους. 

Πρόσεξε να ακολουθήσεις τις οδηγίες υποστηρίζοντας συνεχώς το κεφαλάκι του νεογέννητου μωρού. Όταν το μωρό σου καταφέρνει να στηρίζει μόνο του το κεφαλάκι του και δε θα χωράει πια σ' αυτή τη θέση, μπορείς να χρησιμοποιείς την "καθιστή" θέση.

1. Φοράς το pouch σου και βεβαιώνεσαι ότι η τσέπη ανοίγει προς τα πάνω και η ραφή είναι μπροστά σου.

 

2. Παίρνεις το μωρό σου αγκαλίτσα και το κρατάς στον ώμο σου, πάνω απ΄τη ραφή του pouch, όπως θα το έβαζες να ρευτεί.

 

3. Πριν βάλεις το μωρό σου στο pouch, μπορείς αν θέλεις να "διπλώσεις" τα ποδαράκια του σα βατραχάκι, (ή να το αφήσεις να τα διπλώσει μόνο του όταν το βάλεις μέσα).

 

4. Το κατεβάζεις σιγά-σιγά μέσα στο pouch, προσέχοντας ώστε να μπαίνει μέσα στην "τσέπη".

 

5. Καθώς θα «κατεβάζεις» το μωράκι σου, πιάσε με το χέρι σου την έξω πλευρά του pouch και τράβα την ελαφρά προς τα πάνω. Η ραφή θα είναι στην πλατούλα του (παράλληλη με τη σπονδυλική του στήλη).

6. Μετά, πάλι τραβώντας με το χέρι σου την έξω πλευρά του pouch, θα ακουμπήσεις το κεφαλάκι του μέσα στο pouch (στην τσέπη, αλλά κοντά στον ώμο σου) ώστε να στηρίζεται.

7. Το μωράκι σου είναι τώρα στη σωστή θέση, η κοιλίτσα του θα ακουμπά τη δική σου (ή το στήθος σου) και το κεφαλάκι του θα στηρίζεται από τον ώμο του pouch.

** Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια με κολικούς ή παλινδρόμηση, καθώς τους επιτρέπει να βρίσκονται σε όρθια θέση. Αν νιώθεις ότι πρέπει το μωρό να είναι πιο κοντά σου, δοκίμασε το "κόλπο: γύρισμα του ώμου"!

Σημείωση: Όλες οι νέες έρευνες δείχνουν πόσο υποστηρικτική είναι για την ανάπτυξη των ισχίων του μωρού η όρθια θέση με τα πόδια έξω, από την πρώτη μέρα. Παρόλο που αν έχεις τοποθετήσει σωστά το μωράκι σου, στην ουσία κάθεται στην ίδια θέση και στη μία και στην άλλη περίπτωση, δες και αυτή τη θέση, ειδικά αν έχεις οδηγία απ' τον παιδίατρο να φοράει το μωρό δύο πάνες για να παραμένουν τα ποδαράκια ανοιχτά, όπως είναι και το ζητούμενο.

διάβασε περισσότερα: Ανοιχτά πόδια στα μωράκια - Ισχία και δυσπλασία ισχίων

επιστροφή: Οδηγίες με pouch