Στην πλάτη με το διπλό σταυρό (χωρίς κόμπο στο στήθος)

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωρά που μπορούν να στηρίζουν άνετα το κεφάλι τους (3 μηνών περίπου).

Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 6,5 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου είναι 15 κιλά! Ωστόσο αυτή εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο άνετες θέσεις που χρησιμοποιώ για να φοράω το μωρό μου!

Το wrap που χρησιμοποιώ σ' αυτές τις φωτογραφίες είναι ένα σταθερό ύφασμα, με μήκος 4,5 μέτρα και πλάτος περίπου 70 εκατοστά. Θα μπορούσε ωστόσο να χρησιμοποιηθεί ένα στενότερο ύφασμα (45-50 εκ. είναι αρκετά γι' αυτή τη θέση), αρκεί να είναι εντελώς σταθερό (να μην έχει καθόλου ελαστικότητα).

1. Κράτησε το μωρό σου στο πλάι, πάνω απ' το γοφό σου.

2. Γύρισέ το προσεκτικά στην πλάτη σου, περνώντας το χέρι σου πάνω απ' το κεφάλι του και στηρίζοντάς το.

3. Σκύβοντας μπροστά, φέρε το μωρό σου στο κέντρο της πλάτης σου. (Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις το μωρό στην πλάτη σου με όποιον τρόπο σε βολεύει καλύτερα).

4. Πάρε το wrap σου και άπλωσέ το πάνω απ' το μωρό σου ώστε να το σκεπάζει από τις μασχάλες ως τα πόδια του. Τέντωσε το ύφασμα προς το έδαφος, αγκαλιάζοντας σφιχτά το μωρό σου ώστε να ακουμπά καλά στην πλάτη σου.

5. Τέντωσε καλά το wrap στην πλάτη του μωρού σου και φέρτο κάτω απ' τον πωπό του προς το στήθος σου.

6. Κρατώντας το ύφασμα καλά τεντωμένο σε όλα τα σημεία (αγκαλιάζοντας σφιχτά το μωρό σου μέχρι κάτω απ' τον πωπό του) φέρε τις άκρες μπροστά σου, και "πιάσε" τη μία ανάμεσα στα γόνατά σου ώστε να παραμείνει τεντωμένη όσο εσύ θα δουλεύεις με την άλλη άκρη.

7. Πιάσε λοιπόν την ελεύθερη άκρη και άπλωσέ την στο χέρι σου, πάνω απ' το μπράτσο σου, οδηγώντας την προς την πλάτη σου.

8. Κρατώντας το ύφασμα καλά τεντωμένο και απλωμένο, "δώσε" τη μία άκρη στο άλλο σου χέρι ...

9. ... και άπλωσε καλά το ύφασμα κάτω απ' τον πωπό του μωρού σου και ανάμεσα στα πόδια του.

10. Φέρε αυτή την άκρη κάτω απ' το πόδι του παιδιού μπροστά σου και "πιάσ' την" ανάμεσα στα γόνατά σου για να την κρατήσεις τεντωμένη. Ελευθέρωσε την άλλη άκρη που κρατούσες μέχρι τώρα...

11. και επανάλαβε τη διαδικασία και απ' την άλλη πλευρά. Άπλωσε δηλαδή το ύφασμα πάνω απ' το άλλο σου μπράτσο αυτή τη φορά, τέντωσε το καλά απλωμένο στην πλάτη του μωρού, κάτω απ' τον πωπό του και ανάμεσα στα πόδια του, και πέρασέ το κάτω απ' το πόδι του, φέρνοντάς το μπροστά στη μέση σου.

12. Κράτησε τις άκρες στα δυο σου χέρια μπροστά σου και αν χρειάζεται, τράβηξέ τες προς τα μπροστά αναπηδώντας ελαφρά (ώστε να μπορέσεις να σφίξεις το ύφασμα αν έχουν μείνει "χαλαρά" σημεία).

13. Δέσε ένα κόμπο μπροστά στην κοιλιά σου. Το μωράκι σου είναι απολύτως ασφαλές στην πλάτη σου! Καλές βόλτες!

Σημείωση: Αν το μωράκι σου κοιμηθεί (όπως το δικό μου!), μπορείς να στηρίξεις το κεφαλάκι του με τη μια πλευρά του wrap που σταυρώνει στην πλάτη του.

Η στάση του μωρού σ' αυτή τη θέση θα πρέπει να θυμίζει αναβάτη πάνω σε άλογο: με τα πόδια ανοιχτά και τα γόνατα τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με τον πωπό του!

επιστροφή: Οδηγίες με  wrap