Ομάδα Babywearing: προηγούμενες συναντήσεις

 

Οκτώβριος 2013

Εκδηλώσεις και συναντήσεις για τη Διεθνή Εβδομάδα Babywearing 2013 στην Ελλάδα

Διεθνής Εβδομάδα babywearing: "Συναρπαστικές αγκαλιές!"

Οι εκδηλώσεις:

Γυμνάσου μαζί με το μωρό σου: Η καλύτερη ευκαιρία να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου, χωρίς να χρειαστεί ν' αφήσεις το μωρό σου! Διάβασε τις λεπτομέρειες εδώ.

Sling walk: Περπάτα μαζί με το μωρό σου! : Ο καλύτερος τρόπος να ευχαριστηθείς ένα μάρσιπο αγκαλιάς, είναι να πας μια όμορφη βόλτα μαζί με το μωρό σου. Διάβασε τις λεπτομέρειες εδώ.

Συνάντηση: Γνωριμία με τους μάρσιπους αγκαλιάς: Τι είναι babywearing; Γιατί βοηθάει τα μωρά μας να νιώθουν καλύτερα; Τι διαφορά έχει αυτό απ' τους κλασικούς μάρσιπους; Τι διαφορά έχουν οι τύποι μάρσιπων αγκαλιάς μεταξύ τους; Ποιος είναι καλύτερος και πώς να αποφασίσω αν μου ταιριάζει; Κάνει να φοράμε νεογέννητο σε sling;
Playgroup HellasΈλα να συζητήσουμε αυτά και άλλα πολλά στη συνάντηση του Οκτωβρίου!

Τη συνάντηση φιλοξένησε η Playgroup Hellas Ομάδες Παιχνιδιού Ελλάδας, ένας νεοσύστατος οργανισμός με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του θεσμού των playgroups όπως αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οδό Κύπρου 37Β, Αγία Παρασκευή.

Guest εκδήλωση/συνάντηση στις Σέρρες από το σύλλογο "Σερραίες μανούλες" : Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος "Σερραίες Μανούλες", με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για τη μητέρα και το παιδί, συμμετείχε με μια συνάντηση αφιερωμένη στο babywearing και τους μάρσιπους αγκαλιάς, στις Σέρρες.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στo πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Babywearing 2013. Η ομάδα του babywearing.gr ήταν και φέτος η επίσημη ελληνική συμμετοχή, ως official celebrating group. Δες προηγούμενες συμμετοχές εδώ.

 

Σεπτέμβριος 2013

Babywearing είναι η αγκαλιά με ελεύθερα χέρια, δεν είναι μάρκες, τύποι, δύσκολα ονόματα. Δες πώς ένα σεντόνι, ένας πανάκριβος μάρσιπος αγκαλιάς, ή ένα sling που θα ράψεις μόνη σου, όλα έχουν τον ίδιο στόχο: να τοποθετήσουν το μωρό σου στην αγκαλιά σου, στη σωστή θέση, ενώ εσύ θα μπορείς να κινείσαι. Μα τότε, τι ρόλο παίζουν οι "διαφορές" ανάμεσα στα διάφορα slings; Υπάρχει στ' αλήθεια διαφορά; Τι αξίζει και τι δεν αξίζει να ψάξεις; Αυτά και άλλα πολλά συζητήσαμε, στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου.

Συνάντηση babywearing στο Friends' Corner στην Άνω Γλυφάδα
Τη συνάντηση φιλοξένησε το Friends' Corner, ένα αγγλόφωνο playgroup (ομάδα παιχνδιού), στην όμορφη αυλή του, στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

 

 

Σεμινάριο για τη χρήση μάρσιπου αγκαλιάς στο Friends Corner

 

Μωράκι στη θάλασσα με καπέλο και μάρσιπο Αστεράκι sling

Μάιος 2013

Babywearing απ' το Α ως το Ω

Συνάντηση babywearing στο θαλερόΤη συνάντηση φιλοξένησε ο χώρος δημιουργικής έκφρασης και ψυχικής υγείας "το θαλερό", που στοχεύει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων που συνδυάζουν την ψυχολογία με τις τέχνες, το παιχνίδι και τη σωματική άσκηση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σ' έναν πολύ όμορφο χώρο, στη Νικηφόρου Ουρανού 16 και Σεργίου Πατριάρχου (είσοδος από την πλατεία), Λυκαβηττός. Δείτε πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε, εδώ.

 

Βοήθεια για το μάρσιπο αγκαλιάς με το μωρό σου

Μάρτιος 2013

Babywearing όταν το χρειάζεσαι

Φοράς το μωρό σου όλη μέρα; ή μόνο όταν το πηγαίνεις στον παδίατρο; Είναι το babywearing μόνο για τις βόλτες; ή μπορείς πράγματι να κάνεις και δουλειές; Έχεις μεγαλύτερο παιδί εκτός απ' το μωρό; Πρόκειται να επιστρέψεις στη δουλειά μετά την άδεια τοκετού και λοχείας; Έχεις δίδυμα; Πώς μπαίνουν τα slings στην εικόνα; Ακούσαμε τις δικές σας ιστορίες και τις απόψεις σας στη συνάντηση του Μαρτίου.

