Πώς να φτιάξετε ένα ring sling

Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας ένα ring sling για να φοράτε το μωρό σας. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μου, θα χαρώ να βοηθήσω! Είναι πολύ εύκολο! Καλή τύχη!

Αν έχετε το ύφασμα αλλά θέλετε να αναλάβουμε εμείς, το ράψιμο, τους κρίκους και την αποστολή, καθώς και να έχετε πρόσβαση στην εκπαίδευση και υποστήριξη από Σύμβουλο babywearing όπως για όλα τα Αστεράκια, δείτε αυτό.

Σημείωση: Οι οδηγίες αυτές προορίζονται μόνο για προσωπική χρήση. Ο στόχος μου είναι να δώσω τη δυνατότητα σε όσο περισσότερους γονείς γίνεται να φορούν τα μωρά τους ακόμη κι αν δεν μπορούν να αγοράσουν ένα sling. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις οδηγίες προκειμένου να φτιάξετε slings προς πώληση.

διάβασε εδώ γιατί τα Αστεράκι Slings αξίζουν πολύ περισσότερο απ' όσο κοστίζουν.

Θα χρειαστείτε:

DIY_slings_big 043

Κρίκους ειδικούς για slings. Διαλέξτε κρίκους ειδικά για slings, που κατασκευάζονται μόνο γι' αυτό το σκοπό, ελέγχονται ειδικά γι' αυτό το σκοπό και έχουν το κατάλληλο πάχος και βάρος. Κρίκους από αλουμίνιο* μπορείτε να προμηθευτείτε από τα παρακάτω sites:
www.slingrings.com (Αμερική),
www.stellaris.se (Ευρώπη)
www.bigmamaslings.co.uk (Ευρώπη)

Υλικό: Γενικά, προτιμώ την όψη και την αίσθηση των κρίκων από αλουμίνιο (το ίδιο και όσες μαμάδες μου ζητούν slings, είναι γενικά δημοφιλέστεροι από τους πλαστικούς). Οι πλαστικοί κρίκοι χρησιμοποιούνται για υφάσματα όπως fleece ή ελαστικά όπως ζέρσεϋ, προσαρμόζεται καλύτερα το ύφασμα (δεν γλυστράει τόσο πολύ). Ίσως είναι γενικά ευκολότεροι για αρχάριους (για ανθρώπους που χρησιμοποιούν slings για πρώτη φορά) επειδή είναι πιο χοντροί.

Μέγεθος: Αν το ύφασμα είναι πολύ φαρδύ ή χοντρό, τότε χρειάζεται το μεγάλο μέγεθος, αν είναι πιο στενό ή λεπτό (όπως πολύ λεπτό μεταξωτό) τότε χρειάζεται το medium. Κρίκους μικρούς (small) χρησιμοποιώ μόνο για ring slings από mesh, γενικά είναι κατάλληλοι μόνο όταν το ύφασμα είναι και πολύ στενό και πολύ λεπτό.
*Σημείωση: ΔΕΝ είναι κατάλληλοι για slings κρίκοι για κουρτίνες ή για άλλες κατασκευές, γιατί λυγίζουν ή σπάνε (ΠΡΟΣΟΧΗ!). Συνήθως έχουν πάχος περίπου 3,2 χιλιοστά. (Ενώ οι σωστοί αλουμινένιοι κρίκοι έχουν πάχος 6,2 χιλιοστά).

DIY_slings 001

Ύφασμα με μήκος περίπου 2,10 μ. και πλάτος περίπου 75 εκατοστά. Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε για το sling σας πρέπει να είναι ανθεκτικό. Υφάσματα από παρεό δεν είναι κατάλληλα για ring slings, όσο όμορφα κι αν είναι, γιατί δεν αντέχουν την πίεση που ασκείται στη ραφή. (Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το παρεό σας, μπορείτε να το κάνετε με άλλους τρόπους).
Καλό είναι το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε να μην είναι ελαστικό. Για νεογέννητα μωράκια, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα λίγο ελαστικό ύφασμα, αλλά θα προσέξετε να το κόψετε με τέτοιο τρόπο ώστε να "τεντώνει" κατά πλάτος και όχι κατά μήκος.
Θα πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας ότι στο ring sling το ύφασμα θα φαίνεται και από τις δυο πλευρές του, γι' αυτό επιλέξτε ένα ύφασμα που να είναι όμορφο και στις δύο όψεις.
Προτιμήστε φυσικά υφάσματα: βαμβακερά, λινά ή μεταξωτά. Αποφύγετε να φοράτε το μωρό σας με υφάσματα που δεν αναπνέουν!

Κλωστή που να ταιριάζει ή να κάνει αντίθεση. Χρησιμοποιήστε μόνο ανθεκτικές κλωστές! Εδώ η ποιότητα έχει σημασία! Παρόλο που σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες θα κάνετε πολλές ραφές ώστε να εξασφαλίσετε ασφάλεια, καλό είναι να διαλέξετε προσεκτικά την ποιότητα όλων των υλικών σας!

Ραπτομηχανή. Δεν είναι ανάγκη να είστε επαγγελματίας! Μια απλή ραπτομηχανή κάνει! Και αν δεν έχετε, ίσως μπορείτε να καθοδηγήσετε μια μοδίστρα, ή κάποιο συγγενή σας να σας βοηθήσουν!

διαβάστε περισσότερα: Σωστοί κρίκοι και στυλ ώμου για άνεση και ασφάλεια

Πώς θα φτιάξετε το ring sling σας:

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγέθυνση)

DIY_slings 001 (1)

DIY_slings 004

1. Έχοντας το ύφασμα στις κατάλληλες διαστάσεις (2,10 x 0,75), θα πρέπει να "στριφώσετε" τις τρεις πλευρές. Θα αφήσετε τη μία στενή πλευρά όπως είναι προς το παρόν (θα είναι εκείνη που θα περάσετε στους κρίκους).

2. Ίσως βρείτε ευκολότερο το γάζωμα αν κάνετε μια μικρή προεργασία με το σίδερό σας, γυρνώντας τις άκρες.

DIY_slings 008DIY_slings 015

DIY_slings 009

3. Διπλώστε τις δύο γωνίες προς τα μέσα όταν σιδερώνετε το "στρίφωμα", ώστε αφού το ράψετε να έχετε όμορφες γωνίες και χωρίς πολύ όγκο.

4. Γαζώστε τώρα τις τρεις πλευρές (εκτός από τη μία στενή πλευρά).

link2sleepingbaby

Αν θέλετε οδηγίες για το πώς να φτιάξετε τις συμμετρικές πιέτες, επισκεφτείτε τη σελίδα της Jan Andrea.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.

DIY_slings 017DIY_slings 023

5. Στην συνέχεια πρέπει να αποφασίσετε ποιο "στυλ ώμου" θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ράψετε το ύφασμα στους κρίκους. Εγώ χρησιμοποιώ (μετά από άδεια) τις "συμμετρικές πιέτες", που εφευρέθηκαν από την Jan Andrea, η οποία και διατηρεί όλα τα δικαιώματα.

6. Έχοντας έτοιμες τις πιέτες (ή όποιο άλλο στυλ αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε) στην πλευρά που είχατε αφήσει χωρίς να τη στριφώσετε, μπορείτε τώρα να περάσετε την άκρη μέσα από τους κρίκους (και τους δύο!).

DIY_slings 025

DIY_slings 028

7. Διπλώστε την άκρη πάνω απ' τους κρίκους και κάντε μια ραφή στην άκρη, πάνω στις πιέτες, ράβοντας τους κρίκους μέσα στο διπλωμένο ύφασμα.

8. Από την καλή πλευρά τώρα έχετε μία μόνο ραφή.

DIY_slings 030

DIY_slings 032

 9. Ξανακάντε μία ραφή (από την καλή πλευρά αυτή τη φορά) πάνω στην άλλη. 

10. Μετακινήστε τη βελόνα σας 2 εκατοστά πιο μέσα (προς τους κρίκους) και κάντε άλλη μία ραφή σε όλο το πλάτος πάνω στις πιέτες.
 

DIY_slings 034

DIY_slings 035

11. Επαναλάβετε τη ραφή στο βήμα 10, πάνω στην άλλη.

12. Τώρα έχετε δύο (διπλές) ραφές με απόσταση περίπου 2 εκατοστά μεταξύ τους.

DIY_slings 037

DIY_slings 040

13. Κάντε μια "διακοσμητική" ραφή ανάμεσα στις δύο προηγούμενες, χρησιμοποιώντας όποια ρύθμιση της μηχανής σας κάνει "πυκνές" βελονιές. (Αν δεν έχετε "διακοσμητική" ραφή, μπορείτε να κάνετε απλώς ένα πυνκό ζιγκ-ζαγκ με φαρδιές βελονιές).

14. Έτσι θα φαίνεται το sling σας από την εσωτερική πλευρά

DIY_slings 042

slings 001

15. Αν πρόκειται να ράψετε τσέπη ή κάποιο σχέδιο στην άκρη της ουράς, θα πρέπει να το βάλετε στην εσωτερική πλευρά του sling (στην "ανάποδη", εκεί που φαίνεται το δίπλωμα της άκρης με τους κρίκους), καθώς αυτή η πλευρά θα βγει τελικά αφού περάσετε το sling στους κρίκους για να το φορέσετε.