“Όρθια θέση” με παρεό

Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για για μωράκια που στηρίζουν το κεφάλι τους (από 2-3 μηνών περίπου).

Σημείωση: Έφτιαξα τις παρακάτω φωτογραφίες όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος και ο Βασίλης μου ήταν 16 μηνών και 15,5 κιλά!  

1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παρεό ή μια φαρδιά εσάρπα ή μια πασμίνα. Προτίμησε υφάσματα που "αναπνέουν".

2. Πρώτα πρέπει να "μετρήσεις" πού πρέπει να κάνεις τον κόμπο στο παρεό σου! Άπλωσε το παρεό σου στον ώμο σου (αν είναι πολύ φαρδύ δίπλωσέ το στη μέση, με το άνοιγμα προς το λαιμό σου).

3. Κράτησε το μωρό σου στον ώμο σου (σαν να θέλεις να ρευτεί) και "σκέπασέ" το με το παρεό σου διαγώνια.

4. Δέσε έναν κόμπο πάνω απ' το γοφό σου (στην αντίθετη πλευρά απ' αυτή που κρατάς το μωρό σου) περίπου στο ύψος του αφαλού σου.

5. Στηρίζοντας πάντα το μωρό σου στον ώμο σου, μετακίνησε το παρεό γύρω απ' το σώμα σου (και πάνω απ' το μωρό σου) ώστε να φέρεις τον κόμπο κάτω απ' τον ώμο σου (εναλλακτικά, πίσω απ' την πλάτη σου αν αυτό σε βολεύει καλύτερα).

6. Τώρα έχεις ένα "pouch" στα μέτρα σου! 
(Σ΄αυτή τη φωτογραφία έχω αφήσει το "μωρό", μόνο και μόνο για να φαίνεται καλύτερα το "αυτοσχέδιο pouch"! Μπορείς να συνεχίσεις στα επόμενα βήματα χωρίς να χρειαστεί ν' αφήσεις το μωράκι σου!)
 

7. Μπορείς τώρα να τοποθετήσεις το μωρό σου μέσα στο "pouch" ("τσέπη") που δημιουργήθηκε. Κράτησε το μωρό σου στον ώμο σου και ακολούθησε τις οδηγίες για την "καθιστή θέση" με pouch.

8. Μια άνετη "καθιστή" θέση. Το μωρό θα μπορούσε να είναι μπροστά σου ή στο πλάι (πάνω απ' το γοφό σου). Μην ξεχνάς, πως αν το μωράκι σου είναι μικρό (δεν μπορεί ακόμα να κάθεται χωρίς στήριξη), θα πρέπει να ανεβάσεις το ύφασμα ψηλά στην πλάτη του, τουλάχιστον μέχρι κάτω απ' τις μασχάλες του.

Δες αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξεις μάρσιπο με ένα απλό πανί στο βίντεο παρακάτω: