Πώς να θηλάσεις το μωρό σου στο sling σου

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια από την πρώτη μέρα μετά τη γέννησή τους. Μπορείς να θηλάσεις το μωράκι σου στο ring sling έχοντας μάλιστα μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Χρησιμοποιώντας την ουρά ως "κάλυψη", μπορείς να θηλάσεις διακριτικά ακόμα και σε δημόσιο χώρο χωρίς κανείς να μπορεί να δει ότι το μωράκι σου τρώει.

Δες στο παρακάτω βίντεο αναλυτικές οδηγίες πώς να θηλάσεις το μωρό σου με το Αστεράκι sling σου, από την πρώτη μέρα.

Παρακάτω ακολουθούν αντίστοιχες οδηγίες με φωτογραφίες.
Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες το "μοντέλο" είναι η Ρέα μου, σε ηλικία 8 μηνών!

1. Φόρεσε κανονικά το sling σου και κράτησε το μωρό σου αγκαλιά, ψηλά στον ώμο σου, με το αντίθετο χέρι απ' αυτό που έχεις τους κρίκους.

2. Στη συνέχεια πέρασε τα πόδια του ανάμεσα στο sling και το σώμα σου (να βγαίνουν από την κάτω πλευρά). Tέντωσε το ύφασμα τραβώντας το με τα χέρια σου το κάτω μέρος ως κάτω απ' τα γόνατα του μωρού και το πάνω μέρος ψηλά στην πλάτη του.

3. Πιάσε τα ποδαράκια του μωρού και φέρτα και τα δυο στην πλευρά που είναι οι κρίκοι, ξαπλώνοντας το μωρό σου.

4. Συνέχισε να στηρίζεις το κεφάλι του αν χρειάζεται και φέρε το μωρό σου στη θέση που πρέπει για να θηλάσεις: το κεφάλι του στην ίδια ευθεία με την πλάτη του, όλο του το σώμα στραμμένο προς το στήθος σου. (Αν σε βολεύει καλύτερα, μπορείς να είσαι καθιστή μέχρι και το επόμενο βήμα για καλύτερο έλεγχο).

5. Βοήθησε το μωρό σου να "πιάσει" σωστά και ν' αρχίσει να θηλάζει. (Για να βάλεις το μωρό σου να θηλάσει, θα πρέπει να κάνεις όλες τις κινήσεις σαν να μην είχες το sling γύρω του και φυσικά θα πρέπει να το κρατάς συνεχώς μέχρι εδώ).

6. Τώρα μπορείς να αρχίσεις να τεντώνεις το ύφασμα τραβώντας την ουρά, μέχρι να γίνει όσο σφιχτό θέλεις. Αν το μωρό σου είναι πολύ μικρό και τώρα μαθαίνει να "πιάνει" σωστά, μπορείς να συνεχίσεις να υποστηρίζεις το κεφάλι του με το εσωτερικό του αγκώνα σου.

7. Τραβώντας την εξωτερική πλευρά της ουράς, μπορείς να ανεβάσεις τα πόδια του μωρού ψηλότερα.

8. Τραβώντας την εσωτερική πλευρά της ουράς, μπορείς να ανεβάσεις το κεφάλι του μωρού ψηλότερα. Το ring sling σου προσφέρει αυτή τη μοναδική ευελιξία, να φέρεις το παιδί ακριβώς στη θέση που χρειάζεσαι, γι' αυτό και είναι ο ιδανικός μάρσιπος για νεογέννητα μωράκια που θηλάζουν.

9. Μπορείς να ανεβάσεις και την πλατούλα του παιδιού ψηλότερα αν χρειάζεται, τραβώντας την ουρά απ' το κέντρο. Παρατήρησε ότι υποστηρίζω με το ένα χέρι το βάρος του μωρού στη θέση που θέλω να μείνει, και με το άλλο τραβάω την ουρά ώσπου να το πετύχω.ω

10. Τώρα το μωράκι σου τρώει κι εσύ έχεις τα χέρια σου ελεύθερα.

Αφήνοντας τα ποδαράκια του μωρού έξω, εξασφαλίζεις απόλυτο έλεγχο της θέσης του όσο θηλάζειΗ ουρά του sling σου το κάνει ιδανικό για θηλασμό σε δημόσιο χώροΣημείωση: Σηκώνω την ουρά του sling για να δεις ότι τα πόδια του μωρού βγαίνουν έξω από την άλλη πλευρά του sling. Αυτό είναι ασφαλές, αρκεί το ύφασμα να είναι απλωμένο ως τα γόνατά του.

Αν χρειάζεται να θηλάσεις σε δημόσιο χώρο ή μπροστά σε κόσμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ουρά για να καλύψεις το μωρό και όσα σημεία του σώματός σου είναι εκτεθειμένα! (Αυτό βοηθάει επίσης αν το μωράκι σου αποσπάται εύκολα και διακόπτει συχνά το θηλασμό για να δει τι συμβαίνει γύρω του!)
Πρέπει ωστόσο εσύ να μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεις το μωρό σου και να βεβαιώνεσαι ότι τρώει καλά.

Θηλασμός μωρού σε μάρσιππο slingΘηλασμός μωρού σε sling με το κεφάλι στην ίδια πλευρά με τους κρίκουςΣτη φωτογραφία αριστερά, η Ρέα είναι 6,5 μηνών και θηλάζει πολύ άνετα στην ξαπλωτή θέση. Χρησιμοποιώ ένα sling από βαμβακερή γάζα για να μπορείς να δεις τη θέση του μωρού.

Σημείωση: Αν το μωράκι σου είναι πολύ μικρό μπορεί να θηλάσει κατευθείαν από την "ξαπλωτή" θέση, με τα πόδια του εντελώς μέσα στο sling (και το κεφάλι στην ίδια πλευρά με τους κρίκους). Είναι ωστόσο ευκολότερο να το φέρεις στη σωστή θέση θηλασμού αν τα ποδαράκια του είναι ελεύθερα στην άλλη πλευρά.

Θηλασμός μωρού σε όρθια θέση, ιδανική για μωρά με παλινδρόμησηΤέλεια λύση για θηλασμό σε δημόσιο χώρο, χωρίς να χρειάζεσαι ειδικές μπλούζες θηλασμού!Αν το μωράκι σου στηρίζει καλά το κεφάλι του, μπορεί να θηλάσει και στην καθιστή θέση. Σ' αυτή τη φωτογραφία, το sling είναι από βαμβακερή γάζα και φαίνεται καλά ο τρόπος που κάθεται το μωρό (6,5 μηνών) σ' αυτή τη θέση ενώ θηλάζει. Πρόκειται για μια πολύ καλή θέση θηλασμού για μωρά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση!

διάβασε περισσότερα: "Θηλασμός μωρού σε ring sling, με βίντεο"

διάβασε επίσης: "Θηλασμός μωρού σε μάρσιπο αγκαλιάς"

Σημαντική σημείωση: Αν το μωρό σου περνάει αρκετό χρόνο πάνω σου, αυτό βοηθάει πολύ τη σχέση σας και το να αναγνωρίζεις αμέσως τα "σημάδια" ότι το μωρό σου θέλει να θηλάσει. Αν το φοράς σε sling, αυτό θα κάνει επίσης το θηλασμό πιο εύκολο και πιο άνετο, ειδικά αν το μωρό σου στην αρχή θέλει να θηλάζει πολύ συχνά.
Ωστόσο, το να θηλάζεις το μωρό σου στον καναπέ είναι "μάθημα για αρχάριες μαμάδες". Το να θηλάζεις το μωρό σου σε sling είναι μάθημα για "προχωρημένες babywearers"! Πρώτα πρέπει να "μάθετε" με το μωράκι σου το θηλασμό, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το sling σας για να σας βοηθήσει.
Ο συνδυασμός του θηλασμού και του μάρσιπου είναι εξειδικευμένη ικανότητα και θέλει προσοχή και εμπειρία. Οι "κανόνες" του θηλασμού που ακολουθείς θα ισχύουν κι εδώ (σωστή θέση του μωρού, σωστή αναπνοή, σωστό "πιάσιμο" στο στήθος, ανεμπόδιστα ρουθούνια, κλπ.).

Δες στο παρακάτω βίντεο, πόσο εύκολη είναι η μεταφορά απ' την όρθια θέση στην ξαπλωτή/θέση θηλασμού:

Παρατήρησε πόσο άνετα και γρήγορα φέρνω το μωράκι στη θέση που το θέλω: κατεβάζω το κεφάλι στο ύψος που το θέλω, ανεβάζω τα πόδια στο ύψος που τα θέλω. Κάθε μαμά (και κάθε μωρό) έχει τις δικές της προτιμήσεις, ειδικά για το θηλασμό, ανάλογα με τις συνήθειές της (αλλά και το σώμα της, το μέγεθος του στήθους, κλπ.). Είναι σημαντική η ελεύθερη προσαρμογή του sling στην κατάλληλη θέση, την ώρα που το μωρό είναι ήδη μέσα! Aυτό μπορεί να γίνει μόνο με sling με ανοιχτή ουρά και χωρίς επένδυση-μαξιλαράκι στις άκρες.

Δείτε όλες τις θέσεις θηλασμού με μάρσιπο ring sling εδώ!

επιστροφή: Οδηγίες με ring sling