Στην πλάτη με παρεό

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωρά που μπορούν να κάθονται χωρίς στήριξη (περίπου 6 μηνών). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παρεό ή μια φαρδιά εσάρπα ή μια πασμίνα. Προτίμησε υφάσματα που δεν είναι καθόλου ελαστικά.

Σημείωση: Στις παρακάτω φωτογραφίες είμαι ήδη 7 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου είναι 15 κιλά! Ωστόσο αυτή η θέση είναι ακόμα μια απ' τις πιο άνετες που χρησιμοποιώ για να φοράω το μωρό μου!

1. Βάλε το μωρό σου στην πλάτη σου, με όποιον τρόπο σε βολεύει καλύτερα.

2. Άπλωσε καλά το ύφασμα που χρησιμοποιείς πάνω απ' την πλάτη του μωρού σου και μέχρι πολύ κάτω απ' τον πωπό του.

3. Βεβαιώσου ότι υπάρχει αρκετό ύφασμα κάτω απ' τον πωπό του μωρού και φέρε τη μια άκρη (στη μια πλευρά) πάνω απ' τον ώμο σου και την άλλη άκρη (στην άλλη πλευρά) κάτω απ' τη μασχάλη σου.

4. Δέσε τις δύο άκρες μπροστά στο στήθος σου (ή ελαφρά στο πλάι αν σε βολεύει καλύτερα ή αν ο κόμπος σε πιέζει μπροστά σου).

5. Βεβαιώσου ότι το ύφασμα είναι ψηλά στην πλάτη του μωρού (ως τις μασχάλες του) και στις δύο πλευρές και ότι το μωρό σου "κάθεται" σωστά. Η στάση του μωρού σ' αυτή τη θέση θα πρέπει να θυμίζει αναβάτη πάνω σε άλογο: με τα πόδια ανοιχτά και τα γόνατα τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με τον πωπό του!

Πρόκειται για μια πολύ άνετη θέση και μπορείς να φορέσεις έτσι το μωρό σου σε δευτερόλεπτα!