Λίγα λόγια για τους μάρσιπους από αντηλιακό ύφασμα Solarveil

[two_third class=»» last=»no” ]

Με το μικρό μωρό μου στη θάλασσα σε μάρσιπο sling από solarveilΤο solarveil είναι ένα πατενταρισμένο τεχνητό ύφασμα, που φτιάχνεται με τρόπο ώστε να παρέχει αντηλιακή προστασία(μπλοκάρει το 70% των ακτίνων UV). H ύφανσή του είναι τόσο αραιή που αφήνει τον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ δροσερό.

Είναι ιδανικό για χρήση στο νερό (π.χ. με το μωρό στη θάλασσα, για να νιώθει το μωράκι σου ασφαλές στην αγκαλιά σου), γιατί δεν «ρουφάει» νερό, είναι ελαφρύ και στεγνώνει πολύ γρήγορα.

Σημειώνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα απαλό στην αφή (δεν είναι «άγριο», αλλά αν έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι σε ακουμπάει, ή αν το μωρό σου έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να το αισθάνεσαι όταν το φοράς). Σίγουρα πάντως μαλακώνει πολύ με τη χρήση και με το πλύσιμο.

Πλένεται κανονικά στο πλυντήριο (καλύτερα με κρύο νερό) και μπορεί να στεγνωθεί στο στεγνωτήριο (αν και στεγνώνει τόσο γρήγορα που μάλλον δε θα σου χρειαστεί). Οι αντηλιακές του ιδιότητες δεν χάνονται με το πλύσιμο.

Αντηλιακό ύφασμα solarveil σε μάρσιπο σλινγκΟι κατασκευαστές του υφάσματος το 2008 αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή του(απ’ ό,τι φαίνεται το κόστος ήταν πολύ μεγάλο). Στη διεθνή κοινότητα babywearing, το νέο αυτό ήταν απαγοητευτικό, καθώς πρόκειται για ένα απ’ τα καταλληλότερα υφάσματα για slings για ζεστό καιρό. Τότε, συγκεντρώθηκαν αρκετοί κατασκευαστές μαζί, ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν μεγάλη ποσότητα του υφάσματος χονδρικά (και στη συνέχεια το «μοιράστηκαν»). Αυτή τη στιγμή στη διεθνή αγορά υπάρχουν slings (και ρούχα) από solarveil προς πώληση, αλλά το ίδιο το ύφασμα δεν πωλείται πια από τους παραγωγούς του (και σύντομα θα εξαντληθεί αν αυτό δεν έχει συμβεί ήδη). (Σημ.: Το solarveil δεν θα πρέπει να συγχέεται με το solarweave, ύφασμα που έχει επίσης αντηλιακές ιδιότητες, είναι όμως πολύ σκληρότερο και με πυκνότερη ύφανση).

διάβασε περισσότερα:
Με το μωρό στη θάλασσα, το καλοκαίρι

[/two_third][one_third class=»one-third-sidebar» last=»yes» ]

Αστεράκι Slings από mesh ύφασμα για το νερό!

Παρόλο που το solarveil ως ύφασμα σταμάτησε να κατασκευάζεται, μπορείς ακόμα να φοράς το μωρό σου και στο νερό! Αστεράκια από mesh ύφασμα, θα βρεις στη συλλογή «Άλλα/Καλοκαιρινά» στο κατάστημά μας. (Το στυλ του ώμου και οι κρίκοι που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα slings είναι φυσικά όμοια με αυτά που χρησιμοποιούμε με αγάπη στα Αστεράκια μας. Και βέβαια βάζουμε σε όλα το κέντημά μας στον ώμο που έχει γίνει πλέον αναγνωριστικό για τα Αστεράκι Slings!

Σημείωση: Καθώς το mesh είναι πολύ λεπτό ύφασμα, χρησιμοποιούνται κρίκοι μικρού μεγέθους για να είναι σταθερό το sling σου ακόμα και μέσα στο νερό!

Με το μωρό στη θάλασσα

Αν σ’ ενδιαφέρουν περισσότερες απόψεις σχετικά με slings που προορίζονται για χρήση στη θάλασσα (ή στην πισίνα) με το μωρό σου, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα, εδώ.

[/one_third]