Με νεογέννητο μωρό σε μάρσιπο sling, πας … παντού!

από άρθρο στο ιστολόγιο Babywearing blog που αναρτήθηκε
στις 07/04/2010: Με νεογέννητο μωρό ... πού να πας;!

Με νεογέννητο στο supermarketΑυτή τη «δυσκολία» («μα πού να έρθω με το μωρό»;) την ακούω πολύ συχνά τώρα τελευταία, καθώς έχω πολλές φίλες που γέννησαν πριν από λίγο καιρό (το πρώτο ή το δεύτερο μωράκι τους). Κάποιες σταμάτησαν να βγαίνουν, σταμάτησαν να πηγαίνουν βόλτα το μεγάλο παιδί, σταμάτησαν να συμμετέχουν σε «γιορτές» και ... κλείστηκαν στο σπίτι με το μωρό για μήνες. Και αν αυτό γίνεται γιατί χρειάζονται το χρόνο να είναι μόνες τους, το καταλαβαίνω. Αν γίνεται γιατί νιώθουν ότι «τις περιορίζει» το μωρό, στενοχωριέμαι.

Ειδικά όταν μου λένε ότι έχουν την ανάγκη να «πάρουν λίγο αέρα» και αναζητούν τρόπους για να το καταφέρουν με το μωρό, κάνουν την καρδιά μου να σφίγγεται.
(Γι’ αυτό όποτε κάνω δώρο σε μανούλα που μόλις γέννησε είναι πάντα slings).

Προσωπικά, με το νεογέννητο μωρό μου, απέφευγα τους κλειστούς χώρους, αλλά πήγαινα βόλτα (π.χ. για περπάτημα) από τις πρώτες μέρες. Μου χρειαζόταν άλλωστε κι εμένα και βοήθησε πολύ την ψυχολογία μου και τη διάθεσή μου! Δεν ήθελα να νιώθω «φυλακισμένη», ή άρρωστη, ήταν σημαντικό για μένα να νιώσω ότι κάνω ευχάριστα πράγματα με το μωρό μου και απολαμβάνω την καινούρια μου «αγάπη» στα πάντα, στις καθημερινές δουλειές, στις βόλτες, στις χαρές!

Δεν έλειψα από πουθενά, και δεν έχασα καμία στιγμή, πήγα με νεογέννητο μωρό (ή και με δύο μωρά) σε πικ νικ, σε βάφτιση, σε πάρκα, σε οικογενειακές «μαζώξεις», χόρεψα, περπάτησα, ευχαριστήθηκα!

Με τη Ρέα νεογέννητη, πάμε ν’ αλλάξουμε δωράκια που της έφεραν.Βόλτα με το νεογέννητο μωρό μου σε μάρσιππο pouch

Η μαμά φορούσε για πολύ καιρό ρούχα εγκυμοσύνης και χρειάζεται ν’ αγοράσει μερικά καινούρια παντελόνια που να της κάνουν! Οι φωτογραφίες είναι από το δοκιμαστήριο και από το ταμείο του καταστήματος! Η Ρέα κοιμόταν συνέχεια!Ψώνια για τη μαμά με το νεογέννητο μωράκι μαζί!

Λίγες μέρες μετά τη γέννηση της Ρέας, πήγαμε όλοι οικογενειακώς στο «χωριό του Αη-Βασίλη». Ήταν υπέροχα και ο Βασίλης το καταευχαριστήθηκε (όσο κι εγώ)!Χριστουγεννιάτικη βόλτα με τα μωρά!" title="Χριστουγεννιάτικη βόλτα με τα μωρά!

Το μεγάλο μου παιδί θέλει βόλτα (στο ζωολογικό κήπο) κι εγώ δεν θέλω να νιώθει ότι τη χάνει και «φταίει το μωρό» γι’ αυτό!Το μεγαλύτερο παιδί δε χάνει τη βόλτα του επειδή έχει καινούριο αδελφάκι!

Με το Βασίλη μου 3 μηνών, απογευματάκι στη θάλασσα.Με το μικρό μου μωράκι στη θάλασσα

Με τη Ρέα 3 ημερών, στο ΚΕΠ της γειτονιάς, κάνουμε εξουσιοδότηση στο μπαμπά της για την ονοματοδοσία της στο ληξιαρχείο. Στο ΚΕΠ με μωρό 3 ημερών για ονοματοδοσία!

Φορώντας το μωρό μου σε μάρσιπο αγκαλιάς, μπορούσα να απολαύσω πολλές από τις δραστηριότητες που μ’ ευχαριστούν: να κάνω (άθλιες) προσπάθειες για πέταγμα χαρταετού, να πάω σε μπάρμπεκιου φίλων στο μπαλκόνι, να πάω για ψώνια στο IKEA.Με το μωρό σε μάρσιπο αγκαλιάς πας παντού!

Είμαι τόσο χαρούμενη που γνώρισα το babywearing, μου έχει προσφέρει πολλές υπέροχες στιγμές μαζί με τα παιδάκια μου και δεν θα μπορούσα να το φανταστώ αλλιώς!

Σας εύχομαι να σας ζήσουν τα μωράκια σας και να το ευχαριστιέστε! Καλή συνέχεια, καλό babywearing!Παίζοντας με το μεγαλύτερο παιδί