Απλός σταυρός (για κοντά υφάσματα)

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωρά που μπορούν να στηρίζουν άνετα το κεφάλι τους (3 μηνών περίπου).
Μπορείς να φορέσεις το μωρό σου με αυτό τον τρόπο ακόμα κι αν το wrap που χρησιμοποιείς είναι αρκετά κοντό (π.χ. 3 μέτρα μήκος).

Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 6,5 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου είναι 15 κιλά!

Το wrap που χρησιμοποιώ σ' αυτές τις φωτογραφίες είναι ένα σταθερό ύφασμα, με μήκος 4,5 μέτρα και πλάτος περίπου 70 εκατοστά. Θα μπορούσε ωστόσο να χρησιμοποιηθεί ένα πολύ πιο κοντό ύφασμα (2,5 ή 3 μ. είναι αρκετά γι' αυτή τη θέση).

1. Κράτησε το κέντρο του υφάσματος ανάμεσα στα χέρια σου...

2. ... και ρίξ' το χαλαρά πίσω απ' το κεφάλι σου, στην πλάτη σου.

3. Αφήνεις έτσι μια "θηλιά" στην πλάτη σου.

4. Σταύρωσε τις δύο άκρες που κρέμονται μπροστά σου.

5. Πέρασε το χέρι σου μέσα από τη "θηλιά" που έφτιαξες στο βήμα 3 και πιάσε τη μια άκρη του wrap σου (που είναι "σταυρωμένη" μπροστά στο στήθος σου).

6. Οδήγησέ την στην άλλη πλευρά...

7. ... και δέσε εκεί στο πλάι, πάνω απ' το γοφό σου, έναν "προσαρμοζόμενο κόμπο" σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ.

8. Τώρα έχεις μπροστά σου ένα Χ, μέσα στο οποίο θα καθήσει το μωράκι σου.

9. Κράτησε το μωρό σου αγκαλιά στον ώμο σου (όπως αν θα ήθελες να ρευτεί) και πέρασε το ένα του πόδι από το πάνω μέρος του Χ να βγει στη μια πλευρά.

10. Κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι του μωρού σου. (Αν το μωράκι σου είναι μεγάλο, θα χρειαστεί να αλλάξεις τον ώμο στον οποίο το στηρίζεις). Στην ουσία ο πωπός του μωρού σου θα κάθεται πάνω στο Χ που έχεις μπροστά σου.

11. Άπλωσε το ύφασμα κάτω απ' τα πόδια του, πρώτα την εσωτερική πλευρά του Χ και μετά την εξωτερική, ώστε να φτάνει απ' το ένα γόνατο του παιδιού ως το άλλο. Σφίξε τώρα τον κόμπο όσο χρειάζεται.

12. Είστε έτοιμοι για βόλτες! Βεβαιώσου ότι τα πόδια του μωρού είναι ανοιχτά και ότι ο πωπός του είναι χαμηλότερα απ' τα γόνατά του. Σφίγγοντας τον κόμπο, βεβαιώσου επίσης ότι το μωρό είναι στο σωστό ύψος (θα πρέπει να μπορείς άνετα να το φιλήσεις στο κεφάλι).

13. Το ύφασμα στην πλάτη σου θα είναι κάπως έτσι. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείς το ελάχιστο μήκος υφάσματος που απαιτείται για μια μπροστινή θέση με σταυρό.

Σημείωση: Αν το ύφασμά σου είναι αρκετά μακρύ, θα μπορούσες να αλλάξεις τα βήματα 5, 6 και 7, περνώντας και τις δύο άκρες του wrap σου μέσα από τη "θηλιά" στην πλάτη σου και δένοντάς τις μπροστά σου. Έτσι το δέσιμό σου είναι λίγο πιο συμμετρικό.

επιστροφή: Οδηγίες με wrap