Συνηθισμένα λάθη και συμβουλές για ασφάλεια και άνεση

Ύφασμα στην πλάτη:

Το sling σου πρέπει να είναι καλά απλωμένο στην πλάτη σου. Αν κάπου έχει στρίψει θα είναι πολύ άβολο για σένα μετά από λίγο και θα σε δυσκολέψει στις προσαρμογές (θα τραβάς λάθος τμήμα της ουράς για την πλευρά που θέλεις να σφίξεις).

Θέση των κρίκων:

Οι κρίκοι πρέπει να βρίσκονται ανάμεσα στο κόκκαλο του ώμου σου και στο στήθος σου. Αν είναι πολύ ψηλά θα πονάς στον ώμο, αν είναι πολύ χαμηλά θα πιέζουν το στήθος σου (ειδικά αν θηλάζεις αυτό είναι πρόβλημα).

Επίσης, με τους κρίκους πολύ χαμηλά, η "τσέπη" που δημιουργείται μπροστά σου για να κάτσει το μωράκι σου γίνεται πολύ μικρή!

Ύφασμα στον ώμο:

Το sling σου πρέπει να αγκαλιάζει το στρογγυλό μέρος του ώμου σου. Αν είναι κοντά στο λαιμό σου θα γίνει σύντομα πολύ κουραστικό! Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την άνεσή σου!

Ύψος του μωρού στο σώμα σου:

Όταν φοράς το μωρό σου, το χαμηλότερο μέρος του σώματός του μέσα στο sling (συνήθως ο πωπός του) πρέπει να φτάνει μέχρι τον αφαλό σου (ή και ψηλότερα). Αν φοράς το μωρό σου πολύ χαμηλά θα σε κουράσει σύντομα! Θα ξέρεις ότι το μωρό σου είναι στο σωστό ύψος αν μπορείς εύκολα να το φιλήσεις στο κεφάλι χωρίς να πρέπει να σκύψεις.

Τέντωμα εξωτερικής πλευράς:

Όταν φοράς το μωρό σου (ειδικά στην "καθιστή" θέση), πρέπει να τεντώνεις καλά την εξωτερική (πάνω) πλευρά του sling, ώστε το σώμα του μωρού να είναι πολύ κοντά στο δικό σου. Μην αφήνεις το μωρό σου να "γέρνει" προς τα πίσω, αυτό δεν είναι καθόλου άνετο!

Θέση και γωνία ποδιών του μωρού:

Όταν φοράς το μωρό σου με τα πόδια του έξω από το sling, τα πόδια του θα πρέπει να είναι ανοιχτά και λυγισμένα και όχι να κρέμονται κάτω. Αυτό είναι πιο ασφαλές και καλύτερο για τα ισχία του μωρού σου.

Τα πόδια του μωρού σου πρέπει να είναι σχεδόν παράλληλα με το έδαφος και τα γόνατά του τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο (αν όχι ψηλότερα) με τον πωπό του. Το ύφασμα πρέπει να φτάνει ως το πίσω μέρος των γονάτων του. Αυτό βοηθάει επίσης στο να μην εμφανίζονται "κόκκινα σημάδια" από το ύφασμα στα ποδαράκια του μωρού.

διαβάστε περισσότερα: "Με προσοχή, για άνεση και ασφάλεια για σένα και το μωρό σου" 

 

Προσαρμογή ουράς:

Όταν βγάζεις το sling σου, χαλάρωσέ το μόνο όσο χρειάζεται για να βγαίνει το μωράκι σου άνετα. Έτσι η προσαρμογή θα είναι ευκολότερη αργότερα. Όταν είναι περίπου στο μέγεθος που το χρειάζεσαι, δεν χρειάζεται να τραβήξεις ολόκληρη την ουρά για να το προσαρμόσεις ώστε να έχει τέλεια εφαρμογή για σένα και το μωρό σου, τράβηξε απλώς την κάθε άκρη ανάλογα με το τι θέλεις να πετύχεις. Δες και το παρακάτω βίντεο:

Διόρθωση της τοποθέτησης του μωρού:

Μια απ' τις συχνές απορίες είναι πώς να διορθώσεις το ύφασμα αν δεν φτάνει ως πίσω απ' τα γόνατα του μωρού, ή τι να κάνεις αν το ένα πόδι είναι ψηλότερα απ' το άλλο. Δες την απάντηση στο παρακάτω βίντεο:

επιστροφή: Οδηγίες με ring sling