Ομάδα Babywearing: προηγούμενες συναντήσεις

Μάιος‚ 2017

The Joy of Birth - διοργανωτήςΤι είναι το babywearing, πως θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους νέους γονείς αυτή η πανάρχαια τέχνη που εξασφαλίζει βέλτιστη ψυχοκινητική ανάπτυξη, σύνδεση με το μωρό, ελευθερία κινήσεων στη μαμά καθώς και πρακτικότητα και απλότητα στη καθημερινότητά μας!
Τη συνάντηση διοργάνωσε το The Joy of Birth (Group and Private Sessions in Childbirth Education, Maternity -Mental Health- Counseling, Antenatal Pregnancy Yoga, Birth/Postpartum Doula Services).

Απρίλιος 2017

Δωρεάν σεμινάριο για μωρά και μάρσιπους αγκαλιάς

Τι είναι babywearing; Θα με βολέψει ένας μάρσιπος αγκαλιάς; Θα αρέσει στο μωρό μου; Θα μπορώ να θηλάζω και να κάνω δουλειές; Θα με βοηθήσει με το θηλασμό; Θα προσφέρει ανακούφιση στο μωρό μου που έχει κολικούς ή παλινδρόμηση; Ποιος τύπος μάρσιπου είναι ο καλύτερος; Θα με κουράζει γρήγορα;

hope-centro-rosas-διοργανωτήςΣ’ αυτή τη συνάντηση, συζητήσαμε πώς να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα για μας και για το μωρό μας από τις πρώτες μέρες μέχρι όσο θέλουμε όλοι αγκαλιές.

Τη συνάντηση διοργάνωσε το Hope Centro Rosas.
.

Δωρεάν εκπαιδευτική συνάντηση babywearing από τα ΑστεράκιαΜάρτιος 2017

Με τα μωράκια μας (στην κοιλιά ή στην αγκαλιά), με τις ερωτήσεις και τις απορίες μας, συναντηθήκαμε για να γνωριστούμε, για να πιούμε έναν χαλαρό κυριακάτικο καφέ ή τσάι και να μιλήσουμε για babywearing, για αγκαλιά, για τον μαγικό τρόπο να μεγαλώνουμε τα μωρά μας στην αγκαλιά μας χωρίς να στερούμαστε τίποτα από αυτά που θέλουμε να κάνουμε και χωρίς το μωρό μας να στερείται εμάς!

Ομάδα Κύκλος για υποστήριξη μητρότητας, θηλασμούΤη συνάντηση διοργάνωσε η ομάδα Κύκλος - Υποστήριξη Γυναικών Μητρότητας Θηλασμού.

Δες πότε έχει προγραμματιστεί η επόμενη δωρεάν εκπαιδευτική συνάντηση για το babywearing και τους μάρσιπους αγκαλιάς εδώ.

Οκτώβριος 2013

Διεθνής Εβδομάδα babywearing: "Συναρπαστικές αγκαλιές!"

Οι εκδηλώσεις:

Γυμνάσου μαζί με το μωρό σου: Η καλύτερη ευκαιρία να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου, χωρίς να χρειαστεί ν' αφήσεις το μωρό σου! Διάβασε τις λεπτομέρειες εδώ.

Sling walk: Περπάτα μαζί με το μωρό σου! : Ο καλύτερος τρόπος να ευχαριστηθείς ένα μάρσιπο αγκαλιάς, είναι να πας μια όμορφη βόλτα μαζί με το μωρό σου. Διάβασε τις λεπτομέρειες εδώ.

Συνάντηση: Γνωριμία με τους μάρσιπους αγκαλιάς: Τι είναι babywearing; Γιατί βοηθάει τα μωρά μας να νιώθουν καλύτερα; Τι διαφορά έχει αυτό απ' τους κλασικούς μάρσιπους; Τι διαφορά έχουν οι τύποι μάρσιπων αγκαλιάς μεταξύ τους; Ποιος είναι καλύτερος και πώς να αποφασίσω αν μου ταιριάζει; Κάνει να φοράμενεογέννητο σε sling;
Έλα να συζητήσουμε αυτά και άλλα πολλά στη συνάντηση του Οκτωβρίου!

Playgroup HellasΤη συνάντηση φιλοξένησε η Playgroup Hellas Ομάδες Παιχνιδιού Ελλάδας, ένας νεοσύστατος οργανισμός με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του θεσμού των playgroups όπως αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οδό Κύπρου 37Β, Αγία Παρασκευή.

Guest εκδήλωση/συνάντηση στις Σέρρες από το σύλλογο "Σερραίες μανούλες" : Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος "Σερραίες Μανούλες", με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για τη μητέρα και το παιδί, συμμετείχε με μια συνάντηση αφιερωμένη στο babywearing και τους μάρσιπους αγκαλιάς, στις Σέρρες.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στo πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Babywearing 2013. Η ομάδα του babywearing.gr ήταν και φέτος η επίσημη ελληνική συμμετοχή, ως official celebrating group. Δες προηγούμενες συμμετοχές εδώ.

Σεπτέμβριος 2013

Babywearing είναι η αγκαλιά με ελεύθερα χέρια, δεν είναι μάρκες, τύποι, δύσκολα ονόματα. Δες πώς ένα σεντόνι, ένας πανάκριβος μάρσιπος αγκαλιάς, ή ένα sling που θα ράψεις μόνη σου, όλα έχουν τον ίδιο στόχο: να τοποθετήσουν το μωρό σου στην αγκαλιά σου, στη σωστή θέση, ενώ εσύ θα μπορείς να κινείσαι. Μα τότε, τι ρόλο παίζουν οι "διαφορές" ανάμεσα στα διάφορα slings; Υπάρχει στ' αλήθεια διαφορά; Τι αξίζει και τι δεν αξίζει να ψάξεις; Αυτά και άλλα πολλά συζητήσαμε, στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου.

Τη συνάντηση φιλοξένησε το Friends' Corner, ένα αγγλόφωνο playgroup (ομάδα παιχνδιού), στην όμορφη αυλή του, στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Μάιος 2013
Babywearing απ' το Α ως το Ω

GEDSC DIGITAL CAMERAΤη συνάντηση φιλοξένησε ο χώρος δημιουργικής έκφρασης και ψυχικής υγείας "το θαλερό", που στοχεύει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων που συνδυάζουν την ψυχολογία με τις τέχνες, το παιχνίδι και τη σωματική άσκηση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σ' έναν πολύ όμορφο χώρο, στη Νικηφόρου Ουρανού 16 και Σεργίου Πατριάρχου (είσοδος από την πλατεία), Λυκαβηττός. Δείτε πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε, εδώ.

Μάρτιος 2013
Babywearing όταν το χρειάζεσαι

Φοράς το μωρό σου όλη μέρα; ή μόνο όταν το πηγαίνεις στον παδίατρο; Είναι το babywearing μόνο για τις βόλτες; ή μπορείς πράγματι να κάνεις και δουλειές; Έχεις μεγαλύτερο παιδί εκτός απ' το μωρό; Πρόκειται να επιστρέψεις στη δουλειά μετά την άδεια τοκετού και λοχείας; Έχεις δίδυμα; Πώς μπαίνουν τα slings στην εικόνα; Ακούσαμε τις δικές σας ιστορίες και τις απόψεις σας στη συνάντηση του Μαρτίου.

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Ιανουάριος 2013
Babywearing απ' το Α ως το Ω

Playgroup HellasΤη συνάντηση φιλοξένησε η Playgroup Hellas Ομάδες Παιχνιδιού Ελλάδας, ένας νεοσύστατος οργανισμός με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του θεσμού των playgroups όπως αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οδό Κύπρου 37Β, Αγία Παρασκευή.

