Θέση «Βούδας» (να κοιτάει μπροστά) – Wrap

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωρά που μπορούν να στηρίζουν άνετα το κεφάλι τους (3 μηνών περίπου).

Η ηλικία στην οποία το μωρό σου δεν θα χωράει πια σ' αυτή τη θέση διαφέρει από μωρό σε μωρό ανάλογά με το βάρος του και την ελαστικότητά του. (Στο γιο μου σταμάτησε να αρέσει η θέση Βούδα με τα πόδια μέσα στην ηλικία των 6,5 μηνών περίπου, η κόρη μου ένιωθε πολύ άνετα έτσι ακόμα και όταν ήταν 11 μηνών).

1. Φόρεσε το wrap σου με τρόπο ώστε να σχηματίζει μπροστά σου ένα άνοιγμα/τσέπη. Δες τις σχετικές οδηγίες εδώ.

2. Πάρε το μωρό σου αγκαλίτσα και κράτησέ το μπροστά σου, να κοιτάει προς τα έξω. "Δίπλωσε" τα ποδαράκια του στην κοιλιά του. (Πρόσεξε ώστε η πλάτη του να ακουμπά στο στήθος σου, ώστε να μη γέρνει μπροστά).

3. Άνοιξε με το ένα σου χέρι την τσέπη μπροστά σου και κατέβασε το μωράκι σου σιγά-σιγά μπροστά σου.

4. Βάλε το μωράκι σου μέσα στην τσέπη αφήνοντας τον πωπό του να κατεβαίνει και την πλάτη του να στηρίζεται στο στήθος σου.

5. Σήκωσε καλά την εξωτερική πλευρά της τσέπης και βεβαιώσου ότι το μωράκι σου έφτασε όσο βαθιά θα μπορούσε να φτάσει (δεν θέλεις αργότερα να νιώθεις ότι "πέφτει" χαμηλότερα).

6. Ο πωπός του μωρού θα είναι το χαμηλότερο σημείο μέσα στην "τσέπη", τα ποδαράκια του θα παραμένουν ψηλά στην κοιλίτσα του. Βεβαιώσου ότι υπάρχει αρκετό ύφασμα ανάμεσα σε σένα και το μωρό (βαθιά τσέπη).

7. Στηρίζοντας με το ένα χέρι το μωρό σου, τράβηξε την εξωτερική (πάνω) πλευρά της μιας άκρης που κρέμεται απ' τον ώμο σου.

8. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να σφίξει την εξωτερική πλευρά της τσέπης (μπροστά στα πόδια του μωρού) απ' την αντίθετη πλευρά.

9. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά ώστε η τσέπη να γίνει όσο σφιχτή θέλεις και να αγκαλιάζει καλά το μωρό σου.

10. Όταν θα είναι αρκετά σφιχτά και οι δύο άκρες, το μωρό σου θα πρέπει να "αγκαλιάζεται" από το ύφασμα, σαν δεύτερο δέρμα πάνω του. Κρατώντας τις δυο άκρες του wrap τεντωμένες μπροστά σου θα πρέπει κανονικά να αρκεί ώστε να κρατάει το μωρό σου εκεί όπου το έχεις τοποθετήσει.

11. Με το ένα χέρι θα στηρίζεις το μωρό σου (κρατώντας πάντα τη μια άκρη τεντωμένη) και με το άλλο θα απλώσεις καλά την άλλη άκρη μπροστά απ' τα ποδαράκια του μωρού και κάτω απ' τον πωπό του.

12. Ο στόχος είναι να οδηγήσεις σιγά-σιγά αυτή την άκρη κάτω απ' το μωρό και προς την πλάτη σου.

13. Άλλαξε τώρα χέρι και κάνε το ίδιο από την άλλη πλευρά.

14. Οι δύο πλευρές του wrap θα σταυρώνουν σχηματίζοντας ένα Χ μπροστά στο μωράκι σου.

15. Οδήγησε τις δύο άκρες προς την πλάτη σου και δέσε εκεί έναν κόμπο.

Σημείωση: Αν ο κόμπος στην πλάτη σου σε ενοχλεί (ή αν σκοπεύεις να κάθεσαι και σε πιέζει στη μέση) μπορείς να δέσεις το ύφασμα στο πλάι σου, πάνω απ' το γοφό σου. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να ξεκινήσεις όχι απ' το κέντρο του υφάσματος, αλλά ν' αφήσεις τη μια πλευρά λίγο μακρύτερη!

16. Είστε έτοιμοι για βόλτες! Στα μωράκια αρέσει ιδιαίτερα αυτή η θέση γιατί τους δίνει την ευκαιρία να βλέπουν μπροστά και να ανακαλύπτουν τον κόσμο!

Σημείωση: Δες καλύτερα σ' αυτή τη φωτογραφία πόσο ψηλά είναι τα ποδαράκια του μωρού, σταυρωμένα στο στήθος του ή στην κοιλίτσα του. Ο πωπός του μωρού θα είναι το χαμηλότερο μέρος του σώματός του στην τσέπη του wrap σου.

επιστροφή: Οδηγίες με wrap