Πώς να περάσεις σωστά το ring sling σου στους κρίκους

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνεις αυτή τη διαδικασία. Κάποιοι το κάνουν ενώ φοράνε το sling τους, άλλοι περνούν όλη την ουρά μαζί και άλλοι ξεκινούν απ' τις γωνίες. Σίγουρα δοκιμάζοντας θα βρεις αυτό που σε βολεύει καλύτερα. Παρακάτω είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος. Δεν θα χρειάζεται να το κάνεις αυτό κάθε φορά που θέλεις να φορέσεις το sling σου. Το πιθανότερο είναι ότι θα το περνάς μόνο μετά από κάθε πλύσιμο. Γενικά, θα το φοράς και θα το βγάζεις ήδη περασμένο στους κρίκους.

1. Κρατάς το sling σου, έχοντας στο ένα χέρι τους κρίκους και στο άλλο την ουρά. Προσπάθησε να βλέπεις την ίδια πλευρά σε όλο το μήκος (να μην γυρίσει/διπλώσει σε κάποιο σημείο). Φέρε την ουρά κοντά στους κρίκους και πέρασέ την από μέσα.

2. Tραβάς όλη την ουρά που έχεις περάσει μέσα από τους δύο κρίκους ώστε να περάσει αρκετό ύφασμα (ώστε το sling σου να διπλώσει περίπου σε τρία μέρη). Στην συνέχεια, ανοίγεις τους κρίκους (απομακρύνεις τον έναν απ' τον άλλον).

3. "Επιστρέφεις" την ουρά στην αρχική της πλευρά, περνώντας την ανάμεσα στους κρίκους, πάνω από τον πρώτο κρίκο και μέσα από το δεύτερο.

4. Τραβάς την ουρά να σφίξει και έχεις ολοκληρώσει τη διαδικασία!

Θα σ' εξυπηρετήσει πολύ να βεβαιωθείς τώρα (πριν φορέσεις το sling σου), ότι το ύφασμα είναι ομοιόμορφα απλωμένο στου κρίκους. Αν έχει διπλωθεί ή αν έχει στρίψει θα κάνει δύσκολη την προσαρμογή της ουράς αργότερα.

5. Απομάκρυνε ελαφρά τους κρίκους, πιάσε τη μια άκρη του υφάσματος (το στρίφωμα) και, ξεκινώντας από τη μια άκρη (στρίφωμα) του υφάσματος, άπλωσέ το σιγά σιγά πάνω στον κρίκο (σαν να ανοίγεις μια βεντάλια, ή όπως θα άπλωνες τα χαρτιά μιας τράπουλας στο χέρι σου για να τα βλέπεις όλα) μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη. Θα προσέξεις οι άκρες να παραμένουν ελεύθερες (να μη διπλώνει το ύφασμα πάνω στον εαυτό του σε κανένα σημείο).

6. Γι' αυτό θα ξανασφίξεις την ουρά πρώτα απ' τις άκρες και μετά απ' το κέντρο της. Με άλλα λόγια, όλο το φάρδος του sling σου θα είναι ομοιόμορφα απλωμένο καλύπτοντας τον ένα κρίκο. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να το προσαρμόσεις όταν το φορέσεις! Δες πώς οι δύο άκρες της ουράς είναι "ανοιχτές" βγαίνοντας από τους κρίκους. Αν δεν μπορείς να επαναλάβεις την παραπάνω διαδικασία (π.χ. όταν φοράς το sling σου), ένας εύκολος τρόπος να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα είναι να πιάσεις τις δύο άκρες και να τις τραβήξεις προς την ανίθετη κατεύθυνση, ανοίγοντάς τες.

  • Ο ίδιος τρόπος φαίνεται και σ' αυτό το video (με ένα μεταξωτό ring sling διπλής όψης ώστε να φαίνονται καλύτερα οι κινήσεις και το ύφασμα):

      Βίντεο: Πώς να περάσεις το ring sling σου απ' τους κρίκους (4,75 MB)

  • Και ξανά το "άπλωμα" του υφάσματος στους κρίκους (απ' τη μαύρη πλευρά αυτή τη φορά!):

     Βίντεο: Πώς να προετοιμάσεις το ring sling σου για να το φορέσεις (4,75 MB)

επιστροφή: Οδηγίες με ring sling