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

 

Ιανουάριος 2013

Babywearing απ' το Α ως το Ω

Playgroup HellasΤη συνάντηση φιλοξένησε η Playgroup Hellas Ομάδες Παιχνιδιού Ελλάδας, ένας νεοσύστατος οργανισμός με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του θεσμού των playgroups όπως αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οδό Κύπρου 37Β, Αγία Παρασκευή.

Μωράκι σε Αστεράκι slingΝοέμβριος 2012

Babywearing απ' το Α ως το Ω

Τι είναι babywearing; Γιατί βοηθάει τα μωρά μας να νιώθουν καλύτερα; Ισχύει ότι κλαίνε λιγότερο αν τα φοράμε σε slings; Τι διαφορά έχει αυτό απ' τους κλασικούς μάρσιπους; Κάνει να φοράμε νεογέννητο σε sling; Μήπως θα κακομάθει; Μήπως καταπονείται η μέση της μαμάς και του μπαμπά που κουβαλάει; Μήπως έτσι κι αλλιώς είναι μόνο για λίγους μήνες;
Χωράνε όλες αυτές οι ερωτήσεις να απαντηθούν σε μία συνάντηση; Θα το προσπαθήσουμε, στη συνάντηση του Νοεμβρίου!

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Δημήτρης Σούλης, καρδιολόγος, ομοιοπαθητικός (και μπαμπάς και babywearer) στο ιατρείο του, που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του Μεγάρου Μουσικής, οδός Άρνης 12.
(Δείτε εδώ πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε).

Οκτώβριος 2012

Υπαίθρια συνάντηση στον Εθνικό Κήπο

Μετά από επίσκεψη στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιήθηκε υπαίθρια συνάντηση στον Εθνικό Κήπο, για παρέα και κουβεντούλα.

Υπέροχες συναντήσεις με μαμάδες και μπαμπάδες για τους μάρσιπους αγκαλιάς

Carrying on Traditions - Αγκαλιά με την παράδοση

Κουβαλάμε τα μωρά μας "παραδοσιακά" ή είναι το babywearing "καινούριο", εξωτικό, εναλλακτικό; Είναι ξενόφερτη μόδα ή μήπως μέρος (και) της ελληνικής παράδοσης; Πώς τα παιδικά καρότσια, τα βρεφικά καθίσματα και τα ρηλάξ είναι πιο οικεία στους νέους γονείς;
Όποια κι αν είναι η γνώμη σου, είτε γνωρίζεις το babywearing είτε όχι, να μια ωραία ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, με γονείς σαν και σένα!

Βρεφονηπιακός σταθμός Πρωτοβαδίσματα, Κολωνός

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Βρεφονηπιακός σταθμός Πρωτοβαδίσματα, Πατρών 3-5, Κολωνός (κοντά στο Σταθμό Λαρίσης).

 

Οι συναντήσεις του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας Babywearing 2012, από την ομάδα του babywearing.gr, που ήταν και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η συμμετοχή της Ελλάδας ως Official Celebrating Organization!

 

Ιούνιος 2012

Γνωριμία με τους μάρσιπους αγκαλιάς και με το babywearing. Τα οφέλη του babywearing, τα χαρακτηριστικά των μάρσιπων αγκαλιάς και αυτό που τους κάνει μοναδικούς! Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου, βοήθεια και υποστήριξη για γονείς που φορούν τα μωρά τους!
Η ομάδα του babywearing συναντήθηκε αυτή τη φορά εκτάκτως στο Ηράκλειο Κρήτης!

Παιδότοπος Σβούρα, στο Ηράκλειο ΚρήτηςΤη συνάντηση φιλοξένησε ο πρότυπος παιδότοπος Σβούρα, Ηρ. Κωνσταντοπούλου, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2810-261700.

 

Δείτε εικόνες απ' αυτή τη συνάντηση στο παρακάτω βίντεο:

Μάιος 2012

Δωρεάν συνάντηση babywearing στο Ηράκλειο ΚρήτηςΘέμα: Δημιουργώντας δεσμούς με το μωρό
(bonding with baby)

Νεογέννητα μωράκια στο μεγάλο, άγριο κόσμο έξω από τη μήτρα.
Η σημασία δημιουργίας δεσμών, η έννοια των "ορίων" και του "εαυτού", στο λεγόμενο "τέταρτο τρίμηνο" μετά την εγκυμοσύνη. Πώς και γιατί τα μικρά μωρά ωφελούνται από τη στενή επαφή και το babywearing, πώς το babywearing μπορεί να βοηθήσει στην εδραίωση του θηλασμού και στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μαμάς και νεογέννητου μωρού.

Συζήτηση με αληθινούς γονείς που φορούν τα μωρά τους καθημερινά ή που ενδιαφέρονται να μάθουν για το babywearing. Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Η συνάντηση αυτού του μήνα συμμετείχε στην Ανοιχτή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα που συντονίζει το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα - ENCA Hellas. Δείτε το πρόγραμμα όλων των ανοιχτών εκδηλώσεων στο http://www.encahellas.eu.

Δωρεάν συνάντηση για τους μάρσιπους αγκαλιάς, Μάιος 2012

Απρίλιος 2012

Μάρσιπος αγκαλιάς: αναγκαία αγορά για νεογέννητο;Είναι το babywearing "μόδα" ή καλύπτει πραγματικές ανάγκες;

Μήπως ένας μάρσιπος είναι απ' τις άχρηστες αγορές για το μωρό ή απαραίτητο στοιχείο της "προίκας" του; Χρειαζόμαστε στ' αλήθεια ένα sling; Αφού αρκεί ένα σεντόνι, γιατί πρέπει να αγοράσουμε ένα μάρσιπο; Και τελικά είναι μόδα ή ανάγκη το να φοράμε το μωρό μας;

Συζήτησε με αληθινούς γονείς που φορούν τα μωρά τους καθημερινά ή που ενδιαφέρονται να μάθουν για το babywearing.

Τη συνάντηση φιλοξένησε το Κέντρο Οικογενειακής Γιόγκα "Neo" που λειτουργεί από το 2008 παρέχοντας ολοκληρωμένα προγράμματα εναλλακτικής εκπαίδευσης-συμβουλευτικής για όλη την οικογένεια.
Σπετσών 2, Μαρούσι (τηλ. σχολής: 2106140911).

 

Δείτε εικόνες απ' αυτή τη συνάντηση εδώ:

Μάρτιος 2012

Απορίες τοποθέτησης μάρσιπου sling ή mei tai στη δωρεάν συνάντηση babywearing"Τέλειο" babywearing;

Υπάρχει στ' αλήθεια "τέλεια" τοποθέτηση; Ποια λάθη επιτρέπονται όταν φοράμε το μωρό μας και ποια όχι; Υπάρχει περίπτωση να κάνουμε οποιοδήποτε κακό στο μωρό μας φορώντας το; Ελάτε να συζητήσουμε "κλασσικές" απορίες και τις πιο συχνές ερωτήσεις των νέων babywearers.

Ελάτε να συζητήσουμε με αληθινούς γονείς που φορούν τα μωρά τους καθημερινά ή που ενδιαφέρονται να μάθουν για το babywearing. Φέρτε το μωρό σας, το sling σας (αν έχετε) και τις απορίες σας!

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Φεβρουάριος 2012

Ποιο μάρσιπο να πάρω;Ποιο μάρσιπο να πάρω;

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για μένα και το μωρό μου; Τι πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του όταν επιλέγει μάρσιπο; Είναι στ' αλήθεια υποκειμενικό θέμα; Παίζει ρόλο η ηλικία του μωρού; Τα προβλήματα στη μέση ή τον αυχένα;

Η γνώμη αληθινών μαμάδων και μπαμπάδων και τι εκείνοι επιλέγουν, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Δείτε εικόνες απ' αυτή τη συνάντηση εδώ:

Δεκέμβριος 2011

Δίδυμα, κολικοί, παλινδρόμηση, σφιχτά ισχία, χαλαρά ισχίαBabywearing: η λύση σε δύσκολα προβλήματα!

Μωρά που ηρεμούν μόνο στην αγκαλιά, μωράκια που υποφέρουν από κολικούς, ελαφριές ή δυσκολότερες περιπτώσεις παλινδρόμησης, μωράκια με σφιχτά ή χαλαρά ισχία;

Δίδυμα μωράκια ή μωρά με πολύ μικρή διαφορά ηλικίας; Πόσο βολικό θα ήταν να είχαμε ένα ζευγάρι χέρια παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις! Έχουμε όμως το babywearing, που θα μπορούσε να είναι ανεκτίμητη βοήθεια, στην καθημερινότητα και στην πράξη!

Έλα να δούμε μαζί λύσεις σε μικρά ή μεγαλύτερα καθημερινά θέματα, να μοιραστούμε μυστικά και κόλπα!

Hope Centro rosas, γυναικολογικό ιατρείοΤη συνάντηση φιλοξένησε το Hope Centro Rosas,
Σεμιτέλου 4, στον 4ο όροφο, Δρ. Ρόσας Ισαμπέλ (απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής).

 

 

Αγκαλιά με το μωρόΗ δύναμη της αγκαλιάς!

Μύθοι και αλήθειες για την αγκαλιά. Κακομαθαίνει το μωρό με τις αγκαλιές; Πόση ώρα μπορείς να φοράς το μωράκι σου στην αγκαλιά σου; Τι μαθαίνουμε στα παιδιά μας όταν τα κρατάμε αγκαλιά;

Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε τόσο για τις δικές μας εμπειρίες όσο και για τις επιστημονικές γνώμες σχετικά με την αγκαλιά στα μικρά μωράκια.


Βρεφονηπιακός σταθμός Πρωτοβαδίσματα, ΚολωνόςΤη συνάντηση φιλοξένησε ο Βρεφονηπιακός σταθμός Πρωτοβαδίσματα, Πατρών 3-5, Κολωνός (κοντά στο Σταθμό Λαρίσης).
(Δείτε εδώ πληροφοφίες για το πώς θα φτάσετε).

 

 

Νοέμβριος 2011

Νεογέννητο μωράκι σε μάρσιπο ring slingΝέο μέλος στην οικογένεια!

Νεογέννητα μωράκια σε μάρσιπους αγκαλιάς: Ελάτε να συζητήσουμε για τη σωστή τοποθέτηση των νεογέννητων για άνεση και ασφάλεια.

Αλλά και θέματα όπως ο θηλασμός σε μάρσιπο αγκαλιάς, τα μεγαλύτερα παιδιά μας και πώς αντιδρούν στον ερχομό του νεογέννητου, πώς το babywearing μπορεί να είναι σπουδαία βοήθεια για τη νέα μαμά!


Παιδότοπος BalloonsΤη συνάντηση φιλεξένησε ο παιδότοπος Balloons, στον πάνω χώρο (πίστα Ice Rollers), που μας πρόσφεραν καφέ αλλά και δωρεάν είσοδο στον παιδότοπο για τα μεγαλύτερα παιδάκια!
Balloons
, Λ. Ποσειδώνος 45, Μοσχάτο.

 

Νεογέννητο μωράκι με τη μαμά στα χιόνιαΧειμωνιάτικες βόλτες και babywearing!

Πώς να ντυθούμε το χειμώνα; Πώς συνδυάζουμε τα χειμωνιάτικα μπουφάν και τις φόρμες εξόδου με τους μάρσιπους αγκαλιάς;

Έλα να δούμε μαζί όλες τις επιλογές και να βρεις αυτό που σε βολεύει. Σίγουρα πάντως το κρύο δεν είναι λόγος για να χάσεις όλες τις υπέροχες "χειμωνιάτικες" ευκαιρίες να κάνεις πράγματα μαζί με το μωρό σου, να παίξετε στο πάρκο, να συναντήσετε φίλους, να του δείξεις το χιόνι, να γνωρίσετε κανούρια μέρη!

Τη συνάντηση φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

Δωρεάν συναντήσεις για το babywearing και τους μάρσιπους αγκαλιάς Θηλασμός στο χειμωνιάτικο κρύο με μάρσιπο αγκαλιάς

Οκτώβριος 2011

Γνώρισε το babywearing - Θεσσαλονίκη!

Γνωριμία με τους μάρσιπους αγκαλιάς και με το babywearing. Τα οφέλη του babywearing, τα χαρακτηριστικά των μάρσιπων αγκαλιάς και αυτό που τους κάνει μοναδικούς! Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου, βοήθεια και υποστήριξη για γονείς που φορούν τα μωρά τους!

Η ομάδα του babywearing συναντήθηκε αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη! Μας ζητούσατε μια συνάντηση στη Βόρεια Ελλάδα και η IBW2011 ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να την πραγματοποιήσουμε! Η συνάντηση ήταν εισαγωγική, για γνωριμία με το babywearing και τους διάφορους τύπους μάρσιπων αγκαλιάς! (Φυσικά είχε όλα τα χαρακτηριστικά των συναντήσεων της ομάδας μας: πραγματοποιήθηκε εθελοντικά, χωρίς καμία διαφήμιση ή προώθηση προϊόντων, χωρίς κόστος συμμετοχής, σε ουδέτερο χώρο όπου δε γίνονται πωλήσεις!).

Τη συνάντηση φιλοξένησε στους όμορφους χώρους του ο πρότυπος παιδικός σταθμός “Μαργαρίτα” που λειτουργεί από το 1994 στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς (μπροστά στο πάρκο Μάνου Κατράκη).
Τιβεριουπόλεως 3 – Ν. Κρήνη, τηλ. 2310458110.

Με τα μαρσιπάκια μαζί - Μουσικοκινητική

Για μωρά 5 μηνών -12 μηνών και τολμηρούς γονείς. Φορέσαμε τα μωράκια μας σε μάρσιπους αγκαλιάς, άνετα ρούχα και καλτσάκια και απολαύσαμε άλλη μια δραστηριότητα που το babywearing κάνει ευκολότερη!

Το πρόγραμμα συντόνισε και παρουσίασε η Φρατζέσκα Θεοδωρουλάκη στον όμορφο χώρο της Μουσικοκινητικής, Γούναρη 39 & Αθανάτoυ 1, Άνω Γλυφάδα, 2109613400.

Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη για μαμάδες (ή μπαμπάδες) με το μωρό τους σε μάρσιπο αγκαλιάς και το event διοργανώθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Babywearing 2011.

 

Τα Αστεράκι Slings στο Bazaar του Friends Corner τον ΟκτώβριοΕΚΤΑΚΤΟ: Τα Αστεράκι Slings στο Bazaar του Friends' Corner

Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011, τα Αστεράκι Slings συμμετείχαν στο "Bizarre Bazaar" του Friends' Corner, όπου και ήταν διαθέσιμα προς πώληση.


Στην όμορφη αυλή του Friends' Corner, δωρεάν face painting για τα παιδάκια, σπιτικές λιχουδιές, δημιουργικές δραστηριότητες και ευκαιρίες για οικονομικές αγορές!

 

Σεπτέμβριος 2011

Θέμα: To babywearing μέσα στην οικογένεια 

Ο μπαμπάς φοράει το μωρό του με αγάπη και δένονται!Η γιαγιά με το νεογέννητο εγγονάκι της!Ποιος φοράει το μωρό εκτός απ' τη μαμά; τι ρόλο μπορεί να παίζει το babywearing στο να δεχτούν ευκολότερα τα μεγαλύτερα παιδιά μας το νεογέννητο αδελφάκι τους;
πώς ένας μάρσιπος αγκαλιάς βοηθά τη μαμά που εργάζεται εκτός σπιτιού να "επανασυνδέεται" με το μωρό της; πώς τα μωράκια που μένουν με τη γιαγιά ή με νταντά στο σπίτι μπορούν να νιώθουν πιο άνετα και να συνηθίσουν ευκολότερα την πρωινή απουσία της μαμάς;
Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε μυστικά και λύσεις που μας διευκολύνουν!

