«Καθιστή» θέση (με τα πόδια έξω) – Pouch

Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 5 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου είναι 13 μηνών και 15 κιλά!

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια που στηρίζουν το κεφάλι τους (από 2-3 μηνών περίπου).

1. Παίρνεις το μωρό σου αγκαλίτσα και το κρατάς στον ώμο σου, πάνω απ΄τη ραφή του pouch, όπως θα το έβαζες να ρευτεί.

 

2. Το κατεβάζεις σιγά-σιγά μέσα προς τα κάτω, ανάμεσα σε σένα και το pouch (διπλωμένο προς το παρόν), περνώντας τα ποδαράκια του μέσα (και από τις δύο πλευρές του υφάσματος), να βγαίνουν από κάτω.

 

3. Όταν τα ποδαράκια του αρχίζουν και βγαίνουν από κάτω, ξεδιπλώνεις τη ραφή. Με το ένα χέρι τραβάς το κάτω μέρος προς τα κάτω (να φτάσει ως τα γόνατα του παιδιού) και με το άλλο το πάνω μέρος προς τα πάνω (προς τους ώμους του). Η ραφή θα είναι στην πλατούλα του παιδιού (παράλληλα με τη σπονδυλική του στήλη).

4. Καθώς θα «κατεβάζεις» το μωράκι σου, βοήθησέ το να ανοίξει τα ποδαράκια του «αγκαλιάζοντας» με αυτά το σώμα σου, και άφησέ το να «καθήσει στο pouch». Βεβαιώσου ότι τα πόδια του είναι ανοιχτά, και ότι τα γόνατά του είναι ψηλότερα από τον πωπό του. Αν νιώθεις ότι πρέπει το μωρό να είναι πιο κοντά σου, δοκίμασε το "κόλπο: γύρισμα του ώμου"!

Ανάλογα με το πού έχεις τοποθετήσει τη ραφή απ’ την αρχή, το παιδί θα είναι μπροστά σου ή ελαφρά στο πλάι. Αν θέλεις, μπορείς να το «γυρίσεις» όπου θες εσύ, υποστηρίζοντας με το ένα χέρι το βάρος του παιδιού πάνω απ’ το pouch και τραβώντας με το άλλο χέρι τον ώμο γύρω απ’ το σώμα σου.

ΜπροστάΜε το pouch και το μωρό μπροστά

Στο πλάιΜε το pouch και το μωρό στο πλάι

Στην πλάτηΜε το pouch και το μωρό στην πλάτη

Σημ: Η θέση αυτή είναι κατάλληλη μόνο για μωράκια που μπορούν να κάθονται μόνα τους.

Τι να προσέξεις:

mwro_marsipo_pouchΜε τα παιδάκια που έχουν έλεγχο του κεφαλιού, το μόνο που πρέπει να προσέξεις όταν τα φοράς με pouch είναι να έχουν τα πόδια τους «ανοιχτά», γύρω απ’ το σώμα σου και τα γόνατα να είναι ψηλότερα απ' τον πωπό. Η στάση του μωρού σ' αυτή τη θέση θα πρέπει να θυμίζει αναβάτη πάνω σε άλογο!

Μπορούν να έχουν τα χέρια τους μέσα ή έξω, δεν έχει σημασία, αρκεί το ύφασμα να είναι ψηλά ως τις μασχάλες ώστε να υποστηρίζεται η σπονδυλική τους στήλη.

Αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεις να φορέσεις το "αστεράκι" σου, φρόντισε ώστε το μωράκι σου να έχει φάει και να είναι αλλαγμένο και ξεκούραστο. Αφού το «φορέσεις», ξεκίνα να περπατάς (σχεδόν αμέσως) και κάντε μαζί κάτι ευχάριστο (μια βόλτα έξω θα του αρέσει πολύ και έτσι θα συνηθίσει ευκολότερα).

επιστροφή: Οδηγίες με pouch