Νοέμβριος 2012
Babywearing απ' το Α ως το Ω

Τι είναι babywearing; Γιατί βοηθάει τα μωρά μας να νιώθουν καλύτερα; Ισχύει ότι κλαίνε λιγότερο αν τα φοράμε σε slings; Τι διαφορά έχει αυτό απ' τους κλασικούς μάρσιπους; Κάνει να φοράμε νεογέννητο σε sling; Μήπως θα κακομάθει; Μήπως καταπονείται η μέση της μαμάς και του μπαμπά που κουβαλάει; Μήπως έτσι κι αλλιώς είναι μόνο για λίγους μήνες;
Χωράνε όλες αυτές οι ερωτήσεις να απαντηθούν σε μία συνάντηση; Θα το προσπαθήσουμε, στη συνάντηση του Νοεμβρίου!

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Δημήτρης Σούλης, καρδιολόγος, ομοιοπαθητικός (και μπαμπάς και babywearer) στο ιατρείο του, που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του Μεγάρου Μουσικής, οδός Άρνης 12.
(Δείτε εδώ πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε).

Οκτώβριος 2012
Υπαίθρια συνάντηση στον Εθνικό Κήπο

Μετά από επίσκεψη στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιήθηκε υπαίθρια συνάντηση στον Εθνικό Κήπο, για παρέα και κουβεντούλα.

Carrying on Traditions - Αγκαλιά με την παράδοση

Κουβαλάμε τα μωρά μας "παραδοσιακά" ή είναι το babywearing "καινούριο", εξωτικό, εναλλακτικό; Είναι ξενόφερτη μόδα ή μήπως μέρος (και) της ελληνικής παράδοσης; Πώς τα παιδικά καρότσια, τα βρεφικά καθίσματα και τα ρηλάξ είναι πιο οικεία στους νέους γονείς;
Όποια κι αν είναι η γνώμη σου, είτε γνωρίζεις το babywearing είτε όχι, να μια ωραία ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, με γονείς σαν και σένα!

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Βρεφονηπιακός σταθμός Πρωτοβαδίσματα, Πατρών 3-5, Κολωνός (κοντά στο Σταθμό Λαρίσης).

Οι συναντήσεις του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας Babywearing 2012, από την ομάδα του babywearing.gr, που ήταν και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η συμμετοχή της Ελλάδας ως Official Celebrating Organization!

Ιούνιος 2012

Γνωριμία με τους μάρσιπους αγκαλιάς και με το babywearing. Τα οφέλη του babywearing, τα χαρακτηριστικά των μάρσιπων αγκαλιάς και αυτό που τους κάνει μοναδικούς! Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου,βοήθεια και υποστήριξη για γονείς που φορούν τα μωρά τους!
Η ομάδα του babywearing συναντήθηκε αυτή τη φορά εκτάκτως στο Ηράκλειο Κρήτης!

svoura_logoΤη συνάντηση φιλοξένησε ο πρότυπος παιδότοπος Σβούρα, Ηρ. Κωνσταντοπούλου, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2810-261700.

Δείτε εικόνες απ' αυτή τη συνάντηση στο παρακάτω βίντεο:

Μάιος 2012
Θέμα: Δημιουργώντας δεσμούς με το μωρό
Δωρεάν συνάντηση babywearing στο Ηράκλειο Κρήτης
Νεογέννητα μωράκια στο μεγάλο, άγριο κόσμο έξω από τη μήτρα.
Η σημασία δημιουργίας δεσμών, η έννοια των "ορίων" και του "εαυτού", στο λεγόμενο "τέταρτο τρίμηνο" μετά την εγκυμοσύνη. Πώς και γιατί τα μικρά μωρά ωφελούνται από τη στενή επαφή και το babywearing, πώς το babywearing μπορεί να βοηθήσει στην εδραίωση του θηλασμού και στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μαμάς και νεογέννητου μωρού.

