Στην πλάτη με pouch

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια που μπορούν να κάθονται χωρίς στήριξη (από 6 μηνών περίπου).

Καλό είναι την πρώτη φορά που θα δοκιμάσεις αυτή τη θέση, να είναι κάποιος μαζί σου για να παρκολουθεί ότι το μωρό σου είναι ασφαλές σε όλη τη διάρκεια. Χρησιμοποίησε αν θέλεις έναν καθρέφτη, όπου θα ελέγχεις συνέχεια τη θέση του μωρού σου. Όταν συνηθίσεις αυτή τη θέση, θα διαπιστώσεις πως είναι πολύ άνετη και πολύ εύκολη!

Για να φορέσεις το μωρό σου στην πλάτη, πρέπει να ξεκινήσεις βάζοντας πρώτα το μωρό σου στην "καθιστή θέση".

frontcarry_pouch (1)

1. Όπως το μωράκι σου θα κάθεται μπροστά σου, θα στηρίξεις το βάρος του με το χέρι σου και θα το γυρίσεις (σύροντάς το) σιγά σιγά προς το πλάι (γυρνώντας μαζί και το pouch).

hipcarry_pouch (5) (1)

2. Όταν φτάσει στο πλάι σου, πάνω απ' το γοφό σου, θα περάσεις το χέρι σου πάνω απ' το κεφάλι του, ώστε να βρεθεί μπροστά απ' το μωρό. Στη συνέχεια θα συνεχίσεις να το γυρνάς σιγά σιγά προς την πλάτη σου.

backcarry_pouch (1)

3. Τώρα το μωρό σου κάθεται στην πλάτη σου! Βεβαιώσου ότι τα πόδια του είναι ανοιχτά και ότι τα γόνατά του είναι ψηλότερα απ' τον πωπό του.

Μωράκι στην πλάτη με μάρσιππο pouchΠΡΟΣΟΧΗ: Για να βγάλεις το μωρό σου από τη θέση αυτή, θα το φέρεις πρώτα στο πλάι ή μπροστά σου (γυρνώντας το pouch σου ανάποδα αυτή τη φορά) και μετά θα βγάλεις το μωρό σου κανονικά! Ποτέ μην προσπαθήσεις να κατεβάσεις το μωρό σου ενώ είναι στην πλάτη σου.

Η στάση του μωρού σ' αυτή τη θέση, όπως και μπροστά, θα πρέπει να θυμίζει αναβάτη πάνω σε άλογο: με τα πόδια ανοιχτά και τα γόνατα τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με τον πωπό του!

 

επιστροφή: Οδηγίες για pouch