Πώς να φτιάξετε ένα pouch

Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας ένα pouch για να φοράτε το μωρό σας. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μου, θα χαρώ να βοηθήσω! Είναι πολύ εύκολο! Καλή τύχη!

Σημείωση: Οι οδηγίες αυτές προορίζονται μόνο για προσωπική χρήση. Ο στόχος μου είναι να δώσω τη δυνατότητα σε όσο περισσότερους γονείς γίνεται να φορούν τα μωρά τους ακόμη κι αν δεν μπορούν να αγοράσουν ένα sling. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις οδηγίες προκειμένου να φτιάξετε slings προς πώληση.

διάβασε εδώ γιατί τα Αστεράκι Slings αξίζουν πολύ περισσότερο απ' όσο κοστίζουν.

Για να μετρηθείτε (το μήκος του υφάσματος που θα χρειαστείτε):

sizing 007Το pouch σας δεν θα χρειάζεται προσαρμογή, γι' αυτό πρέπει να ραφτεί στα μέτρα σας από την αρχή. Δείτε εδώ γιατί το μέγεθος έχει σημασία!

Κρατήστε τη μια άκρη της μεζούρας στον ώμο σας (στο κέντρο του ώμου, εκεί που θα ήταν η ράντα του σουτιέν σας) και φέρτε την άλλη άκρη μπροστά ως το πλάι σας. Θα τοποθετήσετε τη μεζούρα στη μέση του γοφού σας (εκεί που θα ήταν η πλαϊνή ραφή του παντελονιού σας) στο ύψος περίπου δύο δάχτυλα κάτω από τον αφαλό σας. Η μεζούρα μπροστά σας δεν χρειάζεται να είναι τεντωμένη αλλά να κάνει τη φυσική καμπύλη που θα έκανε ένα ύφασμα γύρω σας. Διπλασιάστε αυτή τη μέτρηση και προσθέστε μόνο 2-3 εκ. για τη ραφή. (Αν έχετε μετρήσει σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες δεν χρειάζεται να προσθέσετε "περιθώριο" για το μωρό σας).

Σημείωση: Αν είστε έγκυος με "μικρή" κοιλιά ακόμα, όπως εγώ σ' αυτή τη φωτογραφία, μετρήστε κανονικά. Αν η κοιλιά σας είναι ήδη μεγάλη και επηρεάζει τη μέτρηση, βάλτε τη μεζούρα πάνω απ' τον όγκο της κοιλιάς, κάτω απ' το στήθος σας και συνεχίστε κανονικά!

Θα χρειαστείτε:

Copy of pouch 001Ύφασμα με μήκος όσο το μετρήσατε (βλ. οδηγίες πιο πάνω), έχοντας διπλασιάσει και έχοντας προσθέσει 2 εκ. περιθώριο για τις ραφές και πλάτος περίπου 56 εκατοστά. Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε για το pouch σας πρέπει να είναι ανθεκτικό. Υφάσματα από παρεό δεν είναι κατάλληλα για να φτιάξετε pouch, όσο όμορφα κι αν είναι, γιατί δεν αντέχουν την πίεση που ασκείται στη ραφή. (Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το παρεό σας, μπορείτε να το κάνετε με άλλους τρόπους).
Το pouch σας θα είναι πιο άνετο αν το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε έχει μια μικρή ελαστικότητα. Το ιδανικό είναι η σύνθεσή του να είναι 97% βαμβάκι με 3% ελαστάνη.
Καλό είναι το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε να μην είναι ελαστικό. Για νεογέννητα μωράκια, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε πιο ελαστικό ύφασμα, αλλά θα προσέξετε να το κόψετε με τέτοιο τρόπο ώστε να "τεντώνει" κατά πλάτος και όχι κατά μήκος. Για τις οδηγίες αυτές θα χρειαστείτε δύο τέτοια υφάσματα! Επιλέγοντας χρώματα που κάνουν αντίθεση το pouch σας θα δείχνει πολύ όμορφο όταν διπλώνετε τον ώμο!

Κλωστή που να ταιριάζει ή να κάνει αντίθεση. Χρησιμοποιήστε μόνο ανθεκτικές κλωστές! Εδώ η ποιότητα έχει σημασία! Παρόλο που σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες θα κάνετε πολλές ραφές ώστε να εξασφαλίσετε ασφάλεια, καλό είναι να διαλέξετε προσεκτικά την ποιότητα όλων των υλικών σας!

Ραπτομηχανή. Δεν είναι ανάγκη να είστε επαγγελματίας! Μια απλή ραπτομηχανή κάνει! Και αν δεν έχετε, ίσως μπορείτε να καθοδηγήσετε μια μοδίστρα, ή κάποιο συγγενή σας να σας βοηθήσουν!

Πώς θα φτιάξετε το pouch σας:

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγέθυνση)

Copy of pouch 002

1. Έχοντας το ύφασμα στις κατάλληλες διαστάσεις (μήκος σύμφωνα με τη μέτρησή σας συν 2 εκ. περιθώριο για τη ραφή x πλάτος 56 εκ.), τοποθετήστε τα υφάσματα μαζί το ένα πάνω στο άλλο, με τις καλές πλευρές να ακουμπάνε μεταξύ τους. (Καρφιτσώστε τα, αν χρειάζεται, για μεγαλύτερη ακρίβεια).

Copy of pouch 007

2. Ράψτε τα δύο υφάσματα μαζί, στις δύο μακριές πλευρές.

Copy of pouch 009

3. Έχετε τώρα τα δύο υφάσματα ραμμένα, καλή με καλή.

Copy of pouch 011

4. Περνώντας το χέρι σας μέσα γυρίστε τα ώστε να φαίνονται οι καλές πλευρές απ' έξω.

Copy of pouch 012

5. Μπορείτε να σιδερώσετε τις άκρες με προσοχή (διπλώνοντας ακριβώς πάνω στη ραφή) ώστε να πετύχετε μεγαλύτερη ακρίβεια στο επόμενο βήμα.

Copy of pouch 015

6. Στην συνέχεια γαζώστε πάνω στις άκρες (topstitch) και στις δύο μακριές πλευρές.

Copy of pouch 016

7. Έτσι θα φαίνονται τώρα οι μακριές πλευρές.

Copy of pouch 017

8. Διπλώστε τα (ραμμένα πια) υφάσματα στα δύο στη μέση (κατά πλάτος).

Copy of pouch 018

9. Διπλώστε ξανά στη μέση, αυτή τη φορά κατά μήκος.

Copy of pouch 019

10. Στην πλευρά που τα υφάσματα είναι ανοιχτά (όχι στο δίπλωμα), κόψτε μια καμπύλη, σαν ένα μισό "χαμόγελο" στην άκρη του pouch σας.

Copy of pouch 021

11. Ξεδιπλώστε (μία φορά) το pouch σας, ώστε να δείτε την καμπύλη ολόκληρη! Ένα χαμόγελο!

Copy of pouch 022

12. Έτσι όπως είναι διπλωμένο το pouch στα δύο, ράψτε την καμπύλη, προσέχοντας να πιάνετε και τα τέσσερα στρώματα υφάσματος!

Copy of pouch 023

13. Η καμπύλη ραμμένη. Οι άκρες που φαίνονται μετά τη ραφή είναι αυτές που κόψατε.

Copy of pouch 024

14. Ειδικά αν το ύφασμά σας είναι ελαστικό, χρησιμοποιήστε μία ραφή ζιγκ-ζαγκ ή κάποια άλλη πυκνή και σταθερή ραφή που έχει η ραπτομηχανή σας.

Copy of pouch 025

15. Εγώ συνήθως κάνω και μια ίσια ραφή από πάνω, για έξτρα ασφάλεια.

Copy of pouch 027

16. Γυρίστε τώρα το pouch σας απ' την ανάποδη, ώστε να φαίνεται η εσωτερική πλευρά. Σιδερώστε την καμπύλη, διπλώνοντας ακριβώς πάνω στη ραφή.

Copy of pouch 029

17. Ράψτε περίπου 1 εκατοστό από την άκρη, στην καμπύλη, "εσωκλείοντας" στην ουσία την προηγούμενη ραφή μέσα στην καινούρια. Οι κομμένες άκρες θα πρέπει τώρα να είναι "κλεισμένες" ανάμεσα στις δύο ραφές.

Copy of pouch 030

18. Η καμπύλη σας με τη ραφή.

Copy of pouch 031

19. Ανοίξτε το pouch σας επίπεδο. Η ραφή που φτιάξατε στο προηγούμενο βήμα θα έχει ως αποτέλεσμα να "πετάει" μια λωρίδα υφάσματος όρθια. Διπλώστε τη στη μια πλευρά και "κατεβάστε" την, ράβοντας με προσοχή. (Το αποτέλεσμα θα είναι όπως η ραφή των τζην σας στο πλάι).

Copy of pouch 034

20. Στο τελείωμα της καμπύλης για να φανεί το "κατέβασμα" της ραφής που "πετούσε" όρθια.

Copy of pouch 036

21. Έτσι θα φαίνεται η ραφή σας (η καμπύλη) στην εσωτερική πλευρά.

21. Συγχαρητήρια! Το Pouch σας είναι έτοιμο!

Copy of pouch 038

pouch1

 

 

 

 

 

 

δείτε εδώ οδηγίες: Πώς να φορέσετε το pouch σας!