Συζήτηση με αληθινούς γονείς που φορούν τα μωρά τους καθημερινά ή που ενδιαφέρονται να μάθουν για το babywearing. Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Η συνάντηση αυτού του μήνα συμμετείχε στην Ανοιχτή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα που συντονίζει το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα - ENCA Hellas. Δείτε το πρόγραμμα όλων των ανοιχτών εκδηλώσεων στο http://www.encahellas.eu.

Απρίλιος 2012
Είναι το babywearing "μόδα" ή καλύπτει πραγματικές ανάγκες;

Μάρσιπος αγκαλιάς: αναγκαία αγορά για νεογέννητο;Μήπως ένας μάρσιπος είναι απ' τις άχρηστες αγορές για το μωρό ή απαραίτητο στοιχείο της "προίκας" του; Χρειαζόμαστε στ' αλήθεια ένα sling; Αφού αρκεί ένα σεντόνι, γιατί πρέπει να αγοράσουμε ένα μάρσιπο; Και τελικά είναι μόδα ή ανάγκη το να φοράμε το μωρό μας;

Συζήτησε με αληθινούς γονείς που φορούν τα μωρά τους καθημερινά ή που ενδιαφέρονται να μάθουν για το babywearing.

Τη συνάντηση φιλοξένησε το Κέντρο Οικογενειακής Γιόγκα "Neo" που λειτουργεί από το 2008 παρέχοντας ολοκληρωμένα προγράμματα εναλλακτικής εκπαίδευσης-συμβουλευτικής για όλη την οικογένεια.
Σπετσών 2, Μαρούσι (τηλ. σχολής: 2106140911).

Δείτε εικόνες απ' αυτή τη συνάντηση εδώ:

Μάρτιος 2012
"Τέλειο" babywearing;

Απορίες τοποθέτησης μάρσιπου sling ή mei tai στη δωρεάν συνάντηση babywearing" title="Απορίες τοποθέτησης μάρσιπου sling ή mei tai στη δωρεάν συνάντηση babywearingΥπάρχει στ' αλήθεια "τέλεια" τοποθέτηση; Ποια λάθη επιτρέπονται όταν φοράμε το μωρό μας και ποια όχι; Υπάρχει περίπτωση να κάνουμε οποιοδήποτε κακό στο μωρό μας φορώντας το; Ελάτε να συζητήσουμε "κλασσικές" απορίες και τις πιο συχνές ερωτήσεις των νέων babywearers.

Ελάτε να συζητήσουμε με αληθινούς γονείς που φορούν τα μωρά τους καθημερινά ή που ενδιαφέρονται να μάθουν για το babywearing. Φέρτε το μωρό σας, το sling σας (αν έχετε) και τις απορίες σας!

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Φεβρουάριος 2012
Ποιο μάρσιπο να πάρω;

Ποιο μάρσιπο να πάρω;Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για μένα και το μωρό μου; Τι πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του όταν επιλέγει μάρσιπο; Είναι στ' αλήθεια υποκειμενικό θέμα; Παίζει ρόλο η ηλικία του μωρού; Τα προβλήματα στη μέση ή τον αυχένα;

Η γνώμη αληθινών μαμάδων και μπαμπάδων και τι εκείνοι επιλέγουν, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Δείτε εικόνες απ' αυτή τη συνάντηση εδώ:

Δεκέμβριος 2011

diduma_mwra_kai_agkaliaBabywearing: η λύση σε δύσκολα προβλήματα!
Μωρά που ηρεμούν μόνο στην αγκαλιά, μωράκια που υποφέρουν από κολικούς, ελαφριές ή δυσκολότερες περιπτώσεις παλινδρόμησης, μωράκια με σφιχτά ή χαλαρά ισχία;

Δίδυμα μωράκια ή μωρά με πολύ μικρή διαφορά ηλικίας; Πόσο βολικό θα ήταν να είχαμε ένα ζευγάρι χέρια παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις! Έχουμε όμως το babywearing, που θα μπορούσε να είναι ανεκτίμητη βοήθεια, στην καθημερινότητα και στην πράξη!

Έλα να δούμε μαζί λύσεις σε μικρά ή μεγαλύτερα καθημερινά θέματα, να μοιραστούμε μυστικά και κόλπα!

Τη συνάντηση φιλοξένησε το Hope Centro Rosas,
Σεμιτέλου 4, στον 4ο όροφο, Δρ. Ρόσας Ισαμπέλ (απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής).Hope Centro rosas, γυναικολογικό ιατρείο

Αγκαλιά με το μωρόΗ δύναμη της αγκαλιάς!

Μύθοι και αλήθειες για την αγκαλιά. Κακομαθαίνει το μωρό με τις αγκαλιές;Πόση ώρα μπορείς να φοράς το μωράκι σου στην αγκαλιά σου; Τι μαθαίνουμε στα παιδιά μας όταν τα κρατάμε αγκαλιά;

Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε τόσο για τις δικές μας εμπειρίες όσο και για τις επιστημονικές γνώμες σχετικά με την αγκαλιά στα μικρά μωράκια.

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Βρεφονηπιακός σταθμός Πρωτοβαδίσματα, Πατρών 3-5, Κολωνός (κοντά στο Σταθμό Λαρίσης).
(Δείτε εδώ πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε)Βρεφονηπιακός σταθμός Πρωτοβαδίσματα, Κολωνός

Νοέμβριος 2011

Νεογέννητο μωράκι σε μάρσιπο ring slingΝέο μέλος στην οικογένεια!

Νεογέννητα μωράκια σε μάρσιπους αγκαλιάς: Ελάτε να συζητήσουμε για τη σωστή τοποθέτηση των νεογέννητων για άνεση και ασφάλεια.

Αλλά και θέματα όπως ο θηλασμός σε μάρσιπο αγκαλιάς, τα μεγαλύτερα παιδιά μας και πώς αντιδρούν στον ερχομό του νεογέννητου, πώς το babywearing μπορεί να είναι σπουδαία βοήθεια για τη νέα μαμά!

Τη συνάντηση φιλεξένησε ο παιδότοπος Balloons, στον πάνω χώρο (πίστα Ice Rollers), που μας πρόσφεραν καφέ αλλά και δωρεάν είσοδο στον παιδότοπο για τα μεγαλύτερα παιδάκια!
Balloons, Λ. Ποσειδώνος 45, Μοσχάτο.Παιδότοπος Balloons

Νεογέννητο μωράκι με τη μαμά στα χιόνιαΧειμωνιάτικες βόλτες και babywearing!

Πώς να ντυθούμε το χειμώνα; Πώς συνδυάζουμε τα χειμωνιάτικα μπουφάν και τις φόρμες εξόδου με τους μάρσιπους αγκαλιάς;

Έλα να δούμε μαζί όλες τις επιλογές και να βρεις αυτό που σε βολεύει. Σίγουρα πάντως το κρύο δεν είναι λόγος για να χάσεις όλες τις υπέροχες "χειμωνιάτικες" ευκαιρίες να κάνεις πράγματα μαζί με το μωρό σου, να παίξετε στο πάρκο, να συναντήσετε φίλους, να του δείξεις το χιόνι, να γνωρίσετε κανούρια μέρη!

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Οκτώβριος 2011
Γνώρισε το babywearing - Θεσσαλονίκη!

Γνωριμία με τους μάρσιπους αγκαλιάς και με το babywearing. Τα οφέλη του babywearing, τα χαρακτηριστικά των μάρσιπων αγκαλιάς και αυτό που τους κάνει μοναδικούς! Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου, βοήθεια και υποστήριξη για γονείς που φορούν τα μωρά τους!

