Διπλός σταυρός (χωρίς οριζόντιο τμήμα στήριξης)

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για νεογέννητα μωράκια. Χρησιμοποιεί λιγότερο ύφασμα από το διπλό σταυρό με οριζόντιο τμήμα στήριξης και είναι εξίσου σταθερό και άνετο.

Το wrap που χρησιμοποιώ σ' αυτές τις φωτογραφίες είναι ένα σταθερό ύφασμα, με μήκος 4,5 μέτρα και πλάτος περίπου 70 εκατοστά. 

1. Κράτησε το κέντρο του υφάσματος οριζόντια πίσω απ' την πλάτη σου, έχοντας την πάνω άκρη κάτω απ' τις μασχάλες σου.

2. Μάζεψε (σούρωσε) ελαφρά το ύφασμα ώστε να μην κρέμεται όλο το φάρδος του πίσω σου αλλά να φτάνει ως τη μέση σου.

3. Φέρε τη μία άκρη μπροστά, γύρω απ' το σώμα σου και ρίξτην πίσω απ' τον αντίθετο ώμο σου.

4. Κάνε το ίδιο και με την άλλη άκρη. Οι δυο πλευρές θα σταυρώνουν μπροστά στο στήθος σου σχηματίζοντας ένα Χ.

5. Οι δυο άκρες θα κρέμονται προς το παρόν στην πλάτη σου από τους ώμους σου.

6. Πιάσε τις άκρες πίσω απ' την πλάτη σου και σταύρωσέ τες, σχηματίζοντας εκεί ένα Χ. Πρόσεξε να μην τις στρίψεις πουθενά.

7. Φέρε αυτές τις άκρες μπροστά σου.

8. Δέσε μπροστά στην κοιλιά σου έναν κόμπο που προσαρμόζεται, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ.

9. Το wrap σου μπορεί να είναι σχετικά χαλαρό σ' αυτή τη φάση, θα το σφίξεις αφού βάλεις το μωράκι σου μέσα. Αν όμως χρησιμοποιείς ελαστικό ύφασμα, θα πρέπει τώρα να το έχεις δέσει ήδη αρκετά σφιχτά πάνω σου ώστε να σ' ακουμπάει καλά από παντού.

10. Έχεις μπροστά σου ένα Χ μέσα στο οποίο θα τοποθετήσεις το μωράκι σου.

11. Κράτησε το μωρό σου αγκαλιά στον ώμο σου.

12. Στηρίζοντας το μωρό σου στον ώμο σου, πέρασε το ένα του ποδαράκι κάτω απ' τη μια πλευρά του Χ και μέσα στη γωνία που σχηματίζεται.

13. Χωρίς να το κατεβάσεις χαμηλά, άλλαξε ώμο στηρίζοντας το μωράκι σου απ' την άλλη πλευρά.

14. Πέρασε και το άλλο ποδαράκι στην άλλη πλευρά του Χ.

15. Οι δύο πλευρές θα σταυρώνουν ακριβώς κάτω απ' τον πωπό του μωρού σου και τα ποδαράκια του θα βγαίνουν από τα ανοίγματα. Όπως θα κατεβάζεις το μωρό σου, τα γονατάκια θα είναι λυγισμένα, τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με τον πωπό.

16. Πιάσε τη μία πλευρά του Χ (την εσωτερική) και τέντωσε το ύφασμα καλά γύρω απ' το μωρό σου.

17. Αυτό θα το κάνεις και κάτω απ' τον πωπό του μωρού σου, ώστε το ύφασμα να φτάνει απ' το ένα γόνατο ως το άλλο, ανοίγοντας τα ποδαράκια του παιδιού καλά.

18. Κάνε το ίδιο και με την άλλη πλευρά (την εξωτερική).

19. Ήρθε η ώρα να σφίξεις/τεντώσεις καλά το wrap σου. Οδήγησε όλα τα χαλαρά σημεία προς τον κόμπο. Για παράδειγμα, τεντώνοντας το ύφασμα καλά πάνω απ' τον ένα ώμο του παιδιού και προς την πλάτη σου, θα μπορέσεις να το τραβήξεις απ' την εξωτερική άκρη στην αντίθετη πλευρά της μέσης σου.

20. Χρησιμοποιώντας τον κόμπο σου, θα φέρεις αυτό το ύφασμα που περισσεύει μέσα απ' τον κόμπο προς την άκρη. Έτσι θα πετύχεις ένα καλό τέντωμα.

21. Κάνε το ίδιο σε όλες τις άκρες, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

22. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείς ότι κανένα σημείο του wrap σου δεν είναι χαλαρό. Αυτό θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην άνεσή σου και στη σωστή θέση του μωρού σου.

23. Φυσικά πρέπει το ύφασμα, εκτός από καλά τεντωμένο, να είναι και καλά απλωμένο, τόσο μπροστά στο μωρό σου όσο και πίσω στην πλάτη σου.

24. Είστε έτοιμοι για βόλτες και το μωράκι σου είναι ασφαλές! Βεβαιώσου πως τα ποδαράκια του παιδιού είναι ανοιχτά και πως τα γόνατά του είναι ψηλότερα απ' τον πωπό του.

επιστροφή: Οδηγίες με wrap

volta-se-marsipo-wrap baby wrapped 2 Μεγάλο παιδί σε μάρσιπο wrap

Ο Βασίλης, στην πλάτη του μπαμπά του, σε μάρσιπο wrap