Στην πλάτη με το διπλό σταυρό (με κόμπο στο στήθος)

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωρά που μπορούν να στηρίζουν άνετα το κεφάλι τους (3 μηνών περίπου).

Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 6,5 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου είναι 15 κιλά! Ωστόσο αυτή εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο άνετες θέσεις που χρησιμοποιώ για να φοράω το μωρό μου!

Το wrap που χρησιμοποιώ σ' αυτές τις φωτογραφίες είναι ένα σταθερό ύφασμα, με μήκος 4,5 μέτρα και πλάτος περίπου 70 εκατοστά. Θα μπορούσε ωστόσο να χρησιμοποιηθεί ένα στενότερο ύφασμα (45-50 εκ. είναι αρκετά γι' αυτή τη θέση), αρκεί να είναι εντελώς σταθερό (να μην έχει καθόλου ελαστικότητα).

1. Κράτησε το μωρό σου στο πλάι, πάνω απ' το γοφό σου.

2. Γύρισέ το προσεκτικά στην πλάτη σου, περνώντας το χέρι σου πάνω απ' το κεφάλι του και στηρίζοντάς το.

3. Σκύβοντας μπροστά, φέρε το μωρό σου στο κέντρο της πλάτης σου. (Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις το μωρό στην πλάτη σου με όποιον τρόπο σε βολεύει καλύτερα).

4. Πάρε το wrap σου και άπλωσέ το πάνω απ' το μωρό σου ώστε να το σκεπάζει από τις μασχάλες ως τα πόδια του. Τέντωσε το ύφασμα προς το έδαφος, αγκαλιάζοντας σφιχτά το μωρό σου ώστε να ακουμπά καλά στην πλάτη σου.

5. Τέντωσε καλά το wrap στην πλάτη του μωρού σου και φέρτο κάτω απ' τον πωπό του προς το στήθος σου.

6. Κρατώντας το ύφασμα καλά τεντωμένο σε όλα τα σημεία (αγκαλιάζοντας σφιχτά το μωρό σου μέχρι κάτω απ' τον πωπό του) φέρε τις άκρες μπροστά σου, μαζεύοντάς τις στις παλάμες σου...

7. ... προκειμένου να δέσεις ένα (απλό, μονό) κόμπο μπροστά στο στήθος σου (πάνω απ' αυτό αν είσαι γυναίκα).

8. Πιάσε τη μια άκρη που βγαίνει απ' τον κόμπο και άπλωσέ την στο χέρι σου, πάνω απ' το μπράτσο σου, οδηγώντας την προς την πλάτη σου.

9. Κρατώντας το ύφασμα καλά τεντωμένο και απλωμένο, "δώσε" τη μία άκρη στο άλλο σου χέρι και άπλωσε καλά το ύφασμα κάτω απ' τον πωπό του μωρού σου και ανάμεσα στα πόδια του.

10. Φέρε αυτή την άκρη κάτω απ' το πόδι του παιδιού μπροστά σου και "πιάσ'την" ανάμεσα στα γόνατά σου για να την κρατήσεις τεντωμένη.

11. Πιάσε τώρα την άλλη άκρη (που κρέμεται μπροστά σου) και επανάλαβε τη διαδικασία και απ' την άλλη πλευρά.

12. Άπλωσε δηλαδή το ύφασμα πάνω απ' το άλλο σου μπράτσο αυτή τη φορά...

13. .. και άπλωσέ το και πάλι καλά στην πλάτη του παιδιού και ανάμεσα στα πόδια του, περνώντας το απ' την άλλη πλευρά (κάτω απ' το άλλο του πόδι).

14. Οι δύο πλευρές του wrap είναι τώρα σταυρωμένες στην πλάτη του μωρού σου και περνούν κάτω απ' τα πόδια του...

15. ... ως τη μέση σου. Κράτησέ τες στα δυο σου χέρια και αν χρειάζεται, τράβηξέ τες προς τα μπροστά αναπηδώντας ελαφρά (ώστε να μπορέσεις να σφίξεις το ύφασμα αν έχουν μείνει "χαλαρά" σημεία).

16. Δέσε έναν κόμπο μπροστά στην κοιλιά σου.

17. Μπορείς να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις τον κόμπο μπροστά στο στήθος σου στο σημείο όπου εσύ νιώθεις πιο άνετα.

18. Το μωράκι σου είναι απολύτως ασφαλές στην πλάτη σου! Καλές βόλτες! Η στάση του μωρού σ' αυτή τη θέση θα πρέπει να θυμίζει αναβάτη πάνω σε άλογο: με τα πόδια ανοιχτά και τα γόνατα τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με τον πωπό του!

Ο Βασίλης, στην πλάτη του μπαμπά του, σε μάρσιπο wrap

Ο μπαμπάς φοράει το μωρό του στην πλάτη με μάρσιπο wrap

επιστροφή: Οδηγίες με wrap