Λίγα λόγια για τα απλικέ σχέδια σε μάρσιπους αγκαλιάς Αστεράκια

Τα σχέδια με απλικέ είναι σχέδια που ζωγραφίζονται πάνω σε χαρτί, μεταφέρονται στο ύφασμα με ειδική διαδικασία, στη συνέχεια το ύφασμα κόβεται προσεκτικά, καρικώνεται για να μην ξεφτίζει στις άκρες και να μπορείς να το πλένεις άφοβα, και ράβεται πάνω στο sling.

Μ’ αυτή την έννοια οποιοδήποτε σχέδιο χωρίς πολλές λεπτομέρειες θα μπορούσε να γίνει απλικέ. Αν έχεις κάποια ιδέα που σημαίνει κάτι για σένα μπορούμε να το συζητήσουμε και να δούμε αν μπορούμε να φτιάξουμε ένα καινούριο σχέδιο (δεν είναι ανάγκη να δεις μόνο αυτά που έχουμε ήδη κάνει, άλλωστε, όλα τα απλικέ είναι απολύτως μοναδικά και δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε 100%).

Φαντασία και διάθεση για δημιουργία!

Αυτό που είναι συναρπαστικό με τα υφάσματα είναι η δυνατότητα να δημιουργήσει κανείς μοναδικές συνθέσεις! Στις φωτογραφίες δύσκολα φαίνεται αυτό, αλλά οι ραφές, τα κουμπάκια, πολλές φορές σταυροβελονιές, ή επίτηδες αφημένα “ξέφτια” σε ορισμένα σημεία, είναι μικρές πινελιές που προσθέτουν πολύ ιδιαίτερη όψη αλλά και υφή στο μάρσιπο αγκαλιάς σου, που σίγουρα θα είναι μοναδικός! Τα εμπριμέ υφάσματα που χρησιμοποιούνται είναι επίσης μοναδικά και προφανώς το σημείο που θα κοπούν δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Σαν κολλάζ!

Αν δεν δεις εδώ το σχέδιο που έχεις στο μυαλό σου για το Αστεράκι σου, ίσως είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει. Προϋπόθεση είναι να μην έχει λεπτομέρειες (π.χ. πολύπλοκες καμπύλες και γωνίες), να μην είναι πολύ μικρό, ούτε να έχει πολύ λεπτά σημεία, και να μπορεί να αποδοθεί χρωματικά με υφάσματα (δεν μπορούν για παράδειγμα να γίνουν σκιές, κλπ.). Φαντάσου το σαν να ήθελες να φτιάξεις ένα κολλάζ από χρωματιστά χαρτόνια, χωρίς να έχεις το δικαίωμα να ζωγραφίσεις καθόλου με μολύβι. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε μάλλον το απλικέ που έχεις φανταστεί μπορεί να γίνει!

Μήπως θα προτιμούσες ένα σιδερότυπο;

Αν αυτό που θέλεις είναι ένα σχέδιο που δε γίνεται απλικέ, ίσως γίνεται σιδερότυπο! Διάβασε περισσότερα για τα σιδερότυπα και τον τρόπο που φτιάχνονται και τυπώνονται πάνω σε slings, εδώ.

Πρωτότυπα και μοναδικά

Ως χειροποίητη δουλειά, όλα τα Αστεράκια με απλικέ είναι μοναδικά.

Παραδείγματα Απλικέ σε Αστεράκια

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα. Τα σχέδια αυτά είναι απλά και κοστίζουν +5 ευρώ. Πρόκειται για βασικά σχέδια (π.χ. μια καρδιά, ένας κύκλος, ένα αστεράκι, κλπ.) ή έτοιμα πλεχτά λουλουδάκια που απλώς ράβονται πάνω στο ύφασμα.

Τα παρακάτω σχέδια κοστίζουν +7 ευρώ. Όπως όλα τα απλικέ, μπορούν να γίνουν πάνω σε οποιοδήποτε ύφασμα και σε χρωματισμούς της επιλογής σου:

Τα παρακάτω σχέδια κοστίζουν +10 ευρώ. Και πάλι, οι παρακάτω φωτογραφίες είναι απλώς παραδείγματα.

Τα παρακάτω σχέδια κοστίζουν +15 ευρώ. Φυσικά, μπορούν να γίνουν αλλαγές στα χρώματα:

Τα παρακάτω σχέδια κοστίζουν +20 ευρώ. Φυσικά, μπορούν να γίνουν αλλαγές στα χρώματα:

Τα παρακάτω σχέδια κοστίζουν +25 ευρώ. Φυσικά, μπορούν να γίνουν αλλαγές στα χρώματα:

Τα παρακάτω σχέδια κοστίζουν +30 ευρώ. Φυσικά, μπορούν να γίνουν αλλαγές στα χρώματα:

Τα παρακάτω σχέδια κοστίζουν +35 ευρώ. Φυσικά, μπορούν να γίνουν αλλαγές στα χρώματα:

Γενικά, το applique έχει πολύ την εικόνα του χειροποίητου (ποτέ το σχήμα δεν είναι τέλειο και οι γραμμές ολόισιες) και το σχέδιο δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερες λεπτομέρειες (για κάτι τέτοιο προτιμούμε τα σιδερότυπα).

Επίσης, δύσκολα μπορεί ένα applique να επαναληφθεί ακριβώς το ίδιο (αφού σχεδιάζονται στο χέρι και τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται ίσως να μην είναι πια διαθέσιμα). Ακόμα και όταν ζητηθεί να επαναλάβουμε ένα σχέδιο, μικρές λεπτομέρειες αλλάζουν πάντα.

Ξεχωριστά σχέδια (δεν επαναλαμβάνονται):