Πώς να θηλάσεις με το pouch σου

Μπορείς να θηλάσεις το μωράκι σου στο pouch και έτσι να έχεις την ελευθερία να κινείσαι, να περπατάς ή να φροντίσεις το μεγαλύτερο παιδί σου ενώ θηλάζεις. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνεις αυτό:

Θηλασμός με pouch, με τα πόδια μέσα

Α. Ξεκινώντας από την "ξαπλωτή θέση": ειδικά αν το μωράκι σου είναι μικρό, όπως είναι ξαπλωμένο, θα κατεβάσεις την εσωτερική πλευρά του pouch και θα ανεβάσεις την εξωτερική. Έτσι θα έχεις και περισσότερη διακριτικότητα. Η πλάτη του και το κεφάλι του θα πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία και όλο το σώμα του μωρού θα πρέπει να είναι στραμμένο προς το σώμα σου.

Θηλασμός στο Pouch με τα πόδια του μωρού έξω

Β. Ξεκινώντας από την "καθιστή θέση": Κρατώντας το μωρό σου, θα φέρεις σιγά σιγά και τα δύο του ποδαράκια απ’ την ίδια πλευρά (απ’ αυτή που έχεις το στον ώμο), ξαπλώνοντας το σώμα του (το κεφαλάκι του) απ’ την άλλη πλευρά. Μπορείς να στηρίζεις το κεφάλι του παιδιού με τον αγκώνα σου.

Μωρό που θηλάζει σε μάρσιπο pouchΣτην ουσία οι διαφορές ανάμεσα στους δύο παραπάνω τρόπους είναι δύο:

- Με τον πρώτο τρόπο τα ποδαράκια του μωρού είναι μέσα στο pouch ενώ με το δεύτερο τρόπο βγαίνουν έξω από την άλλη πλευρά.

- Με τον πρώτο τρόπο το κεφάλι του παιδιού είναι στον ίδιο ώμο που έχεις φορέσει το pouch σου, ενώ με το δεύτερο τρόπο το κεφάλι του παιδιού είναι στην αντίθετη πλευρά.

Σημείωση: Το να θηλάζεις το μωρό σου στον καναπέ είναι "μάθημα για αρχάριες μαμάδες". Το να θηλάζεις το μωρό σου σε sling είναι μάθημα για "προχωρημένες babywearers"! Πρώτα πρέπει να "μάθετε" με το μωράκι σου το θηλασμό, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το pouch σας για να σας βοηθήσει.

Αν έχεις ανάγκη να θηλάζεις το μωρό σου με εντελώς ελεύθερα χέρια (π.χ. για να φροντίζεις ταυτόχρονα το μεγαλύτερο παιδί σου) ή αν χρειάζεσαι διακριτική κάλυψη (π.χ. για να θηλάζεις σε δημόσιο χώρο), ίσως προτιμάς να χρησιμοποιήσεις ένα Αστεράκι Ring sling στη θέση θηλασμού.

επιστροφή: Οδηγίες με pouch