Η ομάδα του babywearing συναντήθηκε αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη! Μας ζητούσατε μια συνάντηση στη Βόρεια Ελλάδα και η IBW2011 ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να την πραγματοποιήσουμε! Η συνάντηση ήταν εισαγωγική, για γνωριμία με το babywearing και τους διάφορους τύπους μάρσιπων αγκαλιάς! (Φυσικά είχε όλα τα χαρακτηριστικά των συναντήσεων της ομάδας μας: πραγματοποιήθηκε εθελοντικά, χωρίς καμία διαφήμιση ή προώθηση προϊόντων, χωρίς κόστος συμμετοχής, σε ουδέτερο χώρο όπου δε γίνονται πωλήσεις!).

Τη συνάντηση φιλοξένησε στους όμορφους χώρους του ο πρότυπος παιδικός σταθμός “Μαργαρίτα” που λειτουργεί από το 1994 στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς (μπροστά στο πάρκο Μάνου Κατράκη).
Τιβεριουπόλεως 3 – Ν. Κρήνη, τηλ. 2310458110.

Με τα μαρσιπάκια μαζί - Μουσικοκινητική

Για μωρά 5 μηνών -12 μηνών και τολμηρούς γονείς. Φορέσαμε τα μωράκια μας σε μάρσιπους αγκαλιάς, άνετα ρούχα και καλτσάκια και απολαύσαμε άλλη μια δραστηριότητα που το babywearing κάνει ευκολότερη!

Το πρόγραμμα συντόνισε και παρουσίασε η Φρατζέσκα Θεοδωρουλάκη στον όμορφο χώρο της Μουσικοκινητικής, Γούναρη 39 & Αθανάτoυ 1, Άνω Γλυφάδα, 2109613400.

Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη για μαμάδες (ή μπαμπάδες) με το μωρό τους σε μάρσιπο αγκαλιάς και το event διοργανώθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Babywearing 2011.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα Αστεράκι Slings στο Bazaar του Friends' Corner

Τα Αστεράκι Slings στο Bazaar του Friends Corner τον ΟκτώβριοΤην Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011, τα Αστεράκι Slings συμμετείχαν στο "Bizarre Bazaar" του Friends' Corner, όπου και ήταν διαθέσιμα προς πώληση.

Στην όμορφη αυλή του Friends' Corner, δωρεάν face painting για τα παιδάκια, σπιτικές λιχουδιές, δημιουργικές δραστηριότητες και ευκαιρίες για οικονομικές αγορές!

Σεπτέμβριος 2011
Θέμα: To babywearing μέσα στην οικογένεια 

Ποιος φοράει το μωρό εκτός απ' τη μαμά; τι ρόλο μπορεί να παίζει το babywearing στο να δεχτούν ευκολότερα τα μεγαλύτερα παιδιά μας το νεογέννητο αδελφάκι τους;
πώς ένας μάρσιπος αγκαλιάς βοηθά τη μαμά που εργάζεται εκτός σπιτιού να "επανασυνδέεται" με το μωρό της; πώς τα μωράκια που μένουν με τη γιαγιά ή με νταντά στο σπίτι μπορούν να νιώθουν πιο άνετα και να συνηθίσουν ευκολότερα την πρωινή απουσία της μαμάς;
Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε μυστικά και λύσεις που μας διευκολύνουν!

ΕΚΤΑΚΤΟ:

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, συμμετείχαμε με τα Αστεράκι Slings στο Φθινοπωρινό Bazaar της LLL (Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος)
Ήταν μεγάλη μας χαρά που βρεθήκαμε εκεί! Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Ιούνιος 2011
Θέμα: Ταξιδεύοντας με το μωρό 

Αεροπλάνα, τρένα, πλοία, αυτοκίνητα! Πολυσύχναστα λιμάνια, αγχωτικά αεροδρόμια, στάσεις, τάισμα, αλλαγή πάνας. Και μαζί βαλίτσες, σνακ, διαβατήρια, εισιτήρια... Και μάρσιποι αγκαλιάς!
Πριν την καλοκαιρινή εξόρμηση και τις επισκέψεις στις κοντινότερες παραλίες, συζητήσαμε σχετικά με τα καλοκαιρινά ταξίδια με το μωρό και πώς (και σε ποιες περιπτώσεις) το babywearing και οι μάρσιποι αγκαλιάς μπορούν να βοηθήσουν να είναι όλα πιο εύκολα!

Τη συνάντηση θα φιλοξενήσει ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Μάιος 2011
Θέμα: Απορίες; 

Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση, δεν υπάρχει απορία χωρίς απάντηση. Φέρε το μωρό σου, φέρε το sling σου, φέρε τις απορίες σου, μας αρέσουν!
Αν χρειάζεσαι οποιαδήποτε βοήθεια με το μάρσιπο που έχεις, αν θέλεις να έχεις τη δική σου γνώμη πριν αγοράσεις κάποιο μάρσιπο που έχεις βάλει στο μάτι, αν θες απλώς να δεις άλλους γονείς και το πώς εκείνοι φοράνε τα μωράκια τους, αυτή η συνάντηση είναι επίτηδες χωρίς ξεχωριστό θέμα, για να καλύψει τα πάντα!Ανταλλάσσουμε απόψεις για μάρσιπους αγκαλιάς στις δωρεάν συναντήσεις της ομάδας babywearing

Μάρτιος 2011
Θέμα: Δραστηριότητες και babywearing 

Τελικά, τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις φορώντας το μωρό σου; Ποιες από τις καθημερινές σου δραστηριότητες διευκολύνονται αφάνταστα με ένα μάρσιπο αγκαλιάς και ποιες είναι απολύτως ασυμβίβαστες με το babywearing; Ελάτε με το μωρό σας, μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας, πείτε μας για τις φορές που το babywearing σας έλυσε τα χέρια, ή που ευχηθήκατε "να είχατε ένα ζευγάρι χέρια παραπάνω"!

Ιανουάριος 2011
Θέμα: Άνεση και μικρές καθημερινές λύσεις! 

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω μάρσιπο αγκαλιάς αν έχω πρόβλημα με τους ώμους μου; Θα μπορώ να κάνω δουλειές με το μωρό στο μάρσιπο; Θα χρειαστώ καρότσι; Πόση ώρα μπορώ να το φοράω; Πώς θα κοιμάται καλύτερα το μωρό μου τη νύχτα;
Μικρά, καθημερινά θέματα και πώς το babywearing θα μπορούσε να βοηθήσει!
Θέματα σαν κι αυτά, μαζί με τις απορίες σας, την ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς κάθε τύπο μάρσιπου, αλλά και ν' ακούσεις τις γνώμες άλλων μαμάδων και μπαμπάδων που έχουν βάλει το babywearing στη ζωή τους και τη ζωή του μωρού τους!

Νοέμβριος 2010
Θέμα: Ασφαλές Babywearing με αμέτρητα οφέλη για το μωρό! 

Slings και όλα τα είδη μάρσιπων αγκαλιάς! Σε μια υπέροχη συνάντηση συζητήσαμε το πόσο ασφαλή είναι, ποια είναι τα σημεία προσοχής και οι σωστοί τρόποι τοποθέτησης για την άνεση των γονιών και την ασφάλεια των μωρών. Πώς το babywearing μπορεί να σωτήριο και πώς βοηθάει το μωρό μας να είναι ασφαλέστερο και υγειέστερο, ενώ είναι ήρεμο και ευτυχισμένο στην αγκαλιά μας!

"Guest" οικοδεσπότες:
Τη συνάντηση φιλοξένησε εκτάκτως το Hope Centro Rosas.
Διεύθυνση: Σεμιτέλου 4, στον 4ο όροφο, Δρ. Ρόσας Ισαμπέλ (απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής).