Πώς να βάλεις το μωρό σου στην πλάτη σου

Με το μωρό στην πλάτη εσύ νιώθεις άνετα και το μωρό σου είναι ευχαριστημένο!Το να φοράς το μωρό σου στην πλάτη σου είναι ένας από τους πιο άνετους τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιείς, καθώς σου προσφέρει ελευθερία κινήσεων ενώ κρατά το μωρό σου ασφαλές μακριά από όποια δραστηριότητα εφαρμόζεις (π.χ. αν μαγειρεύεις, αν πλένεις τα πιάτα, κλπ.)

Είναι επίσης πολύ ευχάριστο για το μωρό γιατί έχει την ευκαιρία να βλέπει άνετα γύρω του (πάνω απ' τον ώμο σου ή απ' το πλάι) ενώ νιώθει την ασφάλεια και τη σιγουριά του να είναι πάνω στη μαμά ή τον μπαμπά.

Είναι απλούστερο απ' όσο φαίνεται, αλλά πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή τόσο στους βασικούς κανόνες του babywearing, όσο και στις συγκεκριμένες οδηγίες που ακολουθείς ανάλογα με τον τύπο μάρσιππου που χρησιμοποιείς. Να θυμάσαι ότι τις πρώτες φορές που θα φορέσεις το μωρό σου στην πλάτη, καλό είναι να είναι κάποιος μαζί σου που θα βεβαιώνεται ότι το μωρό σου είναι ασφαλές ανά πάσα στιμγή. Κάθε φορά, φρόντισε να ελέγχεις σε έναν καθρέφτη ότι έχεις ακολουθήσει σωστά τις οδηγίες.

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείς wrap ή mei tai, και ανεξάρτητα από τον τρόπο "δεσίματος" που θα διαλέξεις, τις περισσότερες φορές πρέπει πρώτα να βάλεις το μωρό στην πλάτη σου και μετά να το "τυλίξεις" με τον μάρσιππο που χρησιμοποιείς. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνεις αυτό:

Σημείωση: Τα παραπάνω είναι τρόποι για να "φτάσει" το μωρό στην πλάτη σου. Για να το φορέσεις με μάρσιπο αγκαλιάς ή με ένα απλό ύφασμα (και να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα), θα βρεις τις σχετικές οδηγίες για τις θέσεις πλάτης στις παρακάτω σελίδες: