Θέση “ρεψίματος” (ψηλά στον ώμο) – με δύο slings

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια από την πρώτη μέρα μετά τη γέννησή τους. Μιμείται τον τρόπο που κρατάμε ένα νεογέννητο στον ώμο μας για να ρευτεί και υποστηρίζει πλήρως το κεφαλάκι του μωρού. Πολλά μωράκια με κολικούς ηρεμούν μόνο στη θέση αυτή!

Για τη θέση αυτή θα χρειαστείς δύο slings. Θα μπορούσε να είναι ίδια ή διαφορετικά.

Σημείωση: Θα μπορούσες να βάλεις το μωρό σου σε αυτή τη θέση χρησιμοποιώντας ένα μόνο sling, δεν θα ήταν ωστόσο αρκετά ασφαλές!

1. Φόρεσε το ένα sling κανονικά. Στη συνέχεια βγάλε το χέρι σου μέσα απ' το sling, κατεβάζοντας τον κρίκο απ' τον ώμο σου προς τη μέση σου.

2. Τώρα θα φοράς το sling σου σαν στεφάνι γύρω απ' τη μέση σου. Σήκωσέ το πάνω απ' τον άλλο ώμο σου ενώ ο κρίκος θα μείνει στη μέση σου.

3. Στην ουσία τώρα θα φοράς το sling σου ανάποδα. Η ουρά θα κρέμεται μπροστά σου και θα μπορείς να τη χρησιμοποιείς για να προσαρμόζεις το sling σου κανονικά.

Τέντωσε την ουρά όσο χρειάζεται ώστε στο sling σου να είναι ήδη αρκετά σφιχτό (αφήνοντας προς το παρόν μόνο λίγο "περιθώριο" για το μωράκι σου).

4. Κάνε τα ίδια βήματα με ένα δεύτερο sling ξεκινώντας από τον άλλο ώμο. Θα καταλήξεις φορώντας τα δύο sling σταυρωτά μπροστά σου. Οι κρίκοι θα βρίσκονται αντικρυστά στη μέση σου.

5. Κράτησε το μωρό σου ψηλά στον ώμο σου (σαν να ήθελες να ρευτεί). Άνοιξε τα slings και βάλε το μωρό σου κάτω από το ένα sling (αυτό που βρίσκεται εσωτερικά, πιο κοντά στο σώμα σου).

6. Άπλωσε το ύφασμα γύρω απ' το μωράκι σου ώστε να μπει καλά μέσα στο sling και στη συνέχεια μετάφερέ το στον ίδιο ώμο με το sling.

Τα ποδαράκια του μωρού θα είναι διπλωμένα σα βατραχάκι, όπως τα διπλώνουν συνήθως όλα τα νεογέννητα μωράκια.

7. Τέντωσε το ύφασμα ώστε να αγκαλιάζει καλά το μωράκι σου μέχρι τους ώμους του και τράβηξε την ουρά ώστε να σφίξει.

8. Τώρα θα επαναλάβεις τη διαδικασία και με το δεύτερο sling. Άπλωσε καλά το ύφασμα πάνω απ' το μωρό και τράβηξε την ουρά με τρόπο ώστε να τεντώσει σφιχτά γύρω απ' το μωράκι σου.

9. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει πουθενά χαλαρό σημείο στο μάρσιππο αγκαλιάς σου.

Είστε έτοιμοι! Μπορείς να κρατήσεις το μωρό σου στη θέση αυτή όση ώρα χρειάζεται για να ρευτεί ή για να κοιμηθεί!

10. Αν το μωράκι σου έχει μόλις φάει και συνηθίζει να βγάζει γουλίτσες, ίσως θέλεις να βάλεις ένα πανάκι ρεψίματος στον ώμο σου για να αποφύγεις τα "ατυχήματα".

Θυμήσου ότι, για τη δική σου άνεση, το ύφασμα και στα δύο slings πρέπει να είναι καλά απλωμένο στην πλάτη σου. Πρόσεξε επίσης οι κρίκοι να μην πιέζουν το στήθος σου σε κανένα σημείο (ειδικά αν θηλάζεις).

Στο παρακάτω βίντεο διανύω τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου, και φοράω σ' αυτή τη θέση ένα νεογέννητο μωράκι, μόλις 45 ημερών!

επιστροφή: Οδηγίες με ring sling