 

Φωτογραφία από τις δωρεάν συναντήσεις της ομάδας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, συμμετείχαμε με τα Αστεράκι Slings στο Φθινοπωρινό Bazaar της LLL (Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος)

Ήταν μεγάλη μας χαρά που βρεθήκαμε εκεί! Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

 

Ιούνιος 2011

Θέμα: Ταξιδεύοντας με το μωρό 

Αεροπλάνα, τρένα, πλοία, αυτοκίνητα! Πολυσύχναστα λιμάνια, αγχωτικά αεροδρόμια, στάσεις, τάισμα, αλλαγή πάνας. Και μαζί βαλίτσες, σνακ, διαβατήρια, εισιτήρια... Και μάρσιποι αγκαλιάς!
Πριν την καλοκαιρινή εξόρμηση και τις επισκέψεις στις κοντινότερες παραλίες, συζητήσαμε σχετικά με τα καλοκαιρινά ταξίδια με το μωρό και πώς (και σε ποιες περιπτώσεις) το babywearing και οι μάρσιποι αγκαλιάς μπορούν να βοηθήσουν να είναι όλα πιο εύκολα!

Τη συνάντηση θα φιλοξενήσει ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα.

 

Μάιος 2011

Θέμα: Απορίες; 

Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση, δεν υπάρχει απορία χωρίς απάντηση. Φέρε το μωρό σου, φέρε το sling σου, φέρε τις απορίες σου, μας αρέσουν!
Αν χρειάζεσαι οποιαδήποτε βοήθεια με το μάρσιπο που έχεις, αν θέλεις να έχεις τη δική σου γνώμη πριν αγοράσεις κάποιο μάρσιπο που έχεις βάλει στο μάτι, αν θες απλώς να δεις άλλους γονείς και το πώς εκείνοι φοράνε τα μωράκια τους, αυτή η συνάντηση είναι επίτηδες χωρίς ξεχωριστό θέμα, για να καλύψει τα πάντα!

Ανταλλάσσουμε απόψεις για μάρσιπους αγκαλιάς στις δωρεάν συναντήσεις της ομάδας babywearing

Με το μωρό στο ψυγείο!Μάρτιος 2011

Θέμα: Δραστηριότητες και babywearing 

Τελικά, τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις φορώντας το μωρό σου; Ποιες από τις καθημερινές σου δραστηριότητες διευκολύνονται αφάνταστα με ένα μάρσιπο αγκαλιάς και ποιες είναι απολύτως ασυμβίβαστες με το babywearing; Ελάτε με το μωρό σας, μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας, πείτε μας για τις φορές που το babywearing σας έλυσε τα χέρια, ή που ευχηθήκατε "να είχατε ένα ζευγάρι χέρια παραπάνω"!

 

 

Δωρεάν συναντήσεις για το babywearing και τους μάρσιπους αγκαλιάςΙανουάριος 2011

Θέμα: Άνεση και μικρές καθημερινές λύσεις! 

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω μάρσιπο αγκαλιάς αν έχω πρόβλημα με τους ώμους μου; Θα μπορώ να κάνω δουλειές με το μωρό στο μάρσιπο; Θα χρειαστώ καρότσι; Πόση ώρα μπορώ να το φοράω; Πώς θα κοιμάται καλύτερα το μωρό μου τη νύχτα;
Μικρά, καθημερινά θέματα και πώς το babywearing θα μπορούσε να βοηθήσει!
Θέματα σαν κι αυτά, μαζί με τις απορίες σας, την ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς κάθε τύπο μάρσιπου, αλλά και ν' ακούσεις τις γνώμες άλλων μαμάδων και μπαμπάδων που έχουν βάλει το babywearing στη ζωή τους και τη ζωή του μωρού τους!

 

 

Νοέμβριος 2010

Θέμα: Ασφαλές Babywearing με αμέτρητα οφέλη για το μωρό! 

Slings και όλα τα είδη μάρσιπων αγκαλιάς! Σε μια υπέροχη συνάντηση συζητήσαμε το πόσο ασφαλή είναι, ποια είναι τα σημεία προσοχής και οι σωστοί τρόποι τοποθέτησης για την άνεση των γονιών και την ασφάλεια των μωρών. Πώς το babywearing μπορεί να σωτήριο και πώς βοηθάει το μωρό μας να είναι ασφαλέστερο και υγειέστερο, ενώ είναι ήρεμο και ευτυχισμένο στην αγκαλιά μας!

Πώς φοράμε χειροποίητους μάρσιπους αγκαλιάς babywearing

"Guest" οικοδεσπότες:
Τη συνάντηση φιλοξένησε εκτάκτως το Hope Centro Rosas.
Διεύθυνση: Σεμιτέλου 4, στον 4ο όροφο, Δρ. Ρόσας Ισαμπέλ (απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής).

Οκτώβριος 2010 - Παγκόσμια Εβδομάδα Babywearing.

Sling walk: Βόλτα με μάρσιπους αγκαλιάς στο Βοτανικό Κήπο! 

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Babywearing, μαμάδες και μπαμπάδες με τα μωρά μας σε μάρσιπους αγκαλιάς, συναντηθήκαμε στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι, για μια υπέροχη βόλτα σε ένα χώρο πανέμορφο!

διαβάστε περισσότερα
σχετικά με τον εορτασμό της IBW 2010 εδώ

Σεπτέμβριος 2010

Νεογέννητα Μωράκια σε μάρσιπο! 

Νεογέννητα μωράκια, από την πρώτη μέρα της ζωής τους σε μάρσιπο αγκαλιάς! Ποιες θέσεις είναι κατάλληλες, ποια είναι τα σημεία προσοχής για άνεση και ασφάλεια, πώς το babywearing μπορεί να βοηθήσει τις νέες μαμάδες να τα βγάλουν πέρα με το μωρό στο σπίτι και τα μωρά να προσαρμοστούν ευκολότερα, να είναι ήρεμα και να κλαίνε λιγότερο.

Μαμάδες με τα μωρά τους σε μαρσιπο

Ιούνιος 2010

Μωράκια το καλοκαίρι - Διακοπές και ταξίδια! 

Πού πάμε διακοπές με (μικρά ή μεγάλα) μωρά; Τι πρέπει να πάρουμε μαζί μας; Θα χρειαστούμε στ' αλήθεια το καρότσι; Τι κάνουμε με τον ήλιο; Πώς πάμε με το μωρό στη θάλασσα; Πώς μπορεί το babywearing και οι μάρσιποι αγκαλιάς να μας βοηθήσουν για ξένοιαστες και χαρούμενες καλοκαιρινές διακοπές με το μωρό; Ελάτε να συζητήσουμε αυτά και άλλα θέματα στη συνάντηση του μήνα! Φέρτε τις απόψεις σας, το μωρό σας και το sling σας!

 

Φωτογραφία από συνάντηση babywearing

Απρίλιος 2010

Σωστή τοποθέτηση για νεογέννητα μωράκια

Για άλλη μια φορά, συζητήσαμε θέματα άνεσης και ασφάλειας. Τα νεογέννητα μωράκια χρειάζονται την αγκαλιά σας περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή και οι μάρσιποι αγκαλιάς είναι ιδανική λύση. Στη συνάντηση είδαμε πώς μπορείτε να πετυχαίνετε τέλεια τοποθέτηση του μωρού σας στο μάρσιπο αγκαλιάς σας, κάθε φορά!

Μαμάδες με τα μωράκια τους σε μάρσιπο αγκαλιάς

Μάρτιος 2010

Πασχαλινό Bazaar στο Friends' Corner 

O Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, διοργάνωσε ένα πολύ επιτυχημένο Πασχαλινό Bazaar, στις καινούριες του εγκαταστάσεις, στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα. Τα Αστεράκι Slings ήταν εκεί, και χαρήκαμε πολύ που σας είδαμε, περάσαμε καλά και δοκιμάσατε μαζί μας μάρσιπους αγκαλιάς!

 

Βοήθεια με slings σε συνάντηση της ομάδας Βοήθεια με slings σε συνάντηση της ομάδας

Φεβρουάριος 2010

Θέμα: Γνωριμία με τους βασικούς τύπους μάρσιπων αγκαλιάς 

Επιστροφή στα βασικά, για όσους νιώθουν ότι θα ήθελαν να δουν καλύτερα τους μάρσιπους αγκαλιάς απ' την αρχή. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού σου, με τον τρόπο ζωής σου, με το αν έχεις άλλα παιδιά, με το αν θηλάζεις ή όχι, σε κάποιο μάρσιπο αγκαλιάς ίσως βρεις έναν πολύτιμο σύμμαχο! Συγκρίσεις, και "κρίσεις"! Ελάτε να δούμε μαζί όλους τους τύπους slings και να δοκιμάσουμε άνετες αγκαλιές με πραγματικά ελεύθερα χέρια!

Από τη συνάντηση της ομάδας babywearing

Babywearing και μάρσιποι αγκαλιάς slings

"Guest" οικοδεσπότες:
Τη συνάντηση φιλοξένησε εκτάκτως το Centro Rosas.
Διεύθυνση: Σεμιτέλου 4, στον 4ο όροφο, Δρ. Ρόσας Ισαμπέλ (απέναντι ακριβώς από το Μέγαρο Μουσικής).

Ιανουάριος 2010

Θέμα: Αγκαλιά με πραγματικά ελεύθερα χέρια! 

Με ποιον τύπο μάρσιπου νιώθεις πιο "σταθερά"; Πώς μπορείς να έχεις τα χέρια σου εντελώς ελεύθερα και το μωρό σου ήρεμο; Μπορείς να σκύβεις, να κουβαλάς βάρος, να φροντίζεις το μεγαλύτερο παιδί σου με το μωρό στο μάρσιπο; Ποιες δουλειές μπορείς να κάνεις φορώντας το μωρό σου;

Γονείς με μωράκια σε μάρσιπο αγκαλιάς Από συνάντηση της ομάδας για τα slings

"Guest" οικοδεσπότες:
Τη συνάντηση αυτού του μήνα φιλοξένησε εκτάκτως η Ένωση Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος "η Ροδιά", μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός σύλλογος με πανελλήνια δραστηριότητα.
Διεύθυνση: Αιτωλών 17, Περιστέρι (Αγιος Ιερόθεος), τηλ. 210-5742613.

 

Τις συναντήσεις της ομάδας, απ' το Σεπτέμβριο 2009 και μετά φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, στις καινούριες του εγκαταστάσεις, στην οδό Αρχιπελάγους 14, Άνω Γλυφάδα, που λειτουργεί τα πρωινά ως εναλλακτικός παιδικός σταθμός (με συμμετοχή των μαμάδων). Ευχαριστούμε!

Μαμάδες με τα μωράκια τους από τις συναντήσεις babywearing

Ιανουάριος 2009 - Ιούνιος 2009

Θέμα: Βοήθεια και συμβουλές για άνεση και ασφάλεια! 

Συναντήσεις με στόχο να έχουμε όσο χρόνο χρειαζόμαστε για "επίλυση" προβλημάτων! Πώς να βάλω το νεογέννητο μωρό μου στο sling; Πώς να βάλω το μεγάλο μου παιδί στην πλάτη; Γιατί το μωρό μου γκρινιάζει; Μήπως σ' αυτή τη θέση πιέζονται πολύ τα ποδαράκια του; Ελάτε να τα δούμε από κοντά και να τα λύσουμε! (Μην ξεχάσετε το μωρό και το sling σας, αν έχετε, απ' όπου κι αν το έχετε αγοράσει, ό,τι μάρκας κι αν είναι)!

Δεκέμβριος 2008

Θέμα: Μάρσιπποι αγκαλιάς - τι επιλογές υπάρχουν;

Άπειρες! Εκτός από τα "διάσημα" πλέον slings (το απλό pouch, το ευέλικτο ring sling, το εύκολο mei tai και το άνετο wrap), ελάτε να δείτε και να δοκιμάσετε: obi, chunei, podeagi, onbuhimo, και άλλους μάρσιππους αγκαλιάς από διάφορα μέρη του κόσμου και διάφορους κατασκευαστές. Φορέστε το μωρό σας αν έχετε ήδη μάρσιππο, "εξωτικό" ή μη, και σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε γνώμες!

Μάρσιποι αγκαλιάς και γονείς με μωράκια

Οκτώβριος 2008

Θέμα: "Θέλω να φτιάξω τον δικό μου μάρσιπο αγκαλιάς!" 

Θέλετε να μάθετε πώς να μετατρέψετε απλά υφάσματα σε άνετους μάρσιπους για το μωρό σας; Πώς να φορέσετε το μωρό σας με μεγάλα μαντήλια, με κασκόλ, με παρεό, με εσάρπες, με σεντόνια; Ελάτε μαζί με το μωρό σας να δοκιμάσετε άνετους, ασφαλείς τρόπους να χρησιμοποιήσετε απλά καθημερινά αντικείμενα για να έχετε το μωρό σας αγκαλιά και τα χέρια σας ελεύθερα!

Φωτογραφία από συνάντηση της ομάδας babywearing Στις συναντήσεις μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι σε προβληματίζει σχετικά με το babywearing

Σεπτέμβριος 2008

Θέμα: Είναι όλα τα slings ίδια; 

Με "ανοιχτή" ή "κλειστή" ουρά, με κορδόνι που σουρώνει, με επένδυση (μαξιλαράκι) ή χωρίς, με κρίκους ή με αγκράφες, με πιέτες ή "διπλωμένα" στον ώμο, είναι όλα τα slings ίδια; Σας μπερδεύει η τόσο μεγάλη ποικιλία; Θα θέλατε να δοκιμάσετε τι σας ταιριάζει; Ελάτε να συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει ο κάθε τύπος, πείτε μας τι σας βόλεψε και τι σας δυσκόλεψε! Στη συνάντηση θα υπάρχουν πάρα πολλά slings (από διαφορετικούς κατασκευαστές) για να συγκρίνετε και να σχηματίσετε τη δική σας άποψη!

Δοκιμάστε και συγκρίνετε πριν αγοράσετε μάρσιπο αγκαλιάς!

Τις συναντήσεις της ομάδας, απ' το Σεπτέμβριο 2008 και μετά φιλοξένησε ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων Friends' Corner, σε έναν πανέμορφο χώρο, στην οδό Αρκαδίας 55, Άνω Γλυφάδα, που λειτουργεί τα πρωινά ως εναλλακτικός παιδικός σταθμός (με συμμετοχή των μαμάδων). Ευχαριστούμε!

Οι συναντήσεις είναι δωρεάν και δεν προωθείται καμία συγκεκριμένη μάρκα

Ιούνιος 2008

Θέμα: Μα πώς δουλεύει αυτό; 

Έχετε sling (οποιουδήποτε τύπου) και σας δυσκολεύει; Απ' όπου κι αν το έχετε αγοράσει, φέρτε το μάρσιπο αγκαλιάς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να το δούμε μαζί! Μαζέψτε τις απορίες σας και τα σημεία που σας δημιουργούν πρόβλημα κι ελάτε να τα λύσουμε! (Όχι, δεν "φταίει το μωρό"!!!! )

Μαμά που δοκιμάζει sling στην πλάτη με το μωρό της

Μάιος 2008

Θέμα: Μάρσιποι αγκαλιάς  

Γενική παρουσίαση του babywearing σαν ιδέα, σε μια συνάντηση που φιλοξενήθηκε στην Ευτοκία! Ευχαριστούμε!

Μάρτιος 2008

Θέμα: Ασφαλές Babywearing! 

Τι να προσέχουμε όταν φοράμε τα μωρά μας! Συνηθισμένα λάθη και συμβουλές για άνεση! Πώς η σωστή τοποθέτηση βοηθάει το μωρό μας να είναι ασφαλές κι εμάς να νιώθουμε καλύτερα. Τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε φορώντας τα μωρά μας. Ελάτε να μοιραστούμε εμπειρίες και πρακτικές συμβουλές!

Φεβουάριος 2008

Θέμα: Νεογέννητα σε slings!

Τα μωράκια μας στην αγκαλιά μας, όταν το χρειάζονται περισσότερο! Πώς τοποθετούμε σωστά ένα νεογέννητο μωρό σε κάθε τύπου μάρσιπο αγκαλιάς. Τι να προσέχουμε, ποιες θέσεις είναι κατάλληλες. Σωστή υποστήριξη κεφαλιού και σπονδυλικής στήλης. Ελάτε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το νεογέννητο μωράκι μας να ηρεμεί και να δίνει όλη του την ενέργεια στο να αναπτυχθεί!

Νεογέννητο μωράκι σε μάρσιπο ύφασμα wrap

Σημ.: Το Νοέμβρη του 2007, γεννήθηκε η κόρη μου! Θέλαμε να τη γνωρίσουμε και να την ευχαριστηθούμε με ησυχία και γι' αυτό δεν πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις τους πρώτους δύο μήνες μετά τον ερχομό της.

Οκτώβριος 2007

Θέμα: Wraps, απλά υφάσματα και ό,τι άλλο έχετε σπίτι! 

Ελάτε να δούμε πώς μπορείτε να φορέσετε το μωρό σας με μακριά υφάσματα (wraps), με μεγάλα μαντήλια, με κασκόλ, με παρεό, με εσάρπες, με σεντόνια! Φέρτε μαζί σας ό,τι νομίζετε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δείτε πόσους "μάρσιππους" έχετε ήδη στη ντουλάπα σας και δεν το ξέρατε!

Με μια απλή πασμίνα, φορέστε το μωρό σας για άνεση και ηρεμία!  Ελάτε με το σύζυγο ή τη μαμά σας, αν κι εκείνοι φοράνε το μωράκι σας!

Σεπτέμβριος 2007

Θέμα: Ring Sling ή Pouch; 

Η διαμάχη ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τύπους μάρσιππων αγκαλιάς! Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, λόγοι για να προτιμήσει κανείς το ένα ή το άλλο, ευκαιρία για δοκιμές!

Ιούνιος 2007

Θέμα: Πώς να διαλέξω τον κατάλληλο τύπο μάρσιππου; 

Ελάτε να συζητήσουμε ποιο είναι το ιδανικό sling για σας και το μωρό σας, με βάση την ηλικία και το βάρος του μωρού, σε σχέση με το αν θηλάζετε και ποιες στάσεις προτιμάτε, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του μωρού σας (π.χ. παλινδρόμηση) και τις δικές σας προτιμήσεις για άνεση!

Μαμάδες με μωρά σε μάρσιππους αγκαλιάς Συναντήσεις για babywearing και slings

Μάιος 2007

Θέμα: Ring Slings

Για ποιες ηλικίες είναι κατάλληλα; Πώς τα φοράμε και τα προσαρμόζουμε; Πώς βάζουμε ένα νεογέννητο μωράκι σε ringsling; Συνηθισμένα λάθη και συμβουλές για ασφάλεια και άνεση!

Ελάτε να δοκιμάσετε slings από διάφορους κατασκευαστές και μάρκες.

Απρίλιος 2007

Θέμα: Τα πάντα σχετικά με τα Wraps

Πώς να φτιάξετε wrap - χωρίς ράψιμο! Διάφοροι τρόποι δεσίματος με κοντά ή μακριά υφάσματα, με μικρά ή μεγάλα μωράκια. Ο απλούστερος στη δημιουργία του και πιο ευέλικτος τύπος sling στη διάθεσή σας!

Φέρε το μάρσιπο αγκαλιάς που έχεις, από όπου κι αν τον έχεις αγοράσει να σε βοηθήσουμε να τον χρησιμοποιείς! Έχεις απορίες; Έλα να τις λύσουμε μαζί!

Μωράκι σε μάρσιπο αγκαλιάς slingΜάρτιος 2007

Θέμα: Εισαγωγή στους μάρσιππους αγκαλιάς (slings)

Παρουσίαση των: ringsling, pouch, wrap, meitai. Πώς τα φοράμε, μυστικά και κόλπα για τον κάθε τύπο!

 

Δείτε πότε θα πραγματοποιηθεί
η επόμενη συνάντηση της ομάδας

Από συναντήσεις babywearing

Συνάντηση γονέων για μάρσιπους babywearing

Δωρεάν σεμινάρια για την τέχνη του babywearing

Μαμά και μωρό σε μαρσιπο sling

Θηλασμός με μάρσιπο sling

Από συνάντηση για μάρσιπους babywearing

Εκπαίδευση και βοήθεια για μάρσιπους slings

Από συνάντηση babywearing

Με μάρσιπο sling και Mei tai

Παιδιά και μωρά στα μαθήματα babywearing

Δωρεάν μαθήματα babywearing

Ήσυχο μωρό σε sling

Ήρεμο μωρό σε sling

Θηλασμός σε μάρσιπο sling

Το μωρό θηλάζει ενώ η μαμά ψωνίζει

Παντού μαζί με το μωρό, σε μάρσιπο Αστεράκι

Με ένα μοναδικό χειροποίητο μάρσιπο

Συνάντηση με χειροποίητους μάρσιπους