Στο πλάι (με σταυρό)

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια που μπορούν να κάθονται χωρίς στήριξη (από 6 μηνών περίπου). 

Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 6,5 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου είναι 15 κιλά! Ωστόσο αυτή εξακολουθεί να είναι μια πολύ άνετη θέση για να φοράω το μωρό μου!

Το wrap που χρησιμοποιώ σ' αυτές τις φωτογραφίες είναι ένα σταθερό ύφασμα, με μήκος 4,5 μέτρα και πλάτος περίπου 70 εκατοστά. Θα μπορούσε ωστόσο να χρησιμοποιηθεί ένα πιο κοντό ύφασμα (2,5 ή 3 μ. είναι αρκετά γι' αυτή τη θέση).

1. Κράτησε το κέντρο του υφάσματος στο χέρι σου...

2. ... και άφησέ το να ακουμπήσει στον ώμο σου. Φέρε και τις δύο άκρες πάνω απ' τον αντίθετο γοφό σου...

3. ... και σταύρωσέ τις εκεί, οδηγώντας τις και πάλι προς τον αντίθετο γοφό.

4. Δέσε εκεί έναν "προσαρμοζόμενο κόμπο" σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ.

5. Τώρα έχεις πάνω απ' το γοφό σου ένα Χ, μέσα στο οποίο θα καθήσει το μωράκι σου, περνώντας τα πόδια του στις πλευρές αυτού του Χ. (Δες παρόμοια τοποθέτηση στη μέθοδο του "απλού σταυρού").

6. Άπλωσε καλά το ύφασμα και απ' τις δύο πλευρές, ώστε να φτάνει απ' το ένα γόνατο του παιδιού ως το άλλο. Προσάρμοσε στη συνέχεια τον κόμπο όσο χρειάζεται ώστε το ύφασμα να είναι καλά τεντωμένο και το παιδί να είναι στο σωστό ύψος.

7. Πρόκειται για μια πολύ βολική θέση στο πλάι, η οποία, παρόλο που χρησιμοποιεί τον ένα ώμο σου, καταφέρνει να μοιράζει πολύ καλά το βάρος του παιδιού σε όλη την πλάτη, τον ώμο και τους γοφούς.

8. Αν χρειάζεται, "δίπλωσε" το ύφασμα στον ώμο σου προς τα έξω, μακριά απ' το λαιμό σου, ώστε να νιώθεις άνετα.

επιστροφή: Οδηγίες με wrap