Πώς κατασκευάζονται τα Αστεράκια Mei Tai

Υφάσματα-Ραφή:

Βαμβακερά υφάσματα αντοχής για μάρσιποΈνα "Αστεράκι" mei tai, φτιάχνεται με αγάπη και φροντίδα στο χέρι απ' την αρχή ως το τέλος. Χρησιμοποιούνται πολύ καλής ποιότητας υφάσματα αντοχής από 100% βαμβάκι και άριστες κλωστές. Η ασφάλεια του μωρού σου είναι το πρωταρχικό μας μέλημα.
Οι ράντες του mei tai σου, θα ραφτούν βαθιά μέσα στο κυρίως μέρος (όχι απλά στις άκρες), με τριπλές ραφές, και θα ενισχυθούν με ραφές ενίσχυσης (που παίρνουν τις εντάσεις απ' όλες τις πλευρές). Έτσι, μπορείς να είσαι 100% σίγουρος/σίγουρη ότι θα αντέξει το μωρό σου (και το δεύτερο μωρό σου, και το τρίτο ... !) για πολλά πολλά χρόνια!

διάβασε περισσότερα: "Γιατί ένα mei tai δεν είναι σωστό να ράβεται από λεπτά υφάσματα"

Ράντες στην κατάλληλη γωνία

Οι ράντες έχουν μελετηθεί πολύ ώστε να ραφτούν στην καταλληλότερη γωνία!Η άνεση του μωρού σου, έχει φυσικά τεράστια σημασία! Σ' ένα "Αστεράκι" mei tai, ακόμα και τα πολύ μικρά μωράκια μπορούν να έχουν τα πόδια τους έξω, γιατί το κάτω μέρος φτιάχνεται χωρίς επένδυση ώστε να μπορεί εύκολα να "σουρώσει" ανάμεσα στα πόδια του μωρού. Για τον ίδιο λόγο, οι κάτω ράντες είναι ραμμένες υπό γωνία, κι αυτό βάζει λιγότερη ένταση στην κάτω πλευρά απ' ότι ένα mei tai με μια ίσια μακριά ράντα. Έτσι μπορεί κανείς εύκολα να "μαζέψει" το mei tai στο κάτω μέρος (και αυτό χρειάζεται όχι μόνο για τα μικρά μωρά, αλλά και για τη θέση που το μωρό κοιτάει μπροστά με τα πόδια έξω).

διάβασε περισσότερα: "Πόσο θα ήθελες να σουρώσει το mei tai σου ανάμεσα στα πόδια του μωρού"

Ράντες με επένδυση για άνεση

Επένδυση-μαξιλαράκι στις ράντες για άνεση στο μάρσιπο!Η δική σου άνεση μας ενδιαφέρει εξίσου πολύ! Οι φαρδιές ράντες του mei tai σου επενδύονται εσωτερικά με μαλακό υαλοβάμβακα στο ύψος των ώμων σου, ώστε να μη νιώθεις πίεση σε κανένα σημείο.
Και οι τέσσερεις ράντες ράβονται υπό γωνία, που έχει μελετηθεί πολύ προσεχτικά ώστε να προσφέρει τη μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια για όλες τις θέσεις και για όλους τους τρόπους δεσίματος. Στα Αστεράκι mei tai, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη!
Δεν έχει σημασία αν είσαι μεγαλόσωμος/η ή μικρόσωμος/η, ούτε αν έχεις φαρδιές ή στενές πλάτες, το mei tai σου θα σου ταιριάζει γάντι!

Για νεογέννητα ως τριών ετών τουλάχιστον

Και φυσικά, ο στόχος μας είναι να βολευτείς το mei tai σου απ' την πρώτη μέρα της γέννησης του μωρού σου ως την ηλικία των 3 ετών τουλάχιστον! Γι' αυτό το mei tai σου θα έχει μεγάλο, άνετο κυρίως μέρος, το οποίο μπορείς να διπλώσεις για να το φορέσεις με νεογέννητο μωρό αλλά θα υποστηρίξει εξίσου και ένα ψηλό παιδί! Στο στρογγυλεμένο πάνω μέρος τοποθετούμε εσωτερική επένδυση από μαλακό υαλοβάμβακα, που θα στηρίξει το κεφάλι ενός μικρού μωρού ή ενός μωρού που θα αποκοιμηθεί στην αγκαλιά σου! Και όταν δεν το χρειάζεσαι, θα το διπλώσεις προς τα έξω και θ' αφήσεις το μωρό σου να έχει τα χέρια του έξω ελεύθερα! Σκεφτήκαμε ακόμα τα μεγαλύτερα μωρά που ξεκινάνε babywearing μετά τους 6 μήνες και μερικές φορές διαμαρτύρονται όταν είναι πολύ "κοντά" στη μαμά: το φαρδύ σώμα και η στρογγυλεμένη πάνω πλευρά, τους επιτρέπουν να είναι λίγο πιο μακριά απ' το σώμα της μαμάς (για να "στριφογυρνάνε" λίγο αλλά με ασφάλεια).Μάρσιπος για νεογέννητα ως τριών ετών τουλάχιστον

διάβασε περισσότερα: "Ρυθμίζοντας το ύψος του mei tai ανάλογα με την ηλικία του μωρού"

Διπλής όψης

Ναι! Το mei tai σου μπορεί να φορεθεί άνετα και απ' τις δυο πλευρές. Μπορείς έτσι να συνδυάσεις άνετα τις προτιμήσεις και του μπαμπά και της μαμάς σε ένα μάρσιπο! Σημείωση: Στην εσωτερική πλευρά, θα φαίνονται διακριτικά οι ραφές που ενισχύουν τις ράντες εσωτερικά.Διπλή όψη σε ένα μάρσιπο αγκαλιάς mei tai!

Τα Αστεράκια είναι μοναδικά.
Μην ακολουθείς οδηγίες απ' αυτό το site με άλλους μάρσιπους που δεν είναι Αστεράκια. Δες στο παρακάτω βίντεο μερικούς απ' τους λόγους για τους οποίους αυτό είναι σημαντικό.