Πώς θα ξέρεις αν το pouch σου είναι στο σωστό μέγεθος για σένα

Σημείωση: Παρόλο που στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 6 μηνών έγκυος και η κοιλιά μου έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει το μέγεθος pouch που είναι κατάλληλο για μένα, πιστεύω πως θα μπορέσεις να πάρεις μια καλή ιδέα για το πώς θα έπρεπε να είναι το pouch πάνω σου ώστε να είναι το σωστό μέγεθος.

Το pouch σου είναι το σωστό μέγεθος αν το χαμηλότερο μέρος του (συνήθως η ραφή) με το μωρό σου μέσαφτάνει περίπου ως τον αφαλό σου (ή μέχρι δυο δάχτυλα πιο κάτω). Το σωστό μέγεθος στο pouch έχει μεγάλη σημασία για την άνεσή σου και την άνεση του μωρού σου.

Μωρά διαφορετικής ηλικίας και βάρους στο ίδιο pouchΑν το pouch σου είναι πολύ μεγάλο, θα «κουνιέται» καθώς περπατάς, θα χτυπούν τα πόδια σου πάνω στο μωρό σπρώχνοντάς το έξω και δεν θα είναι άνετο, θα σε κουράσει πολύ γρήγορα. Αν το pouch σου είναι πολύ μικρό θα είναι πολύ δύσκολο να βάλεις το παιδί μέσα και θα «κόβει» τα ποδαράκια του. (Το pouch σου είναι πολύ μικρό αν το χαμηλότερο μέρος του, με το μωρό σου μέσα, σου φτάνει πάνω απ' τον αφαλό σου).

Σημείωση: Το μέγεθος του pouch εξαρτάται από το μέγεθος του ανθρώπου που το φοράει και όχι από την ηλικία ή το μέγεθος του μωρού. Με το ίδιο pouch μπορείς να φοράς το μωρό σου από νεογέννητο μέχρι 3 περίπου χρονών! Στη φωτογραφία, η Ρέα (7 κιλά) και ο Βασίλης (17,5 κιλά) με το ίδιο pouch! Το βάρος και η ηλικία του μωρού δεν το επηρεάζουν καθόλου! 

Σωστό μέγεθος: Τοχαμηλότερο μέρος του pouch (ο πωπός του μωρού σε αυτή τη θέση) είναι στον αφαλό σου.

Σωστό μέγεθος: Το μωρό είναι στο ύψος που θα το κρατούσες αγκαλιά (να φτάνεις να το φιλήσεις πάνω στο κεφάλι). Μπορείς να καθήσεις άνετα ενώ φοράς το μωρό σου.

Σωστό μέγεθος: Το pouch χωρίς το μωρό μέσα φτάνει λίγο χαμηλότερα απ' τον αφαλό.

Μεγαλύτερο απ' ό,τι πρέπει: Το χαμηλότερο μέρος του pouch (ο πωπός του μωρού σε αυτή τη θέση) είναι πολύ χαμηλότερα απ' τον αφαλό (περίπου στα κόκκαλα της λεκάνης).

Μεγαλύτερο απ' ό,τι πρέπει: Το μωρό είναι χαμηλά! Αν το κρατούσες αγκαλιά σ' αυτό το ύψος θα έπρεπε τα χέρια σου να είναι σχεδόν τεντωμένα μπροστά σου και θα ήταν σίγουρα άβολο. Δε φτάνεις να το φιλήσεις χωρίς να πρέπει να σκύψεις. Δεν μπορείς να καθήσεις ενώ φοράς το μωρό σου.

Μεγαλύτερο απ' ό,τι πρέπει: Το pouch χωρίς το μωρό μέσα φτάνει χαμηλότερα κι απ' τα κόκκαλα της λεκάνης.

Σημείωση: Όπως θα είδες, για να διαπιστώσουμε το σωστό μέγεθος, εξετάζουμε το ύψος του μωρού στο σώμα σου και όχι το άνοιγμα του pouch μπροστά σου (ειδικά χωρίς το μωρό), καθώς αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό! Στις παρακάτω φωτογραφίες, φαίνεται καθαρά, πως πριν βάλω το μωρό στο pouch μου, το άνοιγμά του μπροστά στο στήθος μου δεν είναι περισσότερο από λίγα εκατοστά. Παρόλα αυτά, το μωρό μου χωράει υπέρχοχα μέσα (και τα δύο μωρά μου για την ακρίβεια!), ακόμα και στη θέση Βούδα που βάζει ολόκληρο το μωρό μέσα στο pouch!

Όσο στενό κι αν φαίνεται, το άνοιγμα του pouch δεν είναι καλή ένδειξη για το αν σου ταιριάζει το μέγεθός του

Κόλπο για να "στενέψεις" το pouch σου: Αν το pouch σου είναι ελαφρώς μεγαλύτερο απ' ό,τι πρέπει, τότε δοκίμασε να το φορέσεις με αυτόν τον τρόπο! Θα διαπιστώσεις ότι μικραίνει αρκετά το pouch σου ώστε να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα!

Σε κάθε περίπτωση, και παρόλο που είναι σημαντικό για την άνεσή σου να πετύχεις το σωστό μέγεθος για το pouch σου, να έχεις στο νου σου ότι θα μπορούσε κανείς να φοράει δύο διαφορετικά μεγέθη, όπως θα γινόταν και με δύο μπλούζες: το ένα μπορεί να είναι λίγο μεγάλο και το άλλο μπορεί να είναι λίγο μικρό, αλλά θα σου κάνουν και τα δύο!

Είναι λοιπόν και θέμα προτίμησης! Σε άλλους αρέσουν τα "στενά" και σε άλλους τα "άνετα"!

επιστροφή: Οδηγίες με pouch