Με ring sling στην πλάτη

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια που μπορούν άνετα να κάθονται μόνα τους (από 6,5 μηνών περίπου).

Καλό είναι την πρώτη φορά που θα δοκιμάσεις αυτή τη θέση, να είναι κάποιος μαζί σου για να παρκολουθεί ότι το μωρό σου είναι ασφαλές σε όλη τη διάρκεια. Χρησιμοποίησε αν θέλεις έναν καθρέφτη, όπου θα ελέγχεις συνέχεια τη θέση του μωρού σου. Όταν συνηθίσεις αυτή τη θέση, θα διαπιστώσεις πως είναι πολύ άνετη και πολύ εύκολη!

Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 6 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου είναι 15 μηνών και 15 κιλά! Η θέση αυτή είναι μια από τις πιο άνετες για μένα σ' αυτή τη φάση που προτιμώ την κοιλιά μου "ελεύθερη"!

1. Ξεκίνα με το μωρό στην όρθια/καθιστή θέση με τα πόδια έξω. Το sling σου θα πρέπει να είναι ήδη προσαρμοσμένο στο σωστό μέγεθος και το μωρό να κάθεται στο σωστό ύψος στο σώμα σου.

Πιάσε το μωρό απ' τις μασχάλες και τοποθέτησέ το ψηλά στον ώμο σου. Γύρνα τώρα το ύφασμα του sling σου οδηγώντας τους κρίκους προς την πλάτη σου.

2. Όταν οι κρίκοι φτάσουν στο κέντρο της πλάτης σου άπλωσε με τα δυο σου χέρια το ύφασμα στην πλάτη του μωρού σου, βεβαιώσου ότι το κάτω μέρος φτάνει τουλάχιστον ως την κλείδωση των γονάτων και ότι το πάνω μέρος θα καλύψει τους ώμους του και βοήθησε το μωρό σου να καθήσει στην αρχική θέση.

3.  Το μωρό σου είναι και πάλι στη θέση απ' την οποία ξεκίνησες. Οι κρίκοι εξακολουθούν προς το παρόν να βρίσκονται στην πλάτη σου.

4. Στηρίζοντας το βάρος του μωρού με το ένα χέρι, άρχισε να το γυρνάς προς το πλάι, μαζί με το sling σου. Οι κρίκοι θα αρχίσουν να έρχονται και πάλι προς τα εμπρός.

5. Όταν το μωρό θα φτάσει στα πλευρά σου, σήκωσε το χέρι σου πάνω απ' το κεφάλι του, περνώντας το μωρό από κάτω, και συνέχισε να το γυρίζεις σιγά σιγά προς την πλάτη σου. Σκύβοντας μπροστά, το βάρος του μωρού θα στηρίζεται απ' την πλάτη σου και έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να το γυρίσεις με ασφάλεια.

6. Οι κρίκοι θα είναι τώρα και πάλι στο σωστό σημείο (πάνω απ' το στήθος σου και κάτω απ' το κόκκαλο του ώμου σου). Προσάρμοσε το sling όπως χρειάζεται σφίγγοντας την ουρά. (Θυμήσου ότι οι κρίκοι κλειδώνουν με το βάρος του μωρού και γι' αυτό θα πρέπει όσο σφίγγεις να στηρίζεις το μωρό με το χέρι σου). Για να είστε άνετοι και οι δυο, θα πρέπει να μην υπάρχει απόσταση ανάμεσα στο μωρό και στην πλάτη σου.

7. Όπως πάντα, βεβαιώσου ότι τα πόδια του μωρού είναι ανοιχτά, ότι τα γόνατά του είναι τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με τον πωπό του και ότι το ύφασμα του sling φτάνει τουλάχιστον ως πίσω απ' τα γόνατα.

8. Είναι μια εύκολη και ασφαλής θέση για το μωρό σου που θα ευχαριστηθείτε και οι δυο πολύ. Απαιτεί ωστόσο το μωρό να έχει καλή πλευρική στήριξη (δεν είναι κατάλληλη για μωρά που δεν κάθονται μόνα τους) και να έχετε και οι δυο εμπειρία στην καθιστή θέση με τα πόδια έξω.

Σημείωση: Αν το μωράκι σου είναι μικρό, και δεν κάθεται ακόμα με άνεση μόνο του (δεν έχει καλή στήριξη του κορμού), είναι προτιμότερο να το φορέσεις στην πλάτη σου χρησιμοποιώντας ένα μάρσιπο αγκαλιάς που παραδοσιακά προορίζεται γι' αυτή τη θέση, όπως ένα mei tai. Για μωρά με στήριξη κεφαλιού μπορείς να χρησιμοποιήσεις μάρσιπο ring sling και αυτόν τον τρόπο που σου προσφέρει και στήριξη στους δύο ώμους.

Δείτε το με βίντεο:

Σημείωση: Αν το μωρό είναι μικρότερο από 6,5 μηνών αλλά έχει καλό έλεγχο του κεφαλιού, μπορείς και πάλι να το φορέσεις στην πλάτη σου με τον τρόπο που περιγράφεται εδώ. Παρόλο που μπορείς να βάλεις ένα μικρό μωρό στην πλάτη σου με ring sling αν είναι ανάγκη, θα ήταν προτιμότερο - και πιο άνετο - για μικρότερα μωράκια να χρησιμοποιήσεις κάποιο carrier που είναι καταλληλότερο για το σκοπό αυτό (όπως ένα mei tai ή ένα wrap).

επιστροφή: Οδηγίες με ring sling