Πώς να φορέσεις το μωρό σου στην πλάτη με μάρσιπο sling (με στήριξη στους δύο ώμους για μικρά μωράκια)

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωρά που στηρίζουν καλά το κεφάλι τους (από 3 μηνών περίπου).

Δείτε το με αναλυτικές οδηγίες στο παρακάτω βίντεο (με τη μικρή μου κόρη, 3 μηνών ακριβώς):

 

Σημειώστε πώς για άλλη μια φορά, το μωρό είναι σε θέση "βαθύ κάθισμα" με τα πόδια ανοιχτά, τα γόνατα ψηλά και το ύφασμα κάτω απ' τον πωπό φτάνει τουλάχιστον ως τα γόνατά του.

Είναι εξαιρετικά άνετος τρόπος και είναι απόλυτα ασφαλής. Δείτε πώς το βάρος του μωρού "κλειδώνει" τους κρίκους με ασφάλεια, στο βίντεο σχετικά με την προσαρμογή του, εδώ.

Με το μωρό μπροστά στην αγκαλιά μου με μάρσιπο sling με κρίκουςΕίναι προφανές πως αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να εφαρμοστεί με slings που έχουν επένδυση-μαξιλαράκι στις άκρες ή στον ώμο ή που έχουν κλειστή-ραμμένη ουρά.

Επίσης, απαιτεί ένα ring sling στο οποίο η ουρά δεν είναι κοντή για το ύψος σου (κάτω απ’ τον πωπό του μωρού θα πρέπει η ουρά να περισσεύει από τους κρίκους τουλάχιστον 15-20 εκ.). Δείτε το ίδιο sling φορεμένο κανονικά μπροστά στη διπλανή φωτογραφία.

Σημείωση: Ο κλασικός τρόπος για να φορέσει κανείς το μωρό του στην πλάτη με ring sling (μάρσιπο με κρίκους) είναι κατάλληλος για μωρά από 6,5 μηνών και πάνω (όταν μπορούν με άνεση να καθίσουν μόνα τους και να στηρίξουν σωστά τον κορμό τους), καθώς μ’ εκείνον τον τρόπο η στήριξη είναι στον ένα ώμο.
Αντίθετα, η μέθοδος που παρουσιάζεται σ' αυτήν εδώ τη σελίδα, προσφέρει στήριξη στους δύο ώμους και εφαρμόζεται και για μικρότερα μωράκια. Αποτελεί μια παραλλαγή του τρόπου τοποθέτησης ψηλά στην πλάτη με wrap (μέθοδος "σακίδιο πλάτης"), όπου στη θέση του κόμπου, χρησιμοποιούνται οι κρίκοι.

Φυσικά, αυτός ο τρόπος θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Στις παρακάτω φωτογραφίες, με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης, η μεγάλη μου κόρη σε ηλικία 8,5 μηνών.

επιστροφή
"Οδηγίες με ring sling"