Στην πλάτη με ένα κασκόλ

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για για μωράκια που στηρίζουν το κεφάλι τους (από 2-3 μηνών περίπου). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μακρύ κασκόλ ή μια στενή εσάρπα!

1. Βρες το κέντρο του κασκόλ σου και τύλιξέ το γύρω από την πλάτη του μωρού και κάτω από τις μασχάλες του. Κράτησε τις δύο άκρες σφιχτά μπροστά στο στήθος του μωρού (χωρίς να αφήνεις κενό) με το δυνατό σου χέρι.

2. Με το άλλο χέρι σήκωσε το μωρό από την πάνα του και φέρτο πάνω απ' τον ώμο σου, αφήνοντας τα πόδια να ακουμπούν στην πλάτη σου. Οι άκρες του κασκόλ θα κρέμονται μπροστά σου.

3. Μοίρασε τις δύο άκρες, κρατώντας τη μία στο ένα χέρι και την άλλη στο άλλο...

4. ... και πιάνοντας τη μια άκρη μαζί με το ένα χέρι του παιδιού, φέρτην πάνω απ' το κεφάλι σου στον άλλο σου ώμο.

5. Βεβαιώσου ότι το παιδί ακουμπά σφιχτά στην πλάτη σου με το στήθος του τεντώνοντας τις ράντες προς τα κάτω.

6. Το μωρό πρέπει οπωσδήποτε να είναι πολύ ψηλά, στο λαιμό σου, ώστε να μην "κρέμεται" από τις μασχάλες του, το κασκόλ θα κρατά απλώς το σώμα του πολύ κοντά στο δικό σου!

7. Φέρε τις άκρες κατευθείαν κάτω απ' τις μασχάλες σου προς την πλάτη σου, πάνω απ' τα πόδια του μωρού.

8. Σταύρωσέ τες πάνω απ' τα πόδια του μωρού και στη συνέχεια φέρτες κάτω απ' τα πόδια του προς τα εμπρός.

9. Στην ουσία έχεις δημιουργήσει ένα Χ στην πλάτη σου και το μωράκι σου θα έχει περασμένα τα πόδια του ανάμεσα στα ανοίγματα.

10. Δέσε μπροστά, κάτω απ' το στήθος σου (δηλαδή ψηλά, όχι χαμηλά στην κοιλιά σου) και είστε έτοιμοι για βόλτες!

Σημείωση: Για άλλη μια φορά, πρόσεξε ότι το μωρό σε αυτή τη θέση δεν "κρέμεται" από τις μασχάλες του, το κασκόλ κρατά απλώς το σώμα του πολύ κοντά στο δικό σου!Αυτός ο τρόπος είναι ιδιαίτερα βολικός για μεγαλύτερα παιδάκια, που θέλουν συχνά πάνω κάτω, καθώς είναι πολύ γρήγορος και πολύ άνετος!

Πώς να φορέσεις το μωρό στην πλάτη με κασκόλΤην τοποθέτηση σ' αυτή τη θέση και το πόσο γρήγορη είναι μπορείς να δεις και σ' αυτό το βίντεο:

Βίντεο: Στην πλάτη με κασκόλ (10,5 MB)

επιστροφή: Οδηγίες για αυτοσχέδιους μάρσιπους