Στην πλάτη με mei tai

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωρά που μπορούν άνετα να στηρίζουν το κεφάλι τους (από 3 μηνών περίπου).

Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 7 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου είναι 15 κιλά! Ωστόσο αυτή η θέση είναι ακόμα μια απ' τις πιο άνετες που χρησιμοποιώ για να φοράω το μωρό μου!

1. Κράτησε το mei tai πίσω από τη μέση σου από τις κοντές ράντες (της μέσης). Αν το mei tai σου έχει μια "καλή" όψη, τότε αυτή θα πρέπει τώρα να "βλέπει" τα πόδια σου.

2. Δέσε τις ράντες μπροστά στη μέση σου...

3. Κράτησε το μωρό σου αγκαλιά στο πλάι πάνω απ' το γοφό σου και γύρισέ το προσεκτικά στην πλάτη σου, περνώντας το χέρι σου πάνω απ' το κεφάλι του και στηρίζοντάς το.

4. Σκύβοντας μπροστά, φέρε το μωρό σου στο κέντρο της πλάτης σου. (Εναλλακτικά, ειδικά αν το μωρό σου είναι μικρότερο από έξι μηνών, μπορείς να βάλεις το μωρό στην πλάτη σου με όποιον τρόπο σε βολεύει καλύτερα).

5. Σήκωσε το κεντρικό ύφασμα (σώμα) του mei tai σου πάνω απ' την πλάτη του μωρού σου και φέρε τις ράντες μπροστά σου πάνω απ' τους ώμους σου. Σημ.: Αν το μωράκι σου δεν μπορεί ακόμα να κάθεται μόνο του, βεβαιώσου ότι το ύφασμα φτάνει πολύ ψηλά στην πλάτη του, καλύπτοντας τους ώμους του.

6. Τέντωσε καλά τις ράντες τραβώντας τις προς τα μπροστά (ή προς το έδαφος αν σε βολεύει καλύτερα), ώστε το ύφασμα να είναι καλά τεντωμένο στην πλάτη του μωρού και να μην υπάρχει κενό ανάμεσα στο ύφασμα και τον πωπό του μωρού (ούτε ανάμεσα στο μωρό και στην πλάτη σου).

7. Κρατώντας τις ράντες τεντωμένες, οδήγησέ τις κάτω απ' τις μασχάλες σου προς την πλάτη σου.

(βλ. εναλλακτικό τρόπο δεσίματος)

8. Σταύρωσέ τις πίσω απ' την πλάτη του μωρού σου, γύρισέ τις μια φορά μεταξύ τους και στη συνέχεια πέρνα τις κάτω απ' τα πόδια του μωρού προς τα μπροστά, γύρω απ' τη μέση σου.
(Αυτός ο τρόπος λέγεται Lexi twist, βλ. εναλλακτικό τρόπο δεσίματος)

9. Κρατώντας τις ράντες με τα δυο σου χέρια, κάνε ένα μικρό πηδηματάκι επί τόπου, ώστε για ένα δευτερόλεπτο να φύγει το βάρος του μωρού απ' το mei tai και να μπορέσεις να τις τραβήξεις προς τα μπροστά, σφίγγοντάς τις όσο χρειάζεται.

10. Δέσε έναν κόμπο μπροστά στη μέση σου και είστε έτοιμοι για βόλτες! Το μωρό σου είναι ασφαλές και άνετο στο mei tai σου!

Στη διπλανή φωτογραφία φοράω στην πλάτη μου τη Ρέα, σε ηλικία 6 εβδομάδων.Νεογέννητο μωράκι στην πλάτη με μάρσιπο mei tai

Παρόλο που δε στηρίζει ακόμα καλά το κεφάλι της, το mei tai μου είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να της το υποστηρίζει (ψηλότερο πάνω μέρος, με επένδυση).

Τη φοράω επίσης πολύ ψηλά, ώστε να την ακούω και να νιώθω την αναπνοή της στο λαιμό μου. Γι' αυτό το λόγο έχω δέσει τις ράντες του mei tai πάνω απ' το στήθος μου.

Τα ποδαράκια της είναι διπλωμένα μέσα στο mei tai (σαν βατραχάκι, με ανοιχτά γόνατα, ψηλότερα απ' τον πωπό της).

Έτσι μπορεί κανείς να φορέσει και νεογέννητο μωράκι σ' αυτή τη θέση. Καλό θα ήταν πάντως την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσεις να είναι κάποιος μαζί σου και να προσέχει το μωρό σου σε κάθε βήμα!

Για αρχάριους babywearers

Άλλος τρόπος για να φορέσεις το μωρό σου στην πλάτη σου με mei tai αν θέλεις να νιώθεις την ασφάλεια ότι είναι "δεμένο" και το κρατάς ανά πάσα στιγμή, περιγράφεται εδώ.

 

διαβάστε περισσότερα: "Στην πλάτη με mei tai"

Από τους ώμους σου στην πλάτη σου (για μωρά από 5 μηνών):

Στην πλάτη με mei tai (χρησιμοποιώντας το κρεββάτι σου):

Αν τώρα ξεκινάς babywearing και το να βάλεις το μωρό σου στην πλάτη σου σε δυσκολεύει, μπορείς να δοκιμάσεις αυτόν τον εύκολο τρόπο:

Πώς να φορέσεις το μωρό στην πλάτη με παρεόΠώς να φορέσεις το μωρό σου με το mei tai στην πλάτη, χρησιμοποιώντας το κρεββάτι σου:

Βίντεο: Στην πλάτη με μάρσιπο mei tai (8,13 MB)

Πώς να φορέσεις το μωρό στην πλάτη με παρεόΠώς να βγάλεις το μωρό σου από το mei tai,χρησιμοποιώντας το κρεββάτι σου:

Βίντεο: Αφήνοντας το μωρό στο κρεβάτι (2,82 MB)

Πώς να φορέσεις το μωρό στην πλάτη με παρεόΠώς να φορέσεις το μωρό σου στην πλάτη έχοντας δέσει από πριν το mei tai σου:

Βίντεο: Στην πλάτη με το mei tai δεμένο από πριν (9,39 MB)

επιστροφή: Οδηγίες